Tunel jaki kupić
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tunel
Ja już prawie skończyłem, przy tej okazji jeszcze raz najserdeczniejsze podziękowania dla Kasencji/KASI za nasiona pomidorów, dzięki niej życie w moim tunelu zaczyna się pojawiać.Dzięki Kasiu 

adult image hosting

gif hosting
Zdjęcia z telefonu

adult image hosting

gif hosting
Zdjęcia z telefonu
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mam pytanie...
dlaczego w tunelu rano jest rosa na pomidorach wsadzonych do gleby, a na tych w doniczkach nie (w donicach stoją i czekają na posadzenie pod chmurką)?
- tunel otwarty z obu stron
- pogoda nie ma znaczenia - jak były ciepłe noce to tak samo
- wielkość pomidora nie ma znaczenia
- rosa pojawia się po 2 dniu od posadzenia (po pierwszej nocy po posadzeniu jakiegoś egzemplarza rosy niet

- nie ma znaczenia umiejscowienie w tunelu
Hej! Mądre Głowy!

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Większa wilgotność powietrza , oraz różnica temperatury, w tunelu i na zewnątrz.Tak mi się wydaje.BRZOSKWINKA pisze:Tunelowcy!
![]()
Mam pytanie...
dlaczego w tunelu rano jest rosa na pomidorach wsadzonych do gleby, a na tych w doniczkach nie (w donicach stoją i czekają na posadzenie pod chmurką)?
- tunel otwarty z obu stron
- pogoda nie ma znaczenia - jak były ciepłe noce to tak samo
- wielkość pomidora nie ma znaczenia
- rosa pojawia się po 2 dniu od posadzenia (po pierwszej nocy po posadzeniu jakiegoś egzemplarza rosy niet)
- nie ma znaczenia umiejscowienie w tunelu
Hej! Mądre Głowy!![]()
![]()
- BRZOSKWINKA
Robert, to by sie zgadzało gdyby rosa była na wszystkich pomidorach, a tak nie jest

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- BRZOSKWINKA
A czemu mnie śledzisz?

Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Może intensywność podlewania.W drugim dniu popiły już wody.Z pewnością wkrótce wszystkie wysadzone będą pokryte rosą.Folia od wewnątrz pewnie też zaparowana.BRZOSKWINKA pisze:Robert, to by sie zgadzało gdyby rosa była na wszystkich pomidorach, a tak nie jest![]()
U mnie jest to samo.Rozsada w donicach rozsadowych jest sucha, natomiast pomidory posadzone na miejsce stałe pokryte rosą. Myślę, że jest to związane z pobieraniem wody przez system korzeniowy, i tzw pocenie się roślin.Wieczorem w tunelach foliowych zawsze jest chłodnie niż na zewnątrz, i przez to też tworzy się rosa.To jest moja teoria.Jeśli są inne, proszę mnie poprawić.Pozdrawiam.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Mój też już prawie gotowy
Skromne 2x4m, wykonany z profili i desek z palet, w narożnikach zrobione "szklanki" z cementu

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- BRZOSKWINKA
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie no Asia konkret chałupa.
I wierzeje jak od stodoły - będzie dobre wietrzenie.
I wierzeje jak od stodoły - będzie dobre wietrzenie.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Asiu wygląda naprawdę nieźle
A jak ze stabilnością, te podwójne listwy po bokach dają radę? Jak wieje wiatr to nie buja się?
Znajomi mają podobny tunel z prętów stalowych tylko dłuższy i dali podłużne, szerokie listwy tak z metr od ziemi i drugie na wysokości 2m po obu stronach.

A jak ze stabilnością, te podwójne listwy po bokach dają radę? Jak wieje wiatr to nie buja się?
Znajomi mają podobny tunel z prętów stalowych tylko dłuższy i dali podłużne, szerokie listwy tak z metr od ziemi i drugie na wysokości 2m po obu stronach.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- BRZOSKWINKA
Dzięki Bartuś! Oj, napsuł mi krwi, napsuł... szczególnie, że jedno przęsło było minimalnie mniejsze - od innego tunelu.
Jarku, nawet nie drgnie. Dwa pierwsze przęsła i dwa ostatnie są zespawane wszędzie - i elementy samego łuku i dospawane poprzeczki.
Mogę go pchać, szarpać, a on nic. Myślę, że wytrzyma wichury.

Jarku, nawet nie drgnie. Dwa pierwsze przęsła i dwa ostatnie są zespawane wszędzie - i elementy samego łuku i dospawane poprzeczki.

Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia