Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Melduję, że w Dino są już ciekawe nasiona warzyw. Zerknąłem tylko przy okazji i z tego co mnie interesuje w tym sezonie, widziałem nasiona cebuli Alisa Craig, arbuzów złoto Wolicy i Janosik, marchwi Amsterdam. Było też kilka odmian pora, ale nie zapamiętałem jakich. W najbliższym czasie się tam na pewno wybiorę 

Polska moją Ojczyzną. Andrzej
Krotkie pytanie.Czy ktos widzial w W.wie nasiona Plantico?Chcialabym kupic kilka torebek cebuli E ale cena przesylki powala.
- borowa
- 200p
- Od: 3 lis 2015, o 14:22
Re: Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.8
Czy ktoś może mnie poratować informacją od kogo można kupić na alleg... dobre nasiona dyń? Będę bardzo wdzięczna .
Pozdrawiam!
Jagoda
Jagoda
-
- 100p
- Od: 7 mar 2016, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nasiona kupuje w pobliskim sklepie ogrodniczym, ma nasiona popularnych firm.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi". Albert Einstein.
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawiodłam się na stoisku w Tesco, w sumie 3 wieszaki (2 czeskie i jeden oddalony polski), czeskie są drogie i mały wybór, kupiłam jedynie groszek cukrowy 'róg kozicy' z polskiej firmy po ok 2zł/szt (ta sama waga, a czeskie 2x droższe), muszę skądś wykombinować kasztanowe dynie i kremowe aksamitki wilkokwiatowe
.
Jedyne co mi się podobało z czeskiej firmy to czekoladowa sałata masłowa całoroczna.

Jedyne co mi się podobało z czeskiej firmy to czekoladowa sałata masłowa całoroczna.
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Potwierdzam, byłam w Tesco 2 tygodnie temu, 2 stoiska czeskie i 1 polskie, wybór mizerny. W Ler....Merl.. tylko nasiona Legutko, dużo, ale tylko ta firma. Dużo lepiej już w OBI, ale też np. melonów nie było. W firmowym PNOS wybór duży, ale tylko swojej firmy. W prywatnym dość sporym centrum ogrodniczym wybór duży, wszystkie polskie firmy, ale...dla "typowych działkowców". Jeśli pytasz o arbuzy i melony , to pani wytrzeszcza oczy i mówi "nie sprowadzamy, bo to tylko w ciepłych krajach się sieje". No i dyskutuj z taką, z bożej łaski ogrodniczką. To, co wydałam na bilety autobusowe, to więcej niż koszt przesyłki ze sklepu internetowego. Ciekawą ofertę warzywniczą ma np. świat kwiatów.
Ginka,a co to są te "kasztanowe" dynie?. Jeśli podasz nazwę, to może coś poradzimy na forum.
Borowa, masz pw.
Ginka,a co to są te "kasztanowe" dynie?. Jeśli podasz nazwę, to może coś poradzimy na forum.
Borowa, masz pw.
- Ginka
orlik755 chodzi mi głównie o kilka odmian: Whangaparaoa crown, Sweet dumpling i ewentualnie Carnival...te mają podobno najlepszy smak.
U mnie "najlepiej" zaopatrzony ogrodniczy też jest zaopatrzony odpowiednio dla tych którzy nie są wymagający...chemia, nasiona, akcesoria (w zeszłym roku kupiłam paletę z 84 oczkami i jestem zadowolona z niej), ale z chemią jest krucho bo chciałam dzisiaj ewentualnie zamówić węglan potasu, bo mieć o dziwo nie miała (w sumie mnie mało już co dziwi
)...miałam uczucie, że perfidnie odmówiła bo się szukać dla klienta nie chce, łaski bez kupię przez internet.
U mnie "najlepiej" zaopatrzony ogrodniczy też jest zaopatrzony odpowiednio dla tych którzy nie są wymagający...chemia, nasiona, akcesoria (w zeszłym roku kupiłam paletę z 84 oczkami i jestem zadowolona z niej), ale z chemią jest krucho bo chciałam dzisiaj ewentualnie zamówić węglan potasu, bo mieć o dziwo nie miała (w sumie mnie mało już co dziwi

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
wolq Miałem niebieską truskawke, która nie była niebieska ani nawet truskawką nie była oraz niebieską papryką, która była zwykłą ozdobną czerwoną.
Ginka musiałbym sprawdzić co mam ale raczej otwarte zapylanie.
Ginka musiałbym sprawdzić co mam ale raczej otwarte zapylanie.
- Ginka
Ze stronami z nasionami też widzę że krucho
, jak coś jest to porozrzucane że trzeba by po jednej paczce z każdej strony zamawiać 

- Ginka
A co to za dyńki ta pierwsza i trzecia? mało o nich na wujku pisze...a jak coś pisze to głównie po włosku (jak mniemam).
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Szczerze, to wszystkie nasiona z prywatnych wynian i sam nic nie wiem o nich. 

Ginka, o Zapallo to było na naszym forum o dyniach. Sweet Dumpling jest do nabycia w naszych sklepach internetowych, Whanga...widziałam nie tak dawno na olx (ale to prywatne ogłoszenie, więc nie masz pewności, czy nie kundelek).
Re: Topinambur, słonecznik bulwiasty
A ja mam takie trochę głupie pytanie ;p Czy topinambur da się tylko posadzić z bulw czy może gdzieś są dostępne nasiona (jak słonecznik). Bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie można kupić takie bulwy...
Re: Topinambur, słonecznik bulwiasty
Bulwy możesz kupić w biedrze , lidlu po jakieś 7 zł za opakowanie , przy warzywach korzeniowych najczęściej są wystawione .
Pozdrawiam
Daro---
Daro---