Wiosną budzi się życie :)))

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosną budzi się życie :)))

Post »

Myślę, że to super pomysł :) Pęcherznice możesz kupić w dwóch kolorach, będziesz miała urozmaicenie :)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Nad tym zastanowię się właśnie wróciłam z miasta byłam zorientować się co i jak a więc przedstawiam następująco :

- draneczki na zrobienie pergoli żeby zasłoniła kompost kosztuję 1zł za metr bieżący
- kantówka 1 szt 10 zł do tego imregnat ok 30 -60 zł
Więc nie wiem czy to ma sens robić samemu długość 3,5 m wysokość 1,80 m

W markecie gotowa krata która ma 180 na 180 kosztuje 90 zł tańsza która ma 90 na 180 kosztuje 35 zł
No i płot pełny przeplatany 180 na 180 42 zł reasumując to wszystko chyba najtaniej będzie kupić ten płot dokładnie były by dwie szt czyli wyszło by 100 zł .Jutro jadę na bazar kupić miskanta giganta mam nadzieję że będzie bo we wtorek niestety nie było .A tu takie jesienne zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zna ktoś nazwy tych dwóch roślin ?

Obrazek

Obrazek
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu kolorową masz jesień. :D Jak Twoje zakupy będą udane to czekam na fotki miskanta. Ja dziś kupiłam dwie odmiany krokusów. Cebulki już posadziłam. :wink:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Jak dobrze, że zajrzałam do Ciebie. Poddałaś mi pomysła na osłonę mojego kompostownika. ;:138
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Cieszę się Osterku ja nie mogę patrzeć na ten kompost bo mam wrażenie że przez to jest bałagan na działce chociaż tak nie jest dlatego postanowiłam coś z tym zrobić ale to na przyszły rok no chyba że M będzie miał natchnienie :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

No niestety nie jestem dziś zadowolona bo nie było miskanta na bazarze ale na pocieszenie kupiłam rozplenicę bo też była na liście do zakupienia :roll: Chciałam dodać zdjęcie i nie mogę przez ten nasz internet wyczerpałam limit i teraz chodzi jak żółw oby do listopada bo złożyliśmy wypowiedzenie i będziemy brać z innej sieci .Jak będę miała możliwość to wstawię fotkę rozplenicy
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Szkoda, że miskanta nie było. :( Też poluję na rozplenicę, na razie mam zapisane dwie odmiany w zeszycie. :D Nie wiem czy uda mi się ją kupić w tym roku, ale te kłosy są cudne... ;:224
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rozplennica, to moje niedoscidle chciejstwo - no ale miejsca juz niet i musze przystopowac. I tak mam dwa miskanty i cztery prosa ozdobne :;230
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Witajcie po weekendzie wczoraj byliśmy na zawodach w Nieborowie i zrobiłam kilka fotek ogrodu który jest koło toru ale najpierw moja rozplenica pro po niej na bazarze była jeszcze z czerwonymi liśćmi takiej jeszcze nie widziałam i niestety zamiast ubywać z listy chciejstw to ciągle przybywa .

Obrazek

A to z Nieborowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jedno z zawodów zawodnicy wystartowali

Obrazek
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

No, to miałaś rozrywkowo :D Nie licz na to, że lista nędzie się skracać ;:14
Jeździcie z dzieciaczkiem? Teraz trochę zimno i mokro. Moje wszystkie chore. idę do lekarza :(
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Oj to Ci współczuje byliśmy z małym bo niestety mama w sanatorium ale ciepło go ubrałam opatuliłam spał sobie smacznie cały dzień on jest zahartowany codziennie ze mną wszędzie jeździ na podwórku przebywa to jest przyzwyczajony :wink:
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Piękna rozplenica Asiu. :) Ja wreszcie zamówiłam sobie jedną sadzonkę tej trawy, w oko wpadł mi taki "czarnulek". Czekam na paczkę. Mam jeszcze na liście 3 odmiany do kupienia. :shock:
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Witaj Moniczko masz na myśli odmiany rozplenicy bo ja myślałam że tylko jest jedna ale będąc na bazarze zobaczyłam taką z czerwonymi liśćmi a tu wychodzi na to że jeszcze jedna odmiana jest człowiek uczy się całe życie .Czasami myślę że trzeba by było wygrać w totka żeby kupić te wszystkie rośliny ,bo niestety niektóre są bardzo drogie a jeszcze tym bardziej żal jak się coś kupi a to nie urośnie .Całą zimę będę się zamartwiać czy moja trawa pampasowa da radę i nie wiadomo kogo się słuchać bo jedni mówią że musi zostać na podwórku bo w domu nie przetrwa otulić ją porządnie a inni że w domu w chłodnym miejscu i bądź ty mądry i pisz wiersze :roll:
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Asieńko, ja mam ten sam problem. Całą zimę będę się zamartwiała, czy moje rośliny przeżyją, czy nornice nie pożarły cebulek, czy sarny nie zjadły moich drzewek i krzaków.... :wink:
Jeśli chodzi o chciejstwa, to oprócz problemów z kasą u mnie jeszcze jest problem z miejscem, bo wprawdzie mam go od groma, ale wszędzie ziemia gliniasta, że szpadla wbić się nie da, więc żeby cokolwiek posadzić, trzeba tę glinę wykopać, wywieźć i nasypać "normalnej" ziemi... :(
I tak źle i tak niedobrze.... :wink:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aśka moja pompasówka na dworze nie przeżyła zimy ;:14
Ja bym pewnie spróbowała zabrać do jakiegoś pomieszczenia :wink:
Zablokowany