Ogródkowe rozmaitości cz.3
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
Nelu pięknie Ci kwitną olesie, masz też pełną odmianę?
Jurek ,brać,brać-o matko już się nie mogę doczekać.Nela uratowana. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka nie używam chemii,ale też mam rozterki ...,z drugiej strony,czy ten oprysk cokolwiek by dał,kiedy wciąż ulewa nas nawiedza,potem ciepło i słońce...to najlepsza aura dla tworzenia zarodników ,a jak się zacznie to już trzeba konsekwetnie powtarzać te zabiegi i tak nie daje gwarancji ,że grzyb zniknie...z dwojga złego wolę już obrywać liście
Gnojówka i z pokrzywy(dodaję jeszcze do niej cebuli ,czosnku,ziele mlecza,rumianek ,żywokost,piołun,i inne zioła które mi wpadną w ręce podczas zbioru na polu...
)i skrzypu na pewno wiele zdziała...
Izka -chatte samej wierzyć mi się nie chciało ,gdy zobaczyłam te rozłogi,wyeksmitowałam kielisznika za działkę...ale daleko od ogrodu,ciekawe ,czy tam będzie się rozłaził...
Dziękuje Ci Izuś za takie pochwały
,staram się jak mogę ,aby połączyć ilość wciąż rozrastających się kwiatów ciepłych klimatów z jako takim wyglądem tarasu...z różnym skutkiem ...
Izka trzy Izy pod rząd ...
i to bez zmowy...
Obecnie lepiej zdjęcia z kwiatami oglądać ,niż w realu... ,po ostatnich strugach deszczu ,wiele się pokładło ale są i dobre strony ... beczka z deszczówką pełna ...w ciągu dwóch ulew napełniła się po wręby
Ale, rzecz jasna furtka stoi otworem ...
Mati jeden oleander różowy to już w zasadzie drzewo,różne miałam zamysły...chciałam obciąć ,pozbyć się ...
dużo miejsca zajmuje,a ten drugi pełny różowy jest o tyle bardziej atrakcyjny ,bo pachnący...
Kwitną przez całe lato ...no i jak się ich pozbywać,jeszcze miejsce dla nich jest...ale co potem...
Jurku już odpowiadać nie muszę,Ania wyraziła to co i ja czuję i myślę...
Reszta na PW
Dzięki wielkie
Aniu jeszcze tylko dwa tygodnie...w tym czasie pewnie dołek będzie już naszykowany ...
Dzisiaj do deszczach kwiaty zmoknięte jak kury...ale Charles Austin wygląda bosko...mogłabym tak na niego patrzeć i wąchać w nieskończoność...ale zerwała się burza ,więc zrobiłam sesję i myk do domu...

I przy okazji rosnącej bardzo blisko róże Fisherman i Aloha w tle

Rosarium Uetersen

Izka -chatte samej wierzyć mi się nie chciało ,gdy zobaczyłam te rozłogi,wyeksmitowałam kielisznika za działkę...ale daleko od ogrodu,ciekawe ,czy tam będzie się rozłaził...

Dziękuje Ci Izuś za takie pochwały

Izka trzy Izy pod rząd ...

Obecnie lepiej zdjęcia z kwiatami oglądać ,niż w realu... ,po ostatnich strugach deszczu ,wiele się pokładło ale są i dobre strony ... beczka z deszczówką pełna ...w ciągu dwóch ulew napełniła się po wręby

Ale, rzecz jasna furtka stoi otworem ...

Mati jeden oleander różowy to już w zasadzie drzewo,różne miałam zamysły...chciałam obciąć ,pozbyć się ...

Kwitną przez całe lato ...no i jak się ich pozbywać,jeszcze miejsce dla nich jest...ale co potem...

Jurku już odpowiadać nie muszę,Ania wyraziła to co i ja czuję i myślę...

Dzięki wielkie

Aniu jeszcze tylko dwa tygodnie...w tym czasie pewnie dołek będzie już naszykowany ...

Dzisiaj do deszczach kwiaty zmoknięte jak kury...ale Charles Austin wygląda bosko...mogłabym tak na niego patrzeć i wąchać w nieskończoność...ale zerwała się burza ,więc zrobiłam sesję i myk do domu...

I przy okazji rosnącej bardzo blisko róże Fisherman i Aloha w tle

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Hihi-dołek-tylko gdzie go wykopać?No trudno trawnik będzie uszczuplony a poszerzona rabatka GdF.
Nela zjadłam pół blaszki ciasta i nie mogę zasnąć-więc oglądam róże i hortensje.
No ale najwyższa pora gasić światła.Pa!
Nela zjadłam pół blaszki ciasta i nie mogę zasnąć-więc oglądam róże i hortensje.
No ale najwyższa pora gasić światła.Pa!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Matemax
- 1000p
Nelu piękna pomarańczowa róża, czy to jest pnąca czy rabatowa?
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nelu kusisz tymi różami, kusisz
Charles A jest naprawdę cudowny

Charles A jest naprawdę cudowny

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzeczywiście Charles robi wrażenie!
A czy Fisherman zwiesza tak kwiaty tylko po deszczu, czy taka jego uroda?
Powinnaś zamieścić swoje zdjęcia w HMF. Te które tam już są, nie umywają się do Twoich
A czy Fisherman zwiesza tak kwiaty tylko po deszczu, czy taka jego uroda?
Powinnaś zamieścić swoje zdjęcia w HMF. Te które tam już są, nie umywają się do Twoich

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Charles to moja ulubiona angielka (jedna z wielu
), Nelu, długo go masz?

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Dołączę to chóru chwalącego urodę Chrlesa
Moim zdaniem angielki piękniejsze w drugim kwitnieniu 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsze i trzecie zdjęcie Charlsa katalogowe.
Cały czas żałuję, że będziesz tak blisko i się nie spotkamy
Cały czas żałuję, że będziesz tak blisko i się nie spotkamy

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Ania ,ale z Ciebie łakomczuch,tyle zjeść...ale co się dziwić,jak przepis super...niezawodny jak Charles Austin ...np.
Mati ta pomarańczowa róża to tylko w pierwszej fazie kwitnienia w takim kolorze,potem jest różowo łososiowa,a potem jasnoróżowo-biała,także ,jeżeli chcesz na jednym krzaku pozachwycać się różnorodnością barw ,to polecam Charlsa Austina...
Ona mnie zachwyca od ubiegłego roku,róża krzaczasta ,wysoka...mojej urósł pęd na ponad 2 m,zostawiłam go i w tym roku z każdego oczka pojawiły się kwiaty
Z przyjemnością pokażę jej pierwsze kwitnienie w czerwcu... ach wspomnienia...

Dzidziu zgadzam się...CA jest piękny,a na dodatek pachnie...Twoje kwiaty dopiero nęcą i zachwycają...
Izka zwróciłaś mi uwagę na Fischermana,spojrzałam bliżej...on ma podłamane te łodyżki z kwiatami,nie wytrzymały ciężaru przemoczonych płatków...ale trzymają się...Ogólnie...kwiaty ładnie sterczą...
Dzięki...myślisz ,że moje zdjęcia nadawałyby się do HMF..
Muszę poczytać,co do tego wpisu potrzebne...
Aniu róża ta u mnie od jesieni 2008.Tak ...Ty masz tych róż mnóstwo,ale jaka radosc ,gdy sie na nie wszytkie patrzy i podziwia...
Izka teraz przy kolejnym kwitnieniu bardziej nasycona ,ale w późniejszej fazie przechodzi przez morelę,łosoś ,róż i ...opada
Małgośa może Ty przyjedź do Warszawy ...

Mati ta pomarańczowa róża to tylko w pierwszej fazie kwitnienia w takim kolorze,potem jest różowo łososiowa,a potem jasnoróżowo-biała,także ,jeżeli chcesz na jednym krzaku pozachwycać się różnorodnością barw ,to polecam Charlsa Austina...

Z przyjemnością pokażę jej pierwsze kwitnienie w czerwcu... ach wspomnienia...

Dzidziu zgadzam się...CA jest piękny,a na dodatek pachnie...Twoje kwiaty dopiero nęcą i zachwycają...

Izka zwróciłaś mi uwagę na Fischermana,spojrzałam bliżej...on ma podłamane te łodyżki z kwiatami,nie wytrzymały ciężaru przemoczonych płatków...ale trzymają się...Ogólnie...kwiaty ładnie sterczą...

Dzięki...myślisz ,że moje zdjęcia nadawałyby się do HMF..

Aniu róża ta u mnie od jesieni 2008.Tak ...Ty masz tych róż mnóstwo,ale jaka radosc ,gdy sie na nie wszytkie patrzy i podziwia...

Izka teraz przy kolejnym kwitnieniu bardziej nasycona ,ale w późniejszej fazie przechodzi przez morelę,łosoś ,róż i ...opada

Małgośa może Ty przyjedź do Warszawy ...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jasne! Neli, Twoje zdjęcia oddają kolor, a także charakter róży! Nie można tego powiedzieć o wszystkich zdjęciach, które tam trafiają. Dla dobra "poszukiwaczy róż" , jeśli znajdziesz czas, to zrób to!
Tymi ostatnimi trzema zdjęciami załatwiłaś mnie
Zastanawiam się, czy to zasługa róży, czy ... raczej Twoja? ...

Tymi ostatnimi trzema zdjęciami załatwiłaś mnie

Zastanawiam się, czy to zasługa róży, czy ... raczej Twoja? ...
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Zasługa Neli - mój Charles w tym roku nędzny
Nelu, pierwsze kwitnienie CA urocze , ale obecne... takie .... szlachetne.

Nelu, pierwsze kwitnienie CA urocze , ale obecne... takie .... szlachetne.
- Matemax
- 1000p
Nelu dzięki za fotki
takiego cuda nie widziałem