Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Ale cuda pokazałaś
Bialutki sabocio, Epidendrum (chyba) cuuuda!

Asiu Ty nie masz sumienia
zdjęcia piękne rośliny wiadomo
Na Wystawie jedną pomarańczowa masdevalle widziałam ale cena mnie wystraszyła
za to nabyłam kilka innych ale niestety wstawię jak mi noga na to pozwoli

za to nabyłam kilka innych ale niestety wstawię jak mi noga na to pozwoli
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serdecznie witam po krótkim urlopie.
Bardzo się cieszę, że mogłam osobiście się spotkać z Arletą. Niemogłyśmy się nagadać.
iwka2
Henryku miło mi, że Ci się ta kompozycja spodobała, ale te storczyki tylko do fotki tak ustawione. Normalnie stoją w innych pokojach
*Kasia
Julitko, może następnym razem uda Ci się jakąś zdobyć. Mam nadzieję, że noga już w porządku.
Z pobytu w polsce przywiozłam kilka nowości. Oto one.
Od Justus27
Sabotek i Masd. bearlana

Oraz Restrepia striata

Restrepia trichoglossa

Masdeevallia coccinea alba

Dwa sabotki

Przed odjazdem rozkwitła Colmanara 'Wildcat Rainbow'
Rozkwitające kwiatki w słońcu

i puszczona luzem

A przywitały mnie rozkwitnięte:
Miltonidium Bartley Schwarz

Angulocaste Red Jewel

Masdevallia Flying Colors

Pleu. hemirhoda

Bardzo się cieszę, że mogłam osobiście się spotkać z Arletą. Niemogłyśmy się nagadać.

Kasiu to Epidendrum floribundum. Fotorelację z rozkwitu masz na wcześniejszych stronach.kasia74 pisze:a ten zielonkawy to jakaś epicattleya czy inne cudo, bardzo mi się podoba.
iwka2

Henryku miło mi, że Ci się ta kompozycja spodobała, ale te storczyki tylko do fotki tak ustawione. Normalnie stoją w innych pokojach
Justynko, nie wiem o co Ci chodzijustus27 pisze:"woskowa katlejasta" (nazwa nie do zapamiętania) jest śliczna.

*Kasia

Leszku aż tak daleko nie musisz iść. One są u niemieckiego hodowcy.Leszek01 pisze: Po takiego Paphiopedilum Rosy Dawn, to ja bym piechotką na Borneo

Julitko, może następnym razem uda Ci się jakąś zdobyć. Mam nadzieję, że noga już w porządku.
Z pobytu w polsce przywiozłam kilka nowości. Oto one.
Od Justus27
Sabotek i Masd. bearlana

Oraz Restrepia striata

Restrepia trichoglossa

Masdeevallia coccinea alba

Dwa sabotki

Przed odjazdem rozkwitła Colmanara 'Wildcat Rainbow'
Rozkwitające kwiatki w słońcu

i puszczona luzem

A przywitały mnie rozkwitnięte:
Miltonidium Bartley Schwarz

Angulocaste Red Jewel

Masdevallia Flying Colors

Pleu. hemirhoda

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu WITAJ nareszcie jesteś
Po pierwsze : bardzo się cieszę, że zajechaliście z mężem cali i zdrowi do domku. To najważniejsze
A po drugie..i trzecie...i czwarte..... Masdevallia Flying Colors!!!!!!!!!!!!! Czy to Ty robisz jej tak piękne zdjęcia czy to ona jest taka piękna czy jedno i drugie??????? Toż to cudo w najczystszej postaci...
Wiem wiem za bardzo się nakręcam znowu......... ale nie mogę się opanować jak widzę takie rośliny. Takie Masdevallie. Reszta także urocza!
Restrepie zaczęły mi się podobać od jakiegoś czasu coraz bardziej
No i ten żółty sabotek.... Asia! Wspaniale:)

Po pierwsze : bardzo się cieszę, że zajechaliście z mężem cali i zdrowi do domku. To najważniejsze

A po drugie..i trzecie...i czwarte..... Masdevallia Flying Colors!!!!!!!!!!!!! Czy to Ty robisz jej tak piękne zdjęcia czy to ona jest taka piękna czy jedno i drugie??????? Toż to cudo w najczystszej postaci...

Asiu piękne nowości sobie sprawiłaś
Na Masdeevallia może jeszcze w tym roku się zdecyduję
Jeśli chodzi o nogę to do 26 kwietnia mam w gipsie
ale jakoś daje radę 

Na Masdeevallia może jeszcze w tym roku się zdecyduję

Jeśli chodzi o nogę to do 26 kwietnia mam w gipsie

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu, cofnęłam się o parę stron i obejrzałam to epidendrum jeszcze raz. Nowości u Ciebie całkiem sporo. Powtórzę za Moniką masdevallia Flying Colors jest po prostu cudna.
Co raz bardziej marzy mi się jeszcze kilka sztuk tych pięknych storczyków i choć jednego kwitnącego, bo kwiatuszka na żywo to jeszcze nigdy nie widziałam 

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Asiu zawsze musisz mnie zszokować swoimi kwitnieniami
Pięknie wygląda naturalnie wiszący pęd colmanary, angulocaste do dziś mnie zadziwia swoim niezwykłym kwiatem a pleurothallis po prostu cudo
No i ten kwiatuszek na restrepii ... hmm

Pięknie wygląda naturalnie wiszący pęd colmanary, angulocaste do dziś mnie zadziwia swoim niezwykłym kwiatem a pleurothallis po prostu cudo

No i ten kwiatuszek na restrepii ... hmm
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu mnie też było bardzo miło
Dobrze, że podróż minęła bezpiecznie
Śliczne nowości zawitały w Twoim domku, ale to do przewidzenia było, bo Ty masz same śliczne storczyki
Dowód to te śliczne kwitnienia jakie Cię przywitały
a Masdevallia Flying Colors i mnie powaliła 

Dobrze, że podróż minęła bezpiecznie

Śliczne nowości zawitały w Twoim domku, ale to do przewidzenia było, bo Ty masz same śliczne storczyki

Dowód to te śliczne kwitnienia jakie Cię przywitały

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne masz storczyki, fantastyczna ta czerwona Massdevalia. A jak tam twoje Phal.?
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Asiu, ale Ty masz wejście!!! Wszystkie cudne

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hoho...ale nowości
Niech Ci "moje" zdrowo rosną
Zachwycił mnie też żółty sabotek. Ponoć, mój - od Grymaselli, ma mieć żółte kwiatuszki. Oby był podobny do Twojego, bo bardzo mi się podoba
Widzę, że i Tobie spodobały się restrepie. Pokaż je czasami
I piękne kwitnienia cambrii
Hihi...nie pamiętam o którego kwiatuszka "woskową katlejastą" mi chodziła. Ale, jak ją odszukam, to napiszę

Zachwycił mnie też żółty sabotek. Ponoć, mój - od Grymaselli, ma mieć żółte kwiatuszki. Oby był podobny do Twojego, bo bardzo mi się podoba

Widzę, że i Tobie spodobały się restrepie. Pokaż je czasami

I piękne kwitnienia cambrii

Hihi...nie pamiętam o którego kwiatuszka "woskową katlejastą" mi chodziła. Ale, jak ją odszukam, to napiszę

- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Widzę,że zaczyna się moda (obok masdevalliowej) na restrepie. U mnie też zagościła na parapecie.
Angulocaste Red Jewel ma ciekawe kwiaty ale sabotki biją wszystko.

Angulocaste Red Jewel ma ciekawe kwiaty ale sabotki biją wszystko.

Asiujeszcze muszę pochwalić tego pięknego storczyka Angulocaste Red Jewel normalnie się
jak możesz napisz mi jaki jest wielki kwiat 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Moniko ona jest taka cudna, a ja nie potrafię jej pięknego zdjęcia zrobić.Zabka_Monis pisze:Czy to Ty robisz jej tak piękne zdjęcia czy to ona jest taka piękna czy jedno i drugie???????
Julitko, oby wszystko jak najlepiej się zrosło i dziękuję w imieniu storczyków.Venus9 pisze:Jeśli chodzi o nogę to do 26 kwietnia mam w gipsie
Kasiu już niedługo powinna zakwitnąć ta różowa i wtedy zobaczysz ich piękno na żywo.kasia74 pisze:Powtórzę za Moniką masdevallia Flying Colors jest po prostu cudna.Co raz bardziej marzy mi się jeszcze kilka sztuk tych pięknych storczyków i choć jednego kwitnącego, bo kwiatuszka na żywo to jeszcze nigdy nie widziałam
Kasiu dzisiaj odkryłam kolejny pączek na nowym listku.kasiunieczka_32 pisze:No i ten kwiatuszek na restrepii ... hmm

Arlet, to było jedno z moich marzeń. Bardzo się cieszę, że mogę ją oglądać już na moim parapecie.arlet3 pisze: a Masdevallia Flying Colors i mnie powaliła
Leszku wcale się nie dziwię, ona zachwyca każdego co przyjdzie do mnie. Nikt nie wierzy, że to prawdziwe kwiaty.Leszek01 pisze:Ale obok Angulocaste Red Jewel, to przejść spokojnie nie potrafię!
Dusia, jak pisałam wcześniej one słabo u mnie rosną i poza 4 które kwitną kilkoma kwiatkami nic się nie dzieje. Ja się ich pozbywam, aby mieć miejsce na te, które u mnie rosną.Storczykowa pisze:A jak tam twoje Phal.?
Dorotko.

Justynko, jeszcze raz dziękijęjustus27 pisze:Niech Ci "moje" zdrowo rosną

Restrepie mam obecnie 5 i to całkiem przypadkowo, ale widać, że im się podoba u mnie.justus27 pisze:Widzę, że i Tobie spodobały się restrepie. Pokaż je czasami![]()
Gosiu, u mnie pojawiły się przypadkowo. Na jesieni otrzymałam dwa listki od Kasi (kasiuneczki32) i przyjęły się a teraz otrzymałam w zamianie całkiem niespodziewanie. Zobaczymy jak się im spodoba u mnie.Merghen pisze:Widzę,że zaczyna się moda (obok masdevalliowej) na restrepie. U mnie też zagościła na parapecie.

Julitko, wielkość jego kwiatów opisywałam dwie, trzy strony wcześniej.
Moje Paphiopedilum Armeni-White x emersonii ma coraz większy pęd.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kolejny sabotek Ci będzie kwitł...cudny, włochaty pączuszek
"Przypadkowe" storczyki czasami potrafią rozkochać storczykomaniaka...

"Przypadkowe" storczyki czasami potrafią rozkochać storczykomaniaka...