Lucynko jak dotądt Masdevallie nie były też moimi kwiatkami, ale czym częściej je oglądałam tu na Forum u was tym bardziej mi się zaczęły podobać. I jak już pisałam gust zmieniał mi się kilkakrotnie.
Jestem ciekawa co będzie mi się podobać za jakieś 20 lat
Ale specjalnie dla ciebie Epic. Plicaboa. Bardzo uważnie ją wąchałam i chyba wiem miejwięcej co miałaś na myśli
Arletko wiem że Masdevallie ci się szczególnie podobają, masz też piękne w swojej kolekcji
kasia74 już z nie jedną roślinką musiałam się pożegnać. Ale jak mi się coś bardzo podobało to nie daję za wygraną tylko próbuję jeszcze raz. Na pewno też się kiedyś skusisz.
iwka2
Lauro życzę ci powodzenia w chodowli na pewno się uda. Z odrobinką wyczucia nie jest to trudne.
Justynko dzięki od kwiatuszków. Dendrobium podobało mi się bardzo. To właściwie miniarura może przez to kwitnie tak obficie. Mam też inne ale one nie mają tak obfitych kwitnień.
kasiunieczka_32, Kasiu, jeszcze kilka dni
Henryku widziałam pędzika na twiom, też już zaglądałam do ciebie kilka razy
Rysiu, nie mogę zdradzić wszystkiego ale choroba rozwija się szybciej niż chcemy się do tego przyznać
trzynastka
A teraz kilka obiecanych zdjęć:
Kwiat Epicattlei Plicaboa
Cała roślina. Częściowo rozwinięte pąki
Dendrobium Nobile. Chyba czas na kwitnienie bo widziałam na Forum bardzo często ostanimi czasy.
Ma w sumie 30 pąków
Biała wielkokwiatowa hybryda. Przedłuża już trzeci raz pędy kwiatowe. Jak rozkwitnie w całości to będzie widok.
Moje ostatnie zakupy: Angulocaste Red Jewel
Pąki kwiatowe. Na razie widać dwa bardzo wyrażnie, ale u nasady kluje się coś jeszcze.
Może być pąk albo nowa bulba.
Oczywiście cdn.
życzę przyjemnej nocki