Nie , już nie mogę, muszę się wpisać i oglądać takie śliczności na bieżąco. Oczywiście hibiskusy na 6-tkę, wspaniałe kohlerie
Jesteś pierwszą osobą, u której nie widzę storczyków czy brak miejsca, czy to miłość do hibiskusów?
Jakoś storczyki nie polubiły mnie trochę ich miałam -chyba z 10szt,ale jednak brak miejsca i ich kapryśność oraz większa miłość do hibków zmusiły mnie do oddania ich siostrze.Ona ma do nich rękę ,jak jej oddałam ,to wszystkie zakwitły-widocznie u niej im lepiej
ja skupiłam się na hibiscusach
Jestem w szoku!!!
Tyle hibiskusów to ja w życiu nie widziałam. Do tego siewka ma cudnego kwiatuszka. A strelicja kwitnie prześlicznie, gratuluję!!!
Podowiedz mi jaki długi pień zostawiasz do hibiskusów prowadzonych na drzewko? Mój el Capitolo od Ciebie jest już sporawy ok.1m chyba go już ciachnę.
Anetko
wysokość pieńka zależy od Ciebie.Ja mam drzewka o różnych wysokościach-od 50cm do 1m.Możesz już ciachnąć czubek ,to ładnie pójdzie Ci na boki,bo jednak samo El capitolo to ciężko się rozkrzewia -przynajmniej moje.
Moje nowo nabyte sadzonki pełnego hibka siedzą w akwarium i chyba im tam dobrze, bo pięknie się napiły i podniosły całkowicie po podróży. Więc jestem dobrej myśli i nie mogę doczekać się pierwszego kwiatka. Dziękuję za cudeńka i podziwiam kolekcje