Leśny ogród Moni68 cz.5
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.5
Moniko!
Lubię wszystkie cebulowe. Jedne bardziej, drugie mniej. Uważam, że trzeba mieć
jakieś cebulowe by cieszyć się nimi wiosną.
Wiosną one najpiękniejsze.
Miłego dnia.
Lubię wszystkie cebulowe. Jedne bardziej, drugie mniej. Uważam, że trzeba mieć
jakieś cebulowe by cieszyć się nimi wiosną.
Wiosną one najpiękniejsze.
Miłego dnia.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Krysiu, masz rację
Dają tyle radości po zimie!!

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
A ja uwielbiam wszystkie cebulowe
szczególnie te wiosenne, nic tak mnie nie cieszy po zimie jak widok pierwszych krokusów, tulipanów, hiacyntów czy żonkili itp..
pozostałe też lubię
bo ja kocham wszyskie kwiaty

A ja uwielbiam wszystkie cebulowe

Witaj Moniko, szkoda, że Ci nie wypalił przyjazd do Wrocławia i dwa fajne koncerty...Może my czasami za mało myślimy o sobie i nie potrafimy być wystarczająco asertywne 
Mało brakowało, a ja bym wylądowała na Cesarii, ale koncert jest dzisiaj o 18.00, a mój M. kończy póżno zajęcia i jeszcze trzeba by dojechać te 30km do Wrocławia...Z żalem musieliśmy więc odmówić znajomym...Ale na szczęście na koncercie Evory już byłam i to w bardziej kameralnej atmosferze; przyznam się, że Hala Stulecia nie na wszystkie koncerty się nadaje...
Zrekompensujemy to sobie niedzielnym koncertem gitarowym; to będzie z okazji Andrzejek (mój M. jest Andrzej). A po koncercie lampka wina z przyjaciółmi i tym sposobem nie robię imprezy u siebie
Podziwiam Twoje lilie; chyba też złapałam bakcyla i wiosną u mnie będzie troszeczkę więcej tych pięknych kwiatów...Ważne, że one nie potrzebują zbyt wiele miejsca, ja sadzę orientalne na kwaśnych rabatach.
Pozdrawiam cieplutko

Mało brakowało, a ja bym wylądowała na Cesarii, ale koncert jest dzisiaj o 18.00, a mój M. kończy póżno zajęcia i jeszcze trzeba by dojechać te 30km do Wrocławia...Z żalem musieliśmy więc odmówić znajomym...Ale na szczęście na koncercie Evory już byłam i to w bardziej kameralnej atmosferze; przyznam się, że Hala Stulecia nie na wszystkie koncerty się nadaje...
Zrekompensujemy to sobie niedzielnym koncertem gitarowym; to będzie z okazji Andrzejek (mój M. jest Andrzej). A po koncercie lampka wina z przyjaciółmi i tym sposobem nie robię imprezy u siebie

Podziwiam Twoje lilie; chyba też złapałam bakcyla i wiosną u mnie będzie troszeczkę więcej tych pięknych kwiatów...Ważne, że one nie potrzebują zbyt wiele miejsca, ja sadzę orientalne na kwaśnych rabatach.
Pozdrawiam cieplutko

- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Jest taka opera Handla, którą uwielbiam , to "Agrypina". To niesamowite, że ona nigdy mi się nie nudzi. Nie słyszałam, aby jakikolwiek teatr polski ją wystawiał. Dla mnie zdecydowanie lepsza jest orkiestra Opery Kameralnej(dawny STS przy al. Solidarności) i jeśli chodzi o opery to wolę ten teatr. To wyjątkowa perełeczka na skalę światową i Twojego gościa zaprosiłabym właśnie tam. Wśród widowni zawsze słyszy się cudzoziemców, bo to doskonała polska wizytówka. Lubię kameralność tego teatru, doskonała jest akustyka i doskonali muzycy grający na dawnych instrumentach. Ostatnio, kiedy byłam w Polosce, udało nam się zdobyć bilety do Zamku Królewskiego na koncert pod batutą Władysława Kłosiewicza. Zdobyć bilety do Opery Kameralnejraczej nie jest łatwo, tymbardziej,że orkiestra często nieobecna jest w kraju i koncertuje gdzieś w dalekim świecie. Namawiam Cię jednak gorąco
.

