Majkowy zielony dom i .....
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
MAJKA masz rację tak masz wszystkie pod kontrolą i wiadomo ,że żadna cebulka bez twojej wiedzy nie zmieni zamieszkania . U mnie również gdzieś z otchłani wynurzają się wciąż nowe kiełki a przecież dawno już powinno ich tam nie być
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka zabezpieczenie przed nornicami w postaci doniczek to dobry pomysł,moje tulipany znalazły się u sąsiada za sprawą podziemnych zwierzątek...
Wypisałam u mnie trochę nazw clematisów...może który przypasuje...

Wypisałam u mnie trochę nazw clematisów...może który przypasuje...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Maju tak poczytałam co piszesz do Wandzi. Mam także w planie przesadzenie dwóch róż, które rosną pod oknem kuchennym na druga stronę drzwi, czyli pod okna sypialni - kopałam tę rabatę pod oknem sypialni - ziemia miękka jak masło, taka sama wygląda ta spod kuchennego - na różach są żywe paki liściowe - to co przesadzać
Jakbyś mi jeszcze podpowiedziała jak nisko je przyciąć - jedna to Kronenburg, a druga Flamenko - wielokwiatowa - rozrosła się w poprzednie lato w ładny krzak

Jakbyś mi jeszcze podpowiedziała jak nisko je przyciąć - jedna to Kronenburg, a druga Flamenko - wielokwiatowa - rozrosła się w poprzednie lato w ładny krzak
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Majka 
Nie proś się M i sama sobie rób. Na taki twardy plastik najlepsze gorące żelazo. Gruby gwóźdź opalasz nad ogniem i w chodzi jak w masło
Z drugiej strony, jak masz takiego pomocnika, to aż żal nie wykorzystać

Nie proś się M i sama sobie rób. Na taki twardy plastik najlepsze gorące żelazo. Gruby gwóźdź opalasz nad ogniem i w chodzi jak w masło

Z drugiej strony, jak masz takiego pomocnika, to aż żal nie wykorzystać

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Majeczko
donice własnej roboty - super !!!
Co roku obiecuję sobie, że zrobię z dużych donic koszyczki dla lilii i jakoś mi to nie wychodzi
... kończy się na zakupie gotowych koszyczków 

Co roku obiecuję sobie, że zrobię z dużych donic koszyczki dla lilii i jakoś mi to nie wychodzi

Maju ale zaszalałaś z nasionami i masz już ładnie sadzonki którymi na pewno obsadzisz cały ogródek.Wiosna budzi się już prawie u wszystkich w jednych regionach jest jej więcej w innych mniej ale już ja czuć.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Moje lilie też siedzą w koszykach
nie takich pomysłowych, jak Twoje. Nakupiłam ich mnóstwo, ale zawsze mogę zidentyfikować miejsce posadzenia, a nawet przesadzić bez problemu.
Dostałam dziś clematisy, bardzo ładne okazy, niektóre mają już dużo zielonych liści
boję się, że padną, zanim będzie można je posadzić.

Dostałam dziś clematisy, bardzo ładne okazy, niektóre mają już dużo zielonych liści

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Tulipany mam posadzone w koszyczkach ale o liliach nie pomyślałam. Dobry pomysł z tymi po jogurtowymi. Ja otwory w kubkach do pikowania robie błyskawicznie lutownicą. Szybko nagrzewa się końcówka i sama wchodzi w plastik.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale gości dziś mam, witam wszystkich serdecznie.
M. trzeba wykorzystać co ma się nudzić i marudzić za plecami, gospodarstwo przekazał synowi to mu muszę jakieś dodatkowe zajęcia wyszukiwać. Dziurki też wypalam w plastiku ale jak zostałam sama baba w domu to muszę chłopów pogonić do chłopskiej roboty a nie wszystko sama.
Iwuś jak musisz teraz wiosną przesadzać to uwiń się z tym bo róże będą coraz bardziej rosły i coraz gorzej ukorzeniały się. Ja bym je przycięła raczej krócej niż normalnie wiosną, wielokwiatowe tnie się różnie ale tak z 70 cm możesz im zostawić. Dobrze by było przesadzić je jutro przed tymi opadami i ochłodzeniem, to będą mieć spokojny czas i dość mokro.
Fajnie że już dostałyście clematisy, ja wczoraj znowu wybierałam i znowu nie zamówiłam, wszystkie są śliczne i nie umiem się zdecydować.

M. trzeba wykorzystać co ma się nudzić i marudzić za plecami, gospodarstwo przekazał synowi to mu muszę jakieś dodatkowe zajęcia wyszukiwać. Dziurki też wypalam w plastiku ale jak zostałam sama baba w domu to muszę chłopów pogonić do chłopskiej roboty a nie wszystko sama.

Iwuś jak musisz teraz wiosną przesadzać to uwiń się z tym bo róże będą coraz bardziej rosły i coraz gorzej ukorzeniały się. Ja bym je przycięła raczej krócej niż normalnie wiosną, wielokwiatowe tnie się różnie ale tak z 70 cm możesz im zostawić. Dobrze by było przesadzić je jutro przed tymi opadami i ochłodzeniem, to będą mieć spokojny czas i dość mokro.

Fajnie że już dostałyście clematisy, ja wczoraj znowu wybierałam i znowu nie zamówiłam, wszystkie są śliczne i nie umiem się zdecydować.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
To bardzo dobrze że żabki mają się świetnie. Działka przygotowana to teraz tylko czekać jak wszystko rozkwitnie i będzie wspaniale.
Ja kolejny dzień robię porządki i wciąż daleko do końca, chyba mnie lato zastanie z tymi porządkami.
Wybrałam clematisy ale jeszcze ich nie zamówiłam, wciąż się waham:
Barbara, mandschurica, Praecox, Sizaia Ptitsa, Pamiat Serdtsa i Juuli
co o tym wyborze sądzisz.

Ja kolejny dzień robię porządki i wciąż daleko do końca, chyba mnie lato zastanie z tymi porządkami.

Wybrałam clematisy ale jeszcze ich nie zamówiłam, wciąż się waham:
Barbara, mandschurica, Praecox, Sizaia Ptitsa, Pamiat Serdtsa i Juuli
co o tym wyborze sądzisz.

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majka - wyczytałam ze bukszapny juz ciachnęłaś
to juz na nie pora ?

-
Pora to może nie ale nie cięłam ich drugi raz w zeszłym roku a teraz porobiłam troszkę sadzonek, może coś z tego będzie. Jak się ma taki wielki ogród to nie sposób samemu wszystko zrobić w terminie i mnie znaczące prace muszę wykonać kiedy mam czas a tego mi wciąż brakuje i tak gonię w piętkę. 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Dzięki Majeczk
Nie wiem czy jutro zdążę bi będę dopiero w domu ok 18-tej, ale w piątek rano to na pewno 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3