Ogród Ignis05 cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 cz2

Post »

I jeszcze maczki, chociaż fotki jakieś takie niewyraźne, ale maczki coraz ładniejsze. :lol:

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia i ;:3 ;:3 ;:3
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Krysiu, moja tegoroczna Edenka, też ma malutkie pąki, może uda mi się jeszcze raz podziwiać jej kwiaty.
Bardzo mi się podobają lilie wodne, ale chyba rozmiary mojej kałuży nie pozwolą mi się nimi cieszyć, chyba, ze znajdę miniaturowe.
Piękny ten różowy zawilec, mam tylko te zwykłe lekko różowe. Wiosną kupowałam z all biały pełny. Sadzonka malizna taka, nie przeżyła, mimo moich starań.
Dalie pięknie się prezentują. Intrygująca ta nakrapiana.

Wczoraj pogodnie i słonecznie. Opryskałam róże. Nareszcie się udało. A dzisiaj powtórka z rozrywki, rano deszcz, a teraz pochmurnie ;:223
A mnie się marzy lato... ;:3 i ciepłe. Za dużo wymagam?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki, Krysiu! :)
wygląda, że to jednak jesień? Na wszelki wypadek opryskałam wiśnię topsinem, który za chwilę zmyl deszcz. Jutro m. powtórzy operację bo ma (?) nie padać...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

A cóż to za maczki, które kwitną o tej porze?

Edenka u mnie też ponownie zaczyna kwitnąć. Co za wspaniała róża! Warto poczekać te trzy lata, żeby zobaczyć to cudo.

PS. Orliki też kiełkują ;:138
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Justynko ;:7
Myślę, że spokojnie znajdziesz lilie na każde oczko. Tych zawilców mam trochę i mogę się z Tobą podzielić. Ale białego takiego nie widziałam. Musi fajnie wyglądać.
Mnie tak co roku marzy się lekka zima i ciepła i wilgotna wiosna. Ale jak na razie to chyba za dużo bym chciała, nie mówiąc już o pięknym lecie. Chociaż zeszłoroczne upały to też była mordęga (dla ogrodu oczywiście).

Agatko, :wink: bardzo proszę.
Najważniejsze, aby młoda roślinka przeżyła.

Agnieszko, :wink: to takie jednoroczne maczki, których nasionka dostałam od AniDS. Podobno one same będą się teraz już wysiewać i powinnam co roku mieć nowe. Nie wiem tylko, czy te ich makówki zdążą dojrzeć. Moja Edenka już drugi rok z rzędu startowała od kopczyka, więc jest to dzielna róża. Nawet w tym roku jest okazalsza, niż rok wcześniej i ma też więcej kwiatów.
Cieszę się, że chociaż orliki Ci kiełkują. Ciekawe, czy będzie coś z tych nasionek makowych. :roll:

Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Bardzo fajnie powtarza ta Edenka, u mnie nie jest aż tak dobrze, bo lewo teraz nowe pędy dopiero wypuszcza.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Och cudne lilie, dalie róże doprawdy cudne widoki zaserwowałaś ja po moich remontach aż marzę o tym by tylko oglądać Wasze cuda w ogrodach :)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oliwko, :wink: jak na razie to aż taka fajna ona nie jest. Wprawdzie jest to zdrowa róża i żywotna, ale jak na razie to chyba mi jeszcze nie pokazała swoich wszystkich możliwości. Może widziałaś w pierwszym moim wątku kwitnące róże na tej pergoli ? Tak pięknie to już na niej dawno róże nie kwitły, jak na tamtych zdjęciach. Mam taką cichą nadzieję , że najbliższa zima pozwoli w końcu przetrwać moim różom w lepszej kondycji. ;:170

Celinko :wink: miło mi , że chwalisz. :lol:
No cóż , staram się przynajmniej na zdjęciach pokazywać ładne fragmenty ogrodu. Jednak sama wiem, ile powinnam jeszcze zrobić, by tak pięknie było w ogrodzie. :?

