Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_Adasko

Re: Pasja

Post »

kosmos czekoladowy :;230 Clematisy miodzio :D Lubie takie z dużymi kwiatami
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu na razie wirtualnie nie zapraszam, bo ukryłam swój króciutki wątek-miałam za mało czasu żeby go prowadzić-może w następnym sezonie coś zacznę działać-poza tym diabeł ogonem nakrył ładowarkę do mojego aparatu przy przeprowadzce i nie mogę dokupić takiej samej, nawet u głównego dystrybutora, a inne co mam liche fotki robią.

To i ja swojego modrzewia ciachnę, bo po wyjęciu z doniczki po ziemi się plącze :D
Wykopałam bez, bo za dużo o 2 krzaczki mam, jeśli by Ci pasował, to chętnie oddam (koło 110-120 cm, ale nie wiem jaki kolor ;:14 )
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witam,
Małgosia, ciachnęłam modrzewia , zdecydowanie lepiej to wygląda :)
Edytko, już tak 4 lata się pnie mój zebrinus
Agu , mobilizuję właśnie M do tych irg, prawdopodobnie posadzimy tam czereśnię, bo musimy ją przesadzić spod tarasu , zastanawiam się czy hortensje limlight i i ta co mam pasowałyby obok siebie?
Jule stwierdziłam,że za mały mam ogród, żeby trzymać irgi, ciekawsze egzemplarze czekają :) Problem w tym ,że ta rabata jest od rana do wieczora w pełnym słońcu.... Nie mam pomysłu....może trawsko jakie? Ale trawa pod czereśnią ? ;:14
Magda 110 , 120 wzwyż czy wszerz te lilaki? Może bym jeden zaadoptowała? Możesz gdzieś zadołować , zanim przemyślę sprawę?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chyba idzie zmiana , bo głowa mi pęka.
;:137 Sezon śliwkowy rozpoczęty :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

jutro roślinki...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale zjadla bym takie pysznosci ;:137 mniam.
Mnie 3 dni glowa naparzala - wyz idzie :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie dzisiaj też ;:137 . Francuskie z brzoskwiniami albo ze szpinakiem na pikantnie. To wymianka?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

widzę, że nie tylko mnie dziś głowa boli... z bólem się obudziłam i z bólem idę spać :/
jutro musi być lepiej...
ciasto wspaniałe :)
do jutra! ;:19
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mniam mniam, wyglada pysznie. Lilaki rozmiarowo w gore ok 110 cm :D -to mlode krzaczki. Jakby co, to czekaja
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

piękna działka!!!!!!! cuuudna! zaś te clematisy.........och, ach ;:138 :uszy
hmmmmm placek ze śliwkami......hmmm uwielbiam ;:137 ;:224
współczuję podtopień, mam podobnie na działce, kiedyś był to teren, gdzie był staw i bagna,osuszyli je w latach 20 zeszłego roku i przerobili na działki......dopóki nie miałyśmy trawnika to nas całkowicie zalewało ale teraz dzięki temu, że trochę ją uniosłyśmy z mamą i posiałyśmy trawę to mamy spokój, ale sąsiad i sąsiadka naprzeciwko nie.......woda czasami po kolana :roll: :shock:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej, czyli nie tylko ja jestem taką meteopatką :wink: Dzisiaj z głową lepiej :) Ale parówka na zewnątrz okropna :shock:

Jule 15 min roboty i masz :D

Justyna wybieram ze szpinakiem na pikantnie, lubię jeszcze takie z fetą ;:137 , mniam
Agu ja po dwóch tabletkach, zasnęłam.
Magda dam znać co do lilaka, jak najszybciej :)
Shirall witaj :wit , dzięki za pochwały ;:180 No właśnie z tymi podmokłymi terenami tak jest , gmina wyprzedaje, przekształca na budowlane , a potem martw się człowieku. U nas szczęśliwie dużo ludzi mieszka, więc walczymy o drogę wspólnie :)
Szkoda mi tylko moich drzew :( Nowe będę wsadzać w przyszłym roku :D