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witam Moniko widzę że Ciekawie się zapowiada czwartek
lilie jak zawsze śliczne masz tam w tym ogrodzie cuda 

Szkoda Moniko,że nic nie wyszło z wyjazdu, ale i tak będziesz miała atrakcje , jakich mało, bo w miłym towarzystwie. A to czasem ważniejsze od samych atrakcji.
Trzymamy Cię za słowo,że wiosną jednak zawitasz do Wrocławia.Może akurat Twój przyjazd wypadnie w okresie powitania wiosennego u Dali? Byłoby wspaniale!
Trzymamy Cię za słowo,że wiosną jednak zawitasz do Wrocławia.Może akurat Twój przyjazd wypadnie w okresie powitania wiosennego u Dali? Byłoby wspaniale!

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Monisiu Droga,
popodziwiałam Twój cudny leśny zakątek
Życzę miłego wieczoru

Życzę miłego wieczoru

Szkoda ,że nie przyjedziesz do nas....Monisiu
Twoje lilie trochę mi zrekompensowały ten fakt....ale tylko trochę.

Twoje lilie trochę mi zrekompensowały ten fakt....ale tylko trochę.
Pozdrawiam,Małgorzata
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Witaj Monisiu, przyszłam zobaczyć co u Ciebie słychać i widzę piękne lilie
Miłego wieczoru

Miłego wieczoru

pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko. Dawno mnie u ciebie nie było... dziś zajrzałam i widzę moje najukochańsze lilie. Wszystkie cebulowe mi się podobają ale lilie w szczególności. Twoje są piękne. Obawiam się o swoje...bardzo w tym roku u mnie krety i nornice grasowały jesienią. Czy coś zostawiły?. Okaże się wiosną. Pozdrawiam. 

-
Kochane, witam wieczorkiem 
Krótka chwila oddechu
Panowie jeszcze nie wrócili, a ja kończę robić kolację.
Żabeczko, masz rację, one cieszą najbardziej
Daluś, bardzo żałuję... Obawiam się, że odpowiedź na Twoje pytanie mogłaby być twierdząca...
Cieszę się, że szykują Ci się atrakcyjne Andrzejki. Koncert to świetny pomysł!!
Lilie są jak najbardziej godne uwagi. Poza niezaprzeczalną urodą rzeczywiście nie potrzebują dużo miejsca i długo kwitną.
Felu, myślałam o Operze Kameralnej, ale nie było biletów...
Cieszę się jednak bardzo, bo od znajomych dostaliśmy bilety na "Mesjasza", właśnie do Zamku Królewskiego
Celinko, dziękuję
Lubię Czajkowskiego. Żaluję jedynie, że to nie będzie przedstawienie baletowe.
Polu, zgadzam się z Tobą w zupełności
Na kiedy planowane jest spotkanie u Dali?
Małgosiu, też żaluję...Miło mi, że podobają Ci się moje lilie.
Liluś, cieszę się, ża zajrzałas
Tobie również miłego wieczoru życzę 
Zeniu, mam nadzieję, że Twoje lilie nie ucierpiały i będziesz się nimi cieszyć w kolejnym sezonie. Dobrze, że już po kłopotach zdrowotnych!!

Krótka chwila oddechu

Żabeczko, masz rację, one cieszą najbardziej

Daluś, bardzo żałuję... Obawiam się, że odpowiedź na Twoje pytanie mogłaby być twierdząca...
Cieszę się, że szykują Ci się atrakcyjne Andrzejki. Koncert to świetny pomysł!!
Lilie są jak najbardziej godne uwagi. Poza niezaprzeczalną urodą rzeczywiście nie potrzebują dużo miejsca i długo kwitną.
Felu, myślałam o Operze Kameralnej, ale nie było biletów...
Cieszę się jednak bardzo, bo od znajomych dostaliśmy bilety na "Mesjasza", właśnie do Zamku Królewskiego

Celinko, dziękuję

Polu, zgadzam się z Tobą w zupełności

Na kiedy planowane jest spotkanie u Dali?
Małgosiu, też żaluję...Miło mi, że podobają Ci się moje lilie.
Liluś, cieszę się, ża zajrzałas

Zeniu, mam nadzieję, że Twoje lilie nie ucierpiały i będziesz się nimi cieszyć w kolejnym sezonie. Dobrze, że już po kłopotach zdrowotnych!!

- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Cudnie wygląda rabatka na tle lasu...ohhhhhh .....
Cudnie wygląda rabatka na tle lasu...ohhhhhh .....
-
Polu, też lubię tę hostę
Jeśli będzie to długi weekend majowy, to na pewno nie przyjadę. Zawsze w tym czasie mam gości, nie tylko imieninowych.

Jeśli będzie to długi weekend majowy, to na pewno nie przyjadę. Zawsze w tym czasie mam gości, nie tylko imieninowych.