Od dzisiaj nareszcie mam malutki urlopik i oczywiście staram się od razu wszystko nadrobić w ogrodzie. :lol:
Skutek, wiadomo jaki - czuję, że mam jakieś ręce i krzyże obolałe. :lol: A pracy , jakby wcale nie ubyło - nawet widzę jeszcze jakby więcej przed sobą. :P
Wykopałam piwonię drzewiastą i oddzieliłam pędy, które wybiły z jej podkładki i tak ładnie kwitły wiosną. Wszystko posadziłam na nowo. Ciekawa jestem, jak te piwonie to zniosą. :roll:
A jutro - to chyba pół nocy będę myślała, co mam zrobić najpierw. Muszę sobie ułożyć porządny plan robót.
A przy okazji kopania i pielenia, pod różą MIPereire, która jakoś tak słabo mi rosnie znalazłam dziwnego robaka - coś jakby jakiś dłuższy drutowiec, ale biały, i trudno było go rozgnieść. Może czymś podlać tę różę ?

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A ja czytałam prognozy, że najbliższa zima ma być mroźna i ostra... jakby mało ostatnio było mroźnych zim :?
Zazdroszczę, ze teraz masz urlopik. Ja własnie skończyłam, a tu pogoda się poprawiła. Pozostaje mi czekać na weekend, podobno nadal ma być ładny. I super, bo muszę posadzić nowe nabytki! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Agatko, zapowiadaja na dzis po południu deszcz, jutro cały dzień deszcz, a sob i ndz samo słońce ale temp 18-20 :x Ale pon i wt ma byc pięknie i 25-26stopni
ja co prawda juz po urlopie i to w domu,ale pamiętam 3 dni z 3 tyg takie bardzo letnie
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane dziewczyny, na razie pogoda jest świetna. :heja
Agatko i Dorotko, :wink: może jesteście zainteresowane dużą sadzonką wysokiej ostróżki bylinowej o błękitnych kwiatach ?
Właśnie wykopałam i mam do oddania. Może zajedziecie po pracy w drodze do domu ?
Zajrzę tu jeszcze przed 15 -ą.
A na razie :wit
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Krysiu, cieszę się, że masz wreszcie czas (i pogodę!), żeby poszaleć w ogrodzie :D Donoszę, że ta paskudna aura miała swoje plusy- wszystkie patyki(odpukać i splunąć) mają się dobrze.
Moja Edenka wiosną została spustoszona przez bruzdownicę ale teraz zaczyna drugie kwitnienie. Rzeczywiście, to zdrowa i witalna róża, gdybyż jeszcze te nasze zimy nie dawały jej tak w kość! Gdzieś na forum czytałam, że któraś z dziewczyn przed zimą narzucała stopniowo gałązki świerkowe na różę, aż ta się pochyliła na tyle, że można było ją okryć... Chyba też tak spróbuję, przynajmniej z Edenką i Westerlandem :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, :wink: też postaram się dokładniej zabezpieczyć moje róże, obyśmy tylko zdążyły. Bo ostatnio zima nie czekała i od razu ostro ruszyła.
A wiesz, że kiedyś nie wiedziałam ,co to bruzdownica, skoczek różany, czy gąsiennice zjadające liście. To badziewie musiało przwlec się z jakimiś różami. Też w kilku przypadkach miałam bruzdownicę np na Boule de Neige i ta do tej pory niestety nie zakwitła w tym roku i już pewnie nie zakwitnie. Niedawno tępiłam gąsiennice i skoczki. Ale jak na razie nie mam mszyc.
Zdecydowanie też walczyłam z mrówkami. Jeszcze gdzieniegdzie jakieś się trafiają, ale już nie w takiej masie, jak wcześniej.
Ale już kończę, idę jeszcze do ogrodu.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Fajny taki urlop, kiedy mozna sobie pogrzebać w ogrodzie. Albo po prostu pochodzić, i ponapawać sie zapachem i kolorami...korzystaj z życia :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Agnieszko, :wink: mogłabym tak urlopować na okrągło.

Pogoda mi dzisiaj znowu dopisała. Wprawdzie jakieś chmury groźnie wyglądające pojawiały się na niebie i nawet dwa razy coś zaczęło kapać, ale nim się zdążyłam zebrać z ogrodu, to darmowe podlewanie się skończyło. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”