Obrazek

cynie, baaardzo lubię
Obrazek

Obrazek

kosmos czekoladowy, moje dziecko zapytało: "czy mogę go zjeść?" cudny zapach kakao ;:167
Obrazek

miałam zamiar przeorganizować tę rabatę a tu hiacynty kalifornijskie wylazły :shock:
Obrazek

dzielżan
Obrazek

Obrazek

x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hejka znowu ja! :wit
z tą altanką jest tak, że nie tylko chciałabym coś większego ale i solidniejszego prawda jest taka, że ona się po prostu sypie i rozpada, mam strasznego pietra, że kiedyś przyjdę a ona będzie rozwalona, albo, że jak będe w środku to mi się zwali na głowę....bo tam dach przecieka, dziury w ścianach, tak bym jej nie likwidowała ale tego roku się okazało, że po prostu z jednej strony dach się zawalił, spróchniała jedna z desek nośnych i dach.....sie zbliżył do stolika....zaś sciana od tej strony przemokła i zgubiła tapetę i kartony ją zabezpieczające, zaś próba naprawy.......o rany :roll: za każdym razem, jak wbijałam gwóźdź, to albo mi się sypały kawałki dachu na głowę, albo deska wypadała a ja trafiałam młotkiem w palec.... :evil: zaś teraz jedna ze ścian wygląda tak.....dziura, karton na to, dziura i karton, kawałek drewna etc.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

15-scie minut hmmm to ja mam 10 do cukierni :;230 Ja ogolnie wcale kuchenna nie jestem i kuchnia to nie moja dzialka - na ciasto i takie tam musze na M. czekac :twisted:
Fajowe te hiacenty 8-) widze ze krzewuszka Ci znowu kwitnie, moja tez sie zebrala ale jakos tak slabawo - wybaczam jej bo to pierwszy rok. Druga wcale nie kwitla w tym roku, to i tak na ta nie narzekam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, kosmos ma niesamowitą barwę... jeśli jeszcze pachnie kakaowo, to nie dziwię się apetytowi Twojego dziecięcia ;)
widzę, że i u Ciebie krzewuszka powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czekolada w ogrodzie-pychota. Kiedyś nawet oglądałam, ale krzyczeli niemożebną sumę za to cudo. Odpuściłam.
Cynie też bardzo lubię, mam takiego wujka, który co roku sadzi całe ich łany w polu. A ja dostaję regularnie bukiety. Aktualnie mam w kuchni i sypialni, a że wnętrza łączą stare z nowym-pasują jak znalazł.
Hiacynty takie delikatne, a krzewuszka niewybredna. Moja z bordo liśćmi i purpurowymi kwiatkami słabo kwitnie jest wrażliwa i nie chce powtarzać. Chyba zrobię jej eksmisję.
Ja też wolę na pikantnie ;:137
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marta, doskonale Cię rozumiem z tą altanką, bezpieczeństwo jest najważniejsze, poza tym fajnie mieć jakieś miejsce do "usiądnięcia" przy malutkim domku :D , dookoła można coś pnącego posadzić i stworzyć wspaniały zakątek do odpoczynku.
Co prawda , nie sądzę, żebyś odpoczywała, :lol: ja jak chodziłam na działkę, nigdy nie siadałam, zawsze coś było do zrobienia :)
Jule rozumiem Cię, ja tez nie często piekę, bo potem sama muszę całą blachę zjeść, moje chłopaki nie słodyczowe :(
Agu na fotce wyszedł brązowy, ale tak na prawdę jest prawie czarny :shock: , krzewuszka właśnie kwitnie ale już znacznie słabiej, przycięłam ją może dlatego.
Justyna zapłaciłam za jeden korzonek /bulwkę/ 9 zł ale z wyłażącym pędem, widziałam w czyimś angielskim ogródku i oczywiście przepadłam :lol: Moja krzewuszka z bordowymi listkami też słabowata i kwitnie raz :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”