Witam i serdecznie pozdrawiam z deszczowych Mazur.
Tak rozpisałyście się na temat trójsklepki, że aż w Google wpisałam aby zobaczyć o czym mowa ...
Wstyd się przyznać ale nie znałam tej byliny.
Bożenko śliczne pełniki, a dlaczego dalii jeszcze nie wsadziłaś.
Pewnie tak wyszło. U mnie też czereśnia i morelka zmarzła, teraz odbijają.
A jabłonie u Ciebie kwitły, bo swoich nawet nie zauważyłam.
Jabłek też nie będzie, ale będą jagody i borówki.
I będzie więcej czasu na odpoczynek na działce, bo odpadną przetwory.
Pozdrawiam.
witajcie
trochę mało czasu na forum za to więcej spędzamy w ogrodach
Christina - trójsklepka to bardzo delikatna roślinka ,kwiatki takie malutkie ,ale ładne
Marylko dalii nie wsadzałam,bo miałam u brata na wsi i tak jakoś wyszło ,ale już rosną
Marzanko ja też coraz mniej czasu spędzam na forum
Tereniu dziękuję,coraz cieplej i na działce coraz częściej jesteśmy .Zielicho rośnie ,że nie pytaj,w jednym miejscu zrobię,to na następny raz już w innym i tak grzebie jak ta kura w ziemi .Za to kwiaty coraz więcej kwitną i nas cieszą
A to mi się trafiło pierwsza zobacze te cudne kwiatuszki A moja majowa w tym roku odpoczywa ma raptem 3 pączki w tamtym 9 .ale za to te późniejsze to ho ho
Marzanko moje też się ładnie zapowiadają, lada dzień się pewnie rozwiną .Bardzo je lubię,ale najbardziej lubię chyba białe i ten ich zapach ach powalający
Bożenko, majowy ogród jest taki piękny! No i te zapachy Aż nie chce się wychodzić z ogrodu...
U mnie też zakwitły już piwonie lekarskie - są śliczne, tylko szkoda, że nie pachną Za to zapach konwalii, lilaków, azalii i wieczorników damskich roznosi się teraz po całym ogrodzie...
Wszystkie wymienione przez Was zapachy są przyjemne,
u mnie jednak czasem je zagłusza zapach kwitnącego berberysu o purpurowych liściach - jest okropny.
To znaczy zapach jest okropny, bo berberys purpurowy, z tymi złotymi dzwoneczkami kwiatów wygląda pięknie