Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

Aga też żałuję ..za to dziś sobie pochodziłam trochę :(
ale już leżę grzecznie :)

Jak wrócisz zajrzyj na podkarpacie..wrzuciłam zdjęcia z dziś ..

pokazywałam dziś Ave tego błekitnego anioła .. dzis kosztuje 58 zł ..
jest duży, piękny .. ale ta cena .. masakra
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jurek pisze:
AniaDS pisze:Właśnie.., co to za powojnik za trytomą?
Niezły :shock: :roll: :D
Czyżby Polish Spirit?
Dołączam się do grupy oczekującej na osobną sesję zdjęciową tego okazu. No chyba, że czekasz, aż wejdzie w pełnię kwitnienia, żeby powalić nas z nóg jego urodą? ;)
Dokładnie tak :-)A przynajmniej do momentu, kiedy deszcze sięs skończą i będzie wyglądał troche mniej obwiśle :;230

Aniu, tak, to Polish Spirit, masy liściowej ma dość dużo, zobaczymy za jakiś tydzień, jak będzie z kwiatami...

Liska, poczekam, aż mi net trochęprzyspieszy, oczywiście chciałam relacjeobejrzeć i sie obrazki nie otworzyły :-) Zazdroszczę Wam tego wypadu, my mieliśmy dzisiaj zaplanowany dzień - najpierw kino z dziećmi, potem goście. A, fajny film - "Niania McPhee i Wielkie Bum". Jeśli komuś się przejadły amerykańskie kreskówki dla dzieci z superdowcipnymi polskimi dubbingami dla dorosłych ;-) to cos dla niego. Angielski humor. Trochę, przyznam, przaśny momentami :;230 i czasem nie najwyższych lotów. Ale zawsze "coś innego". No i aktorstwo...Emma Thompson i cudowna Maggie Smith :-)

Oliwko, a ten Springtime, to który? Ten różowy? to nie wiem...mam go od wiosny...żeleźniak strasznie sierozrósl, nie potrzeba mi go aż tyle - kawałek pojechal do Łodzi, niech sie Ave z nim teraz użera :;230 Błękitny Anioł u mnie zaczyna kwitnąć, owinęłam go wokół róży Fruehlingsgold, tylko, że ona oczywiście jeszcze mała, to trochę kiepska sprawa... za pięć złotych? No to w porównaniu z tym, co pisze Liska, raczej dobry biznes :-) Można podjechać pod Auchan i sprzedać za czterdzieści :;230

Dominiko, Jasmina rośnie w dość ogłoniętym od wielkiego deszczu miejscu - na ganku, więc kwiaty trzyma dość dobrze. Trochę tylko obwisają pod wpływem deszczu, ale te na górze jeszcze sienie rozwinęły, mam nadzieję, ze będzie jeszcze ładniejsza. Bo ladna jest, naprawdę :-)

Martuś, ja też jestem początkującą uzytkowniczką Hendla, ta róza jest czasem klasyfikowana jako pnąca, więc chyba można ją tak prowadzić...kłopot z tym, że ponoć lubi chorować bardzo...

Magda, powojniki są jak piękne kobiety, lubią, żeby na nie czekać :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aga my też byłyśmy na tym filmie 2 tyg temu. I nawet mnie ujął. Polecam wszystkim dzieciom i rodzicom :D
Błękitny anioł też stanowi obiekt moich pożądań. Widziałam go w Edenie, ale nie pytałam po ile.
Czy mogłabyś podać mi nazwę róży która rośnie u Ciebie przy tarasie?
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

zdublowałam się :oops:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

100krociu - bardzo dziękuję, że mogłam do Ciebie przyjechać i na własne oczy pozazdraszczać... tej bujności, cudnych , naprawdę cudnych róż, powojników i całej reszty... no i dziękuje za roślinki... wszak pół samochodu zieleniny, to nie byle co... ;:180 ;:180 ;:196
U tak przemiłych Gospodarzy czas zleciał niepostrzeżenie... a jakie super ma 100krocia córeczki ;:108
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Goście walą do Ciebie drzwiami i oknami :wink:

Hendel już u Ciebie kwitnie może? Bo nie zauważyłam...
Kupiłam go jesienią... i nie pamiętam, gdzie posadziłam :oops: teoretycznie jest jedno miejsce, gdzie mógłby pozostać jako pnący... ale szansa jest jedna na kilka... choć z każdą rozkwitającą różą większa :lol:
Ech... ten brak planu zagospodarowania przestrzennego... a im przestrzeń mniejsza, tym gorzej ;:223
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mieć gości :-)

W niedzielę zresztą też ich miałam, dlatego nie zdecydowałam się na wypad do Łańcuta...

Gorzatko, czy Ty już wyrzucasz zbyt ekspansywne byliny? Bo ja się zwierzę...wywaliłam na zbity...korzonek...;-) krwawnika kichawca. Przeraził mnie swoim pędem do życia, to nie na moje warunki...a pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu na samą myśl o wyrzuceniu choćby kawałka sadzoneczki z ogródka przechodził mnie dreszcz zgrozy :;230

I teraz rabatka "przejrzała" :-) ale jeszcze jej nie pokażę, bo niedopracowana do końca.

Haendel kwitnie, jednym kwiatem, zdjęcie jest na poprzedniej stronie.

