Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1

Post »

Alu, widzę jak szybko zmieniła się ta część ogrodu :shock: Widzę, że rabatka skończona ;:63 I jakiś miskant króluje na niej? 'Morning light'?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku tak to Miskant Morning Light a ten drugi niższy to Trzcinnik Ostrokwiatowy Overdam.Dobierałam tak żeby pasowały do siebie kolorystycznie ,różnią się wysokością ale nie wiele.Dokupię jeszcze jedną trawę Gold Bar rośnie do wys.1.20 z kwiatami.Jacku ślicznie dziękuję za roślinki wszystkie bardzo orginalne.Rozmawialiśmy o sadźcu pod modrzew i dzisiaj kupiłam Sadziec ale o białych kwiatach i posadzę przy tym pniu.Jest podobno nieco niższy niż ten kolorowy.Kolorowy widziałam w realu i był wys. ponad 2 m.Podobno ten biały to rzadkość.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu, roślinki maja faktycznie dużo miejsca. Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu. Ty to wszystko widzisz oczami wyobraźni. Ja się staram :D
I już chyba też widzę.
Ależ te sosny masz piekne. Ostatnio coś mnie wzięło na iglaki. :roll:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu te trzy patyczki na ostatnim zdjęciu to róże Madame Knorr ciemno-różowe ,obok biały rozchodnik za nim hortensja Pink Pin Cushion/różowa/ i to wszystko na tle zielonego iglaka.Za różami srebrno-zielona trawa i jeszcze dalej białe hortensje.Czy może być brzydko.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barwy jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Alu, bardzo dziękuję za wczorajsze spotkanie i rośliny ;:196 Dobrze, że wczoraj, w nocy niemal część posadziłem, bo dziś pada. Ale czeka mnie jeszcze dużo pracy - sadzenia.
Fajny musi byś ten sadziec i szybko się uwinęłaś z dokończeniem rabaty pod modrzewiem oraz drugiej z jaśminami. Będą piękne na przyszły rok :!:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Georginia pisze:Gosiu te trzy patyczki na ostatnim zdjęciu to róże Madame Knorr ciemno-różowe ,obok biały rozchodnik za nim hortensja Pink Pin Cushion/różowa/ i to wszystko na tle zielonego iglaka.Za różami srebrno-zielona trawa i jeszcze dalej białe hortensje.Czy może być brzydko.
Alu u Ciebie brzydko, to raczej nie możliwe. Miałam wczoraj naoczny przykład jak masz wszysko skrupulatnie zaplanowane gdy w szkółce ustawiałaś zurawki z płomykiem szydlastym.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, ale Ty masz przestrzeni. Twoje rabaty są takie przestrzenne. W tym roku juz nie, ale w przyszłym na wiosnę na 100% muszę Cię odwiedzić.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu nie musisz czekać do wiosny.Jesienią też jest na co popatrzeć.A wiosną dla porównania też odwiedzić.Teraz właśnie widać jak to wszystko się tworzy a później zobaczyć co z tego wyszło.Zapraszam.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gosiu, Ala ma rację jest co podziwiać u niej i o tej porze.
Alu ,co ja tu czytam ,już dokończyłaś obie rabaty? To Ty jesteś expresowa dziewczyna.
Ja ledwie uporałam się z różami i troszkę pouprzątałam na rabatkach.
Ale tyyyle jeszcze przede mną!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ja również dziękuję za spotkanie.Myślę że dopiero teraz spokojnie obeszliśmy cały ogród i wszystko obgadaliśmy.Sadziłeś rośliny w nocy :?: ,czemu nie mogłeś poczekać do rana.Jeszcze mi trochę zostało do posadzenia ale to już końcówka.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu wiesz jakie mam teraz zdanie na temat sadzenia.Pewnie pomimo że skrupulatnie planuję i przestrzegam zasad /nie zagęszczać / po jakimś czasie coś będzie do poprawki.Ale to nie taki kocioł jak teraz.Od wiosny szukam nowego domu dla roślin których się nazbierało i na rozrastało .To też zabiera dużo czasu i pracy.Staram się żeby każda roślina znalazła swoje miejsce odpowiednie dla niej i niech sobie spokojnie rośnie.Może i ja złapię oddech.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu nie do końca ,nie do końca...Nie kupiłam Grandiflory bo u Szmita już nie ma ,dopiero będzie wiosną.Nie kupiłam Gold Bara bo też nie było ale wzięłam w zamian Litte Zebra,podobno nie taka sztywniaczka jak Bar i jedna z niewielu traw która jesienią się przebarwia.Wszystko co kupiłam z Moniką jeszcze jest do posadzenia bo piątek,sobotę i niedzielę poświęciłam rodzinie.Wyrwałam się tylko do OBI w Płocku i spotkałam się z Gosią.Od poniedziałku ostro znowu do pracy i myślę że dzień ,dwa i będzie koniec.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli zaliczyłam sie do rodziny :;230 ;:167
bardzo się cieszę, że do mnie przyjechałaś. Szkoda, że tak krótko i że nie miałam czasu na pojechanie z Toba do OBI.
Wyobraź sobie, że zaraz po Tobie zadzwoniły sąsiadki, że chca do mnie przyjść. Posiedziały do 16. Zaraz potem zawiozłam syna do kolegi i biegiem szykować imprezę. Tak u mnie zawsze :D
Ale mimo wszystko to lubie. Przynajmniej sie nie nudzę.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu żałuje bardzo, że nie miałas czasu żeby zajrzeć do mnie mieszkam od Gosi pare kroków nawet nie wiedziałam że będziesz :? Może następnym razem ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”