Calle według mnie nie straciły swego uroku dalej są śliczne . A z tych samych cebulek w następnym roku można wysadzić? storczyk miniaturka po prostu przepiękny Pochwały dla niego
Kasiu to fotka z 27.07.10 dziś już są bardzo brzydkie i chyba muszę je wyciąć
Mam nadzieję że uda mi się przezimować cebulki i że się już rozmnożyły I za storczyka
Arletko już nie zasnę przez twojego falka miniaturkę ja widziałem wczoraj w Kauflandzie, ale po 20 zł za takie przekwitłe, to trochę przesada - a chętnie bym kupił, ale nie za dwie dychy - za to już mam w kwiaciarni normalnego za 18,50zł.
Tak czytam i zapytam w sprawie cally
Dostałam taka juz przekwitniętą ,juz liście usychaja ,to ma cebulki i to się przechowuje czy co?bo na śmieci miało iśc ,bo ja wcześniej brałam szczepki i stało się tak samo (uschło)i wywaliłam już
Ewelinko to podlewaj dopóki całkiem nie uschną liście, na jesieni liście ściąć i zasuszyć cebulki na zimę przechowywać w chłodnym suchym pomieszczeniu najlepiej w trocinach lub takich wiórkach jak kupuje się dla chomika. Późną wiosną znów włożyć do ziemi i czekać aż zakwitnie
Beatko
A dziś Was troszkę fotkami zasypię porównanie klonika
jeśli i tam będzie promocja na storczyki (wyprzedaż sezonowa) to trzeba zgłosić osobie pracującej na tym dziale żeby wypisała karteczkę. Ja tego nie zrobiłam myślałam że normalnie na kasie nabiją, okazało się że nie. Więc się wróciłam ,czekałam 20 przyszedł naburmuszony Pan, zdenerwował mnie i storczyk wrócił na półkę .
Arlet, ale fantastyczne nowości
Storczyk ma piękny kolorek kwiatów
Taki maluszek z marmurka a już ma pąki....gratuluję Jak rozwinie się w pełnej krasie koniecznie się pochwal