Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.2
Re: Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.2
sieboldiana ELEGANS
undulata Albomarginata
undulata Erromena
wszystkie bardzo popularne.
undulata Albomarginata
undulata Erromena
wszystkie bardzo popularne.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dziękuje za identyfikacje moich host NN. 
Zapomniałam o jeszcze jednej NN:

zdjęcie jest z ogrodu mojej siostry,ale ta hosta teraz rośnie u mnie

Zapomniałam o jeszcze jednej NN:

zdjęcie jest z ogrodu mojej siostry,ale ta hosta teraz rośnie u mnie

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Witam serdecznie.
Proszę o identyfikację moich "kotów w workach"
Kupiłem hosty: Revolution, Thuderbolt, Paradigm a przyszło to

Dziękuje za pomoc
Proszę o identyfikację moich "kotów w workach"

Kupiłem hosty: Revolution, Thuderbolt, Paradigm a przyszło to

Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Artur 

-
- 100p
- Od: 25 lip 2008, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
arczi148 gdzie kupiłeś te hosty? Najlepiej kupować u sprawdzonych sprzedawców(smilingface,ammkomp,tomaszek46) - wtedy będzie wiadomo, że paradigm to paradigm itd.
Pewne jest tylko to,ze nie są to odmiany przez Ciebie zamówione.Jeśli nie jesteś usatysfakcjonowany, reklamuj.arczi148 pisze: Kupiłem hosty: Revolution, Thuderbolt, Paradigm a przyszło to

Arczi, myślę,że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie . Hosty są młode i bez jeszcze znaków szczególnych przynależnych danej odmianie. Można gdybać , ale nic to nie da. Moim zdaniem trzeba poczekać i zobaczyć , jak będą wyglądać , jako dojrzałe osobniki.

- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zgadzam się z Polą, ale jakbym miał "gdybać" - to druga z nich przy pierwszym skojarzeniu to fortunei Albomarginata.Pola42 pisze: Hosty są młode i bez jeszcze znaków szczególnych przynależnych danej odmianie. Można gdybać ....
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzeju a może znasz nazwę mojej funki?

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Wiem,że należy kupować u sprawdzonych sprzedawców i tak staram się robić. Ostatni raz się skusiłem
na niebywale niską cenę spodziewałem się że tak może być. Kupowałem na allegro w hurtowni ogrodniczej Nasiono TV. Przestrzegam wszystkich innych. Ale reklamację złożę.
na niebywale niską cenę spodziewałem się że tak może być. Kupowałem na allegro w hurtowni ogrodniczej Nasiono TV. Przestrzegam wszystkich innych. Ale reklamację złożę.
Pozdrawiam Artur 

Mnie przypomina moją Lacy Belle , letnią ( nie wiosenną, kiedy jej liście są bardziej niebieskie ) porą : http://www.hostalibrary.org/l/l.html

Pierwszym moim skojarzeniem była Frosted Jade, ale jak na nią, liście są chyba zbyt trójkątne ?
A może także f.Albomarginata, Antioch ,tylko fotka taka szlachetniejsza ? Jak myślicie?
Pozdrawiam Artur 

Polu, ja bym wziął pod uwagę ( Antioch i Albomarginata fortunei trafione) Francee.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam szanowne koleżeństwo
W tym roku po raz pierwszy zakupiłam hostki i jak mi się wydawało odmianowe u dobrego sprzedawcy. No i niestety pokazały się listki i moja zaprzyjaźniona
hostomaniaczka
pisze, ze należy reklamować, bo to nie są hosty, które kupowałam
Przejrzałam encyklopedię host i o zgrozo! to prawda. Bardzo chciałam prosić o pomoc w identyfikacji poniższych osobników, chociaż wiem, że to jeszcze malutkie roślinki
1.

Dziękuję z góry

2.

3.

4.

5.

W tym roku po raz pierwszy zakupiłam hostki i jak mi się wydawało odmianowe u dobrego sprzedawcy. No i niestety pokazały się listki i moja zaprzyjaźniona

Przejrzałam encyklopedię host i o zgrozo! to prawda. Bardzo chciałam prosić o pomoc w identyfikacji poniższych osobników, chociaż wiem, że to jeszcze malutkie roślinki

1.

Dziękuję z góry

2.

3.

4.

5.

Pamelko, wydaje mi się,ze widzę na Twoim zdjęciu dwie undulaty , co z resztą? Ciężko rozpoznać.
Pamiętaj,ze dorosłe rośliny są raczej mało podobne do dojrzałych, jakie widuje się w HL.
Możesz napisać, co zamawiałaś?
Pamiętaj,ze dorosłe rośliny są raczej mało podobne do dojrzałych, jakie widuje się w HL.
Możesz napisać, co zamawiałaś?