Pell, Piterku, Mariolu, Agnieszko, Geniu, Jolu, Olu, milusio Was gościć!!!
Pomysł z tyczek bambusowych podpatrzyłem w książce gdzie było zdjęcie takiego płotku przy ogrodzie pałacowym Katsura w Kioto. Jednak żeby go wykonać potrzebował bym jeszcze mat bambusowych które delikatnie pisząc?tanie nie są. Więc zrobiłem prostszą wersję przesłony podobną do tej jaką można zobaczyć przy wejściu do Ogrodu Japońskiego we Wrocławiu
.
Pellka, miło czytać, że parawan się podoba. Liliowce kwitną na całego, w tym roku zapowiada się dłuuuugie kwitnienie.
Piterku, zapraszam Ciebie jak i wszystkich chętnych do odwiedzenia mnie i ogrodu.
Agnieszko, dzięki i zapraszam do odwiedzin.
Mariolu, jak byłaś ostatnio to liliowce nie rzucały się w oczy. Były tylko liście więc nie zwróciłaś na nie uwagi. Mam je posadzone w pięciu miejscach, dwie duże grupy i trzy mniejsze. Corocznie dzielę i dosadzam kolejne?.tak bardzo mi się one podobają, że chcę mieć ich więcej i więcej.
Geniu, masz rację, Małgosia ma piękne lilie. Udało mi się sfilmować zaledwie ich część, taką ma ich ilość.
Jeśli kiedyś zawitam do Ciebie to na bank pomyślimy o jakimś filmiku.
Jolu, oczywiście własne rękodzieło.
Teraz zajmuję się kolejnym mostkiem nad strumykiem. Jak go już skończę to obfoce i pokażę.
Olu, ja zlustrowałem. Twoja budowa to gigant przy mojej?.wiesz?.czasem takich wielkoludów można nie zauważyć hihii.
Werbena Hastata rozpoczyna kwitnienie