Moja młoda działeczka - aanula cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Aniu, piękne kompozycje doniczkowe!!! A przede wszystkim cudne zdjęcia, jaki masz aparat?
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pytałaś Hanię o biały kwiatek - mnie on też wygląda na dzwonek :) płożący, ja mam też taki, ale w kolorze niebieskim i on rzeczywiście raczej się pokłada niż pnie w górę :)
a może to dzwonek pokrzywolistny ?

Mój powojnik JPII - padł, dostał plamy na liściach (czy to uwiąd ?) - obciachałam na 0,5 m. :cry: ale po tych deszczyskach nie wiem czy to samo nie przytrafi sie kwitnącej Pillu... ;:110
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadałam na spacer i było miło , kolorowo. Ogród bardzo gustowny .Podobało mi się :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Aniu kiedy będą wyniki konkursu działkowego :?: :?:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i tak miłe słowa :D
Jesteście KOCHANE!! ;:97

AGNESS pisze:Anuś piękności :shock: róże bajeczne, a clematisy, o rany- cudaaaaa :shock: :shock: :shock: normalnie zazdroszczę, one u mnie kiepsko rosną, a tak mi się podobają :cry: :cry: :cry: kompozycje doniczkowe pierwsza klasa :D a ogrodowe widoczki- tylko siąśc i podziwiac :shock: :D

Aguś ... nie wszystkie róże i clematisy wyglądają tak ładnie :roll: Większość niestety klapnięta przez te wieczne deszcze :( Wczoraj zauważyłam, że kolejny clematis mi marnieje ... to już piąty :( Musze wyciąć ile się da i podlać czymś od tej zarazy ...

hanka55 pisze:Zółtaczka zakaźna to pewnie Arthur Bell;
Biała - Icebreg,
Czerwona pnąca - Powtarza, czy nie ? może Sympathia,
Pomarańczowa jednolita - moze być Alexandrem,
pomaraczowa z zółtym - Troika?
brak pokroju i zdjęć w pełnym rozwinięciu - powinna dostac róz w przekwicie :roll:
Czerwonych się nie podejmę :twisted: bo one dla mnie niemal takie same :lol:

Może tu rozpoznasz, Anuś:
http://www.justourpictures.com/roses/redroses.html
Dziękuję Hanuś :D
Jak zwykle jesteś niezawodna i pomocna ;:168
Zawsze można na Ciebie liczyć ... :D

marpa pisze:Świetnie trafiłam z rana dzisiejszego pochmurnego i padającego !!! Tego mi było potrzeba!!
Na Twoich Anulko fotkach i kompozycjach subtelność,czar i uroda tak jak w Twoim awatarze!!!Takie mam po prostu skojarzenie!
pozdrawiam.
Maryna. ;:92 ;:215
Maryniu :D dziękuję :D :D
Miło mi bardzo, że widok mojej działki i mój :D poprawia Ci nastrój :D :D

eleka pisze:Aniu, pięknie u Ciebie jak zawsze.Jednak powojniki to moje ulubione i na nich najdłużej zatrzymałam wzrok.Piękne, wyraźne fotki.Takie na jakie mnie chyba nie stać.Ale będę próbować.
Elu ... Powojniki też bardzo lubię, ale niestety one mnie mniej :( Znowu kolejny mi padł ... Już chyba więcej nie będę dokupywała :( Posadzę na ich miejsce coś innego.

Daisy pisze:Anuś, no i co ja mam powiedzieć jak wszyscy wszystko już powiedzieli? Ślicznie! Cieszę się, że zobaczyłam kwiaty Andre le Notre. Mam tą różę od wiosny, jak na razie urodziła 1! kwiat, który zgnił w pąku :( ach te nasze ulewy! Kwiat powinien być duży sądząc po rozmiarach pąka, czy pachnie? nie udało mi się sprawdzić :( Ale czekam na następne, może tak za miesiąc :D
Ewuś :D Moja Andre też rośnie od wiosny i ma trzy kwiatuszki :D
Pierwszy zniszczony przez deszcz, ale drugi już wygląda cudnie. Trzeci jeszcze nie rozkwitł ... Mam nadzieje, że deszcz go nie zniszczy ... :roll:
Ewuś, pachnie bossssko :D :D Nawąchać się nie mogę :wink:

Ave pisze:Anulko- zdjęcia z ostatnich 3 stron obejrzałam 6 !!! razy i jeszcze mi mało, jak Ty już coś obfocisz i zapodasz to :shock: :shock: :shock: Niesamowita jesteś :D
Ave pisze:Pytałaś Hanię o biały kwiatek - mnie on też wygląda na dzwonek :) płożący, ja mam też taki, ale w kolorze niebieskim i on rzeczywiście raczej się pokłada niż pnie w górę :)
a może to dzwonek pokrzywolistny ?

Mój powojnik JPII - padł, dostał plamy na liściach (czy to uwiąd ?) - obciachałam na 0,5 m. :cry: ale po tych deszczyskach nie wiem czy to samo nie przytrafi sie kwitnącej Pillu... ;:110

Ewuniu
:D ja uwielbiam oglądać Twój ogród i też oglądam po kilka razy :D :D
Wiesz, chyba masz rację z tym dzwonkiem pokrzywolistnym .... sprawdziłam w necie i najbardziej jest do tego podobny.
Niestety mój kolejny clematis też ma plamy na liściach i więdnie w oczach :( Część pędów już obcięłam i nadal więdnie :( Muszę go chyba całego wyciachać ... :roll:
iwonaxp pisze:Wpadałam na spacer i było miło , kolorowo. Ogród bardzo gustowny .Podobało mi się :)

Iwonko
:D dziękuję ;:168
Zapraszam częściej :D
hanna_1962 pisze:Aniu, piękne kompozycje doniczkowe!!! A przede wszystkim cudne zdjęcia, jaki masz aparat?
Haniu :D Mój aparat to nic nadzwyczajnego :D dość prosta cyfrówka Panasonic :D
jollla500 pisze:Anulko oglądając poczułam zapach róż....śliczne ;:109 a ten Floksik letni przeuroczy, szkoda że tylko jednoroczny :roll:

Mariolu taką szałwię spotkasz w każdym ogrodniczym, piękna i wdzięczna roślinka tylko też szkoda że jednoroczna :roll:
Joluś ... też żałuję, że ten floksik jest jednoroczny ... cudnie wyglada i długo kwitnie :D dlatego mam go każdego roku :D :D

aleksandra odwazna pisze:Aniu kiedy będą wyniki konkursu działkowego :?: :?:
Olu :D jeszcze nie szybko :wink: dopiero we wrześniu. Jeszcze jedna komisja pod koniec lipca mnie czeka :D

Dzisiaj od rana wstrętna pogoda :( zimno, wietrznie i deszczowo ...
Po ostatnich dwóch dniach pięknej pogody dzisiejszy dzień był mocno przygnębiający :( :(
Ale żeby nie było tak smutno :wink: pokaże jak pieknie wyglądