Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Eluś Twój ciemiernik to prawdziwy okaz....jest po prostu bajeczny.....to aż nieprawdopodobna taka ilość pąków ;:138
Widzę u Ciebie prawdziwą szkółkę roślin, i w domku i na ogródku....las donic....ależ będzie sadzenia :D :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zazdroszczę klimatu Elu, moje żurawki tak nie wyglądają, one wcale nie wyglądają, mają maleńkie nowe listeczki, ach ta zima. ;:14
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Elu ,a ja chciała spytać jak się mają roślinki. Wiem,że coś u Ciebie zamawiałam...kiedy planujesz wysyłki?
Muszę zajrzeć w notesik co :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Elutko, jesteś kochana! Dziękuję ;:cm
Chyba masz rację. Rosliny wyhodowane od maleństwa, czy to z nasion, czy z sadzonek pędowych, są jak dzieci i te kochamy najbardziej :D

Iryskiem i pierwiosnkiem dałaś po oczach! Cudne! ;:138 Zurawki rzeczywiście wyglądają fantastycznie! A czy znasz ich nazwy? Chodzi mi zwłaszcza o tę pierwszą ...
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Elu, mój ciemiernik wypadł po zimie ale już w jego miejsce rośnie nowy, krokusy u mnie ładnie kwitną te starsze i te nowe sadzone jesienią, Twoja prymulka ma śliczny kolorek ,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Eluś Twój ciemiernik to prawdziwy okaz....jest po prostu bajeczny.....to aż nieprawdopodobna taka ilość pąków ;:138
Widzę u Ciebie prawdziwą szkółkę roślin, i w domku i na ogródku....las donic....ależ będzie sadzenia :D :D
Aguś czasem rośliny zaskoczą nas baaardzo mile :wink: ...sadzenia mam dużo...nie zabraknie mi zajęcia przez kilka sezonów ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Zazdroszczę klimatu Elu, moje żurawki tak nie wyglądają, one wcale nie wyglądają, mają maleńkie nowe listeczki, ach ta zima. ;:14
Iguś, to nie za sprawą łagodnego klimatu wyglądają tak dobrze....zimą było u mnie -29 stopni dwa metry nad ziemią przy oknie!!, więc przy ziemi musiało być jeszcze zimniej ;:108
Moje żurawki były okryte włókniną zimową i przysypane liśćmi dębowymi, później jeszcze M zasypał je śniegiem z odśnieżarki, dlatego tak dobrze przezimowały, inaczej na pewno by zmarzły ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zeberka4 pisze:Elu ,a ja chciała spytać jak się mają roślinki. Wiem,że coś u Ciebie zamawiałam...kiedy planujesz wysyłki?
Muszę zajrzeć w notesik co :D
Ja też zaglądnęłam w mój notesik i z Twojego zamówienia nie mogę jeszcze Ci wysłać Lnicy bluszczykolistnej, bo nadal nie wylazła z ziemi :roll: ....to roślinka wytrzymała na mrozy, więc na pewno odrośnie, trzeba dać jej tylko troszkę czasu na start :wink:
Jak już da się ją ukopać dam Ci znać, tymczasem bardzo Cię proszę o cierpliwość, bo wiosenka się u mnie spóźnia nieco ;:180
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

chatte pisze:Elutko, jesteś kochana! Dziękuję
Chyba masz rację. Rosliny wyhodowane od maleństwa, czy to z nasion, czy z sadzonek pędowych, są jak dzieci i te kochamy najbardziej :D
Iryskiem i pierwiosnkiem dałaś po oczach! Cudne! Zurawki rzeczywiście wyglądają fantastycznie! A czy znasz ich nazwy? Chodzi mi zwłaszcza o tę pierwszą ...
Izuś żurawki nazwała mi Iga, pierwsza, to ponoć Cinabar silver, a druga, to żurawka krwista.
Codziennie chodzę i oglądam czy nie zakwitło coś nowego na rabatach, czy pojawiły się już jakieś nowe listki, teraz człowieka cieszy każda kolorowa plamka, rozwinął się niebieski irys i kilka nowych krokusów, ale nie miałam czasu na robienie fotek....może jutro :roll:
Pojawiła się za to nornica, akurat wyglądałam przez okno i zobaczyłam jak spaceruje po skalniaku :shock: Odkryłam nowe wejścia do korytarzy po kretach :!: ....załączyła mi się 'czerwona lampka', trzeba działać :idea: ....porozstawiałam karmniki z trucizną w pobliżu wejść do nor, może się skusi ;:181
Izulko może chcesz mieć tą żurawkę, odsadziłabym Ci sadzonkę?
Ciemiernika postaram się delikatnie wykopać jak przekwitnie, tak by nie uszkodzić korzeni, bo ciemierniki tego nie lubią ;:108
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

o to fajnie :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Oj kusisz mnie ... Mam parę młodych zurawek, jeszcze nie zidentyfikowanych i nie wiem, czy Cynabar Silver jest wśród nich, ale na pewno nie ma krwistej ...
Gdybys mogła kawalątek uszczknąć :oops: A pozwolisz się czymś odwdzięczyć? Jeszcze nie pamiętam dobrze, co u Ciebie rośnie, to nie wiem, co by Cię ucieszyło. Mam nadzieję, że jak trafisz na coś, co Cię u mnie zainteresuje, to dasz mi znać ;:196
Nornice to straszna plaga, bo nic na nie nie działa. Trutka owszem, o ile ją żra, ale w miejsce kilku otrutych pojawiają się nowe osobniki, bo to paskudztwo rozmnaża się z prędkością światła!
U mnie też grasowały, ale od jakiegoś czasu ślady ich działalności znajduję tylko po zimie i tylko na obrzeżach ogrodu. Doszłam do wniosku, że wypłoszył je nieustanny ruch w całym ogródku, bo ja ciągle gdzieś grzebię, cos kopię, do tego hałasuję np. opuszczając na ziemię ciężkie wiadra z ziemią.
Postanowiły widocznie wynieść się na spokojniejsze nieuzytki :lol:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Niech Wam, Mili, będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie!
Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję.
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izulko z przyjemnością uszczknę kawałek żurawki krwistej dla Ciebie, i jeśli pozwolisz, to ja odwdzięczę się moimi roślinkami za Twoje dobre serce i rośliny, które mi przysłałaś ;:167 ;:196
Popatrz też czy masz żurawkę Cynabar Silver, jeśli nie, to będziesz ją miała :wink:
Cieszę się, że mogę Cię czymś uszczęśliwić :tan
Pomysł z ciskaniem ciężkimi wiadrami po ogródku odgapię.....jeśli inne metody na nornice zawiodą.... ;:109 ;:112

Monikwiaty - dziękuję i wzajemnie

Obrazek

Moi mili z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny!
Pękających na drzewach pąków,
ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie
także grzeje.
Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy,
na koncie bankowym, ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu

WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu, jak oglądam Twoje zdjęcia to zaczynam się niepokoić o niektóre roślinki.
Nie wyłazi mi żaden irys, ani odętka. Najbardziej martwi mnie ta ostatnia. Mam 2 odmiany. Zwykłą i Variegatę. Ani jedna, ani druga nie dają znaku życia :(
aneta_women
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 kwie 2012, o 19:54

Post »

Witam serdecznie, Czy ma może Pani jakies nadwyżki roślin do sprzedania? :)
W tym roku kupiłam działkę. Mąż ja ogarnia a ja zaczynam robić pierwsze nasadzenia. Szukam gółwnie bylin wieloletnich i roślin na skalniak a także traw ozdobnych. Z góry dziękuje za odpowiedz:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”