Metamorfoza mojego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfoza mojego ogrodu

Post »

Trochę przeraża mnie wielkość niezagospodarowanego trawnika. Muszę się w trybie przyspieszonym wziąć za kojec i budę dla Aresa. Nie wiem co z tym moim kółkiem przed domem. Macie jakieś pomysły? ;:180
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pies w ogrodzie ,to niezłe wyzwanie .Musisz coś dla niego wymyślić ,bo Ci poniszczy ,nie mówiąc o kupach . ;:224
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Wiem wiem, chyba porywam się z motyką na księżyc, ale mam nadzieje w skrytości że kojec rozwiąże sprawę, przynajmniej kiedy nie będzie nas w pobliżu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Myślę ,że mu wystarczy ,a i ty trochę odetchniesz.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie M zawsze się krzywi jaknowy ogon do domu biorę, a potem kocha i głaszcze. Musisz chyba kojec mu sprawić i będzie spokój. Ale czy już zaczyna niszczyć, kopać itp Może zbyt szybko się marwisz na zapas
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Kasiu fajnie mi się oglądało Twój ogródek.Ogromnie dużo się działo w Twoim ogrodzie, matamorfoza ogrodu wspaniała. Ładne kompozycje rabatek, przepiękne kompozycje tarasowe.Chętnie do Ciebie będę zaglądać.Aresowi musisz sprawić kojec i trochę nad nim popracowac. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

:wit Dziewczyny. Kojec i buda będzie może mam nadzieje jutro. Kuzyn mi obiecał, że pomoże bo M się nawet dotykać nie chce. Obrażony.
Może i martwię się z tym kopaniem na zapas, bo na razie kopie przy siatce, ale jak krzyknę "Ares nie" to wie o co chodzi i natychmiast przestaje. Chwaliłam go dzisiaj bo nic nie wykopał z ogrodu i przechwaliłam. Robiłam wczoraj mały retusz przed huśtawką, bo pięciorniki tak duże mi porosły z przodu, że zasłaniały płożące iglaki. Posadziłam je dalej pod siatką. Z przodu wysadziłam róże i przeniosłam żurawki. Fotki wstawię w przyszły piątek bo mi z Plusa zabrali internet i mogę póki co pisać z pracy.
Wracając do Aresa to właśnie zauważyłam jedną z róż leżącą przy dołku z przyschniętymi korzeniami. Wsadziłam do ziemi, może bidulka odżyje.
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

julianna pisze:Kasiu fajnie mi się oglądało Twój ogródek.Ogromnie dużo się działo w Twoim ogrodzie, matamorfoza ogrodu wspaniała. Ładne kompozycje rabatek, przepiękne kompozycje tarasowe.Chętnie do Ciebie będę zaglądać.Aresowi musisz sprawić kojec i trochę nad nim popracowac. :wit
Julianko witam i dziękuję za miłe słowa. Dzięki takim wpisom czuję, że to co robię ma sens i ktoś potrafi to docenić.
Ledwo siedzę w pracy (a mam do rana) po przekopaniu warzywnika szpadlem, zgrabieniu i zasianiu. Jak przeglądałaś wątek to widziałaś pewnie wielkość mojego warzywniaka.
Przypaliłam sobie ręce i kark i piecze niemiłosiernie, na zmianę z kręgosłupem :;230 , ale co tam, jaka radość będzie jak wykiełkują.
Jutro chyba popryskam krzewy od grzyba, bo jeszcze nie miałam czasu.
Wysadziłam dzisiaj pelargonie zwisające na balkon, bo nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam na targu. :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Dużo pracy sobie zaplanowałaś ,aby tylko pogoda dopisała .Ja też mam ogromnie dużo do zrobienia i martwię się kiedy ja to zrobię. :shock:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Kasiu!
Jestem głodna nowych zdjęć z Twojego ogrodu... kiedy będą? ;:173
Pozdrawiam i mobilizuj M. do wertykulacji - już czas :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Aga postaram się coś wrzucić w przyszłym tygodniu jak mi oddadzą internet. Zastanawiam się czy nie kupić do tego mojego ronda przed domem akacji na pniu takich jak posadziłam w ubiegłym roku przy tarasie tylko pewnie będą się liście sypały na kamyki. :(

Kupiłam dzisiaj macierzankę piaskową, dzwonek karpacki i pięciornik krwisty. Nie mam doświadczenia z bylinami, ale mam nadzieje, że sie przyjmą. :D
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Kasiu :wit bylinki to wdzięczne rośliny,sadzisz i masz na kilka lat tylko trzeba pilnować aby się nadmiernie nie rozrastały.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Dzięki Aniu, chyba dokupię dzwonek karpacki - bardzo mi się spodobał. Mam nasiona, kiedyś kupiłam ale leżą już ze 2lata i nie pamiętam żeby je wysiać. :D
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Kasiu byliny, które kupiłaś rosną bezproblemowo. U mnie na działce też je mam.Warzywnik Twój widziałam , jest wzorcowy , równiuteńki. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Dzięki Julianko - mam nadzieję, że taki będzie i w tym roku jak wytłumaczę Aresowi jakie to ma dla mnie znaczenie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”