Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kaaj pisze:Iwonko, witam, szalejesz moja droga oj szalejesz, wiesz z tym przekopywaniem i przesadzaniem też tak mam, tylko niestety mój mężulek się na to bardzo denerwuje, on chciałby zasadzić i spokój, wcale nie rozumie że koncepcyje się zmieniają :? oj te chłopy
Aha, papuszkę masz ekstraśną :shock:
hahaha Kaaj ja mam podobnie ale jak coś mi insynuuje na temat przesadzania to mówię mu żeby pokazał mi choć jedna roślinkę , której zrobiłam krzywdę , choć jedno miejsce , które mu się nie podoba i które uważa że źle wykonałam - wtedy milczy bo chyba nie ma argumentów . Jednak zawsze przy każdym przesadzaniu tyle się namamla że szkoda mówić :)) ale i za to bardzo go kocham :)))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

O raju!
Piwonia w takich wielkich kwiatach?
Moja jeszcze w pąkach!

Niesprawiedliwe :)
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Iwonko ogród masz cudowny, wychuchany, miód, malina. Jakie murki są Tobie potrzebne? U mnie jest 5,5 m różnicy poziomu i były niezbędne. Powiem tak, poszło na to bardzo dużo kasy. Olbrzymi nacisk ziemi, więc jak przy takiej budowie pręty zbrojeniowe, tony piasku i cementu. Nie wspomnę o kamieniu którego maleńka kupeczka waży tonę. Układane były na zaprawie, każdy kamień był łupany. Wcześniej wykopany i zalany fundament na 60 cm.W murze są otwory odprowadzające wodę. Bez tego wszystkiego przy większej ulewie wszystko by spłynęło, lub zimą rozsadziło mur. Mieliśmy to szczęście, że budowali je ludzie którzy budowali dom na skale w górach.
Lekki spadek terenu ma swój urok.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witam was wszystkich :)

U mnie nie wiele się dzieję . Wczoraj posadziłam kwiaty jednoroczne ,wykosiłam trawkę , obłożyłam agrowłókniną miejsca których wcześniej nie zdążyłam obłożyć , oplewiłam , podlałam itp .
Pracy ciągle sporo ale anomalie pogodowe na wiele nie pozwalają Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko masz czym sie pochwalić, ogród dopracowany w szczegółach, uwielbiam pergole w kwiatach a te kompozycje w doniczkach to naprawde nie dośc ze daja radośc to jaki efekt,

sorki za moje wpadki z nazewnictwem roslin ale taka moja uroda, poprawie się, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Iwonko! sledzę twoje piękne włości aż słów mi braklo do końca daleko a ja podziwiać nie przestaję masz racje taki ogród to marzenie, pozwolisz że będe czestym gościem ,narobiłaś mi smaka na przylaszczki,szkoda że ja mam daleko do tych szkółek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko piszesz, że u Ciebie niewiele się dzieje, a tyle pracy zrobiłaś :D - dzieje się bardzo dużo :wink: :D
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

zofia majowska pisze:Witaj Iwonko! sledzę twoje piękne włości aż słów mi braklo do końca daleko a ja podziwiać nie przestaję masz racje taki ogród to marzenie, pozwolisz że będe czestym gościem ,narobiłaś mi smaka na przylaszczki,szkoda że ja mam daleko do tych szkółek
Witaj Zosienko!!
Badzo miło będzie mi ciebie gościć jak najczęściej :)
Niestety ja przylaszczek nie mam te fotki miałam w swoim folderze w kompie i dołączyłam je :) niestety nie jestem posiadaczem ani jednej przulaszczki a tak bardzo mi się podobają .Do tej pory buszowania po szkółkach i targach jakoś nie natrafiłam na nie a może po prostu przegapiłam :( nie wiem .

Szkółki mam naprawdę fajne :) ale tak naprawdę korzystam z jednej bo jest najbliżej . Właścicielka juą mnie tam tak dobrze zna że zawsze wita mnie uśmiechem i zaprasza nie tylko na zakupy ale na spacer po szkółce i oglądanie czy obserwacje .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

AGNESS pisze:Iwonko piszesz, że u Ciebie niewiele się dzieje, a tyle pracy zrobiłaś :D - dzieje się bardzo dużo :wink: :D
Cześć Agnieszko

Może i masz rację, tylko że mam naturę niecierpliwego człowieka i chciałabym wszystko już :) niestety nie jestem w stanie ani fizycznie ani finansowo jak i z braku koncepcji .Czasem mam morze pomysłów a czasem zasiadam tak by widzieć całość ogrodu patrząc na niego i próbować znaleść koncepcje ale i tak nic nie potrafię wymyślić :(
Ostanio w ogóle nie potrafie się skupić :( jestem rozkojarzona , zamknięta w swoich bardzo niepoukładanych myślach - jakby nieobecna :( Jakiś czas mam tak dziwne dzni - ale hmmm będzie lepiej :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

HMM, tez tak czasami, siedzie i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi, a to co jest mi się nie podoba.
Ale to się zmieni, będzie lepiej, musi być :)
Wszystko przyjdzie z czasem ... taka kolej rzeczy :)
Głowa do góry :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, przyszłam się przywitać i życzyć miłego dnia :)
Kwiatek dla Ciebie :)

Obrazek
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj Iwonko
Masz piękny ogród,świetne pomysły i wspaniałe roślinki.Rh na pniu mnie zachwycił.No i te widoki..zazdroszczę.Twoje okolice w ogóle są cudne krajanko :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Iwonko - po 1 dzięki wielkie za rojniki , wrewszcie dotarły, wsadziłam i mam nadzieję, ze sie przyjmą.
Co do wstawionych fotrk to super, wiąz szczególnie mi sie podoba (mam słabość do dużych drzew), kliony mimo , ze mniejsze też są i będą super, a wierzba Hakuro to ,mój noedościgniony wzór. ;:215
No i agresy, pożeczki, i borówka ;:8
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Iwonko!
Podziwiam Cię, że mimo pracy i obowiązków znajdujesz czas na ogród, jest bardzo zadbany !
Ciekawie wyglądają drzewka przycinane na kształt kuli.
Twój różanecznik , lawenda - szczepione na pniu - są cudowne !
Ja widzę u Ciebie dużo przestrzeni, u mnie to jest dopiero natłok roślin, latem nie można się przedostać .
Pozdrawiam serdecznie .

:shock: :D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Iwonko, pięknie u Ciebie, ogródek jak malowanie :D