Agnieś, ta róża to Heidetraum. Dość popularna odmiana, można ją dostać w Klombie i Edenie jesienią. Polecam, to żelazna sztuka.

Ave, Ty mi nie masz czego zazdraszczać :-) Tak w ogóle, to czy Ty pisałaś na forum, skąd się wziął pies u Was w domu? To jest dopiero ciekawa historia :-)

Polishowi Denaturatowi zrobiłam zdjęcie, ale ciemne jest. Za to mam parę innych

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Po kolei: New Dawn, Parade i Graham Thomas. Parade mnie zachwyciła! Pięknie wypełniony kwiat, subtelna barwa...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upsss :oops: no rzeczywiście - przeoczyłam... ale tak gorliwie starałam się nadrobić wczoraj kilkudniowe zaległości na forum... że dziś pójdę wcześniej do łózia ;:19
Czy wywalam? Wywalam... ale bez przesady :wink:
Na razie na przykład hosty, które mam w ilości kilku sztuk jednej odmiany, powędrowały przed ogród... jeszcze tego nie pokazuję, bo nie obrobione do końca i tak sobie rosną międzi chwaściorami... jakoś nie mam obaw, kto wygra 8-)
I mięta... oj... mięta... i melisa...
Orliki wczoraj powędrowały pod płot... jeszcze od wewnątrz :lol: ale już są zdecydowanie za duże do zajmowania eksponowanego miejsca...
Na zbity wywalać nie będę, bo młoda sąsiadka z dołu, co to ma ogródek kawałek dalej, zaczyna coś w nim robić: mam gdzie eksmitować nadwyżki :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja przesadzam :-)
Efektów na razie nie widać za bardzo, ale siępoprawi :-)

A póki co...

Fisherman's Friend, czy L. D. Braithwaite? A może coś innego...

oraz Dirigent, czy Rotfassade? A moze jeszcze coś innego :-)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

(to nie szałwia kwitnie, gdzieżby ;-) to Super Dorothy)

Obrazek Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Klasyka po prostu! ;:138 ;:167
Obrazek
to lubię! :D taka przytulona do ściany!
W ogóle masz tych różyc już sporo! ;:63

Powojniki ci szaleją! :shock: a u mnie pojedyncze kwiatki :roll:
Dzwonki mi "zniknęły" czyli od kilku lat już nie rosną :lol: Byliny wyparły dwulatki !
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Bardzo podoba mi się zestawienie z zdjęciu z powojnikiem. Fiolet, róż i jeszcze lilia rozkwitnie ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wszystko piękne, a ten powojnik w tle to mi żyć nie daje ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hallo :wit
Wakacje się zaczęły, ale o tym już na pewno wiesz :lol:
Co tam nowego na rozczochranych włościach? Czym nas dziś pognębisz? :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dzień dobry, dzień dobry :-)

Jeśli ktoś mnie szukał, to bardzo przepraszam, że mnie nie było, gdyż albowiem ponieważ bardzo zaabsorbowały mnie tematy związane z zakończeniem roku, tudzież z rozwojem zawodowym (na kurs się zapisałam) . Tudzież imieninami ciotki mojego M. Ale już jestem, i wrzucam :-) Jak wszyscy to wszyscy, babcia też ;-)

Gorzatko, wakacjami bardzo sie cieszę, w imieniu moich dzieci :;230 Wreszcie sie biedactwa wyśpią :-) pod troskliwym okiem babci :-)

Ewo - Glorio, klasyka powiadasz...nonono, to dla mnie wiele znaczy ;:167

Dorotko, dochodzę do wniosku, że u mnie jakoś tak wyszło, że dużo fioletu jest. Chyba podświadomie go lubię :-)

ObrazekObrazek

Aniu, jak już mówiłam, w te pędy do sklepu po Polish Spirita! To jest twarda sztuka, dla każdego hodowcy, właściwie, jak tak pomyślę, to tak, jak siekiedyś mówiło, że każdy kierowca powinien zaczynać od malucha, tak każdy clematoholik powinien zaczynać od tej właśnie odmiany.

Z różanych nowości mam tylko Heidetraum, która jak co roku o tej porze wchodzi w rolę gwiazdy

Obrazek Obrazek

obok - przekrojowy oczopląs, ale jeszcze niedoskonały. Pracujemy nad nim :;230

To moje róze juzbardziej rozwinięte. Szczególnąuwagę proponuję zwrócić na Haendla, jestem w nim zakochana, mam nadzieję, że z wzajemnością...

Obrazek Obrazek

Żółta Lucia i czerwona, którą kupiłam jako kremową miniaturkę, a która zaczyna mi przypominać Fairy Dance...;-) miniaturką stanowczo nie jest...

Obrazek Obrazek

Trochemniej wystrzałowe (bo młode) powojniki - Chopin, Błękitny Anioł i Huldine

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

oraz poczciwa Bessy

i doniczkowce

Obrazek Obrazek

oraz wiejskie poczciwe kwiateczki - radość dla konserwatywnych duszyczek :-)

Obrazek Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O. pięknie, ślicznie :) Jednak róże w odpowiedniej ilości :) tworzą kolorki w ogrodzie...Poczciwa Bessy bardzo mi się podoba, o Haendlu to już wspominałam...A ta Heidetraum to jest okrywowa raczej? Też mi się podoba, a miały mi się już róże nie podobać... I ta kremowa czerwona miniaturka też, oj niedobrze, niedobrze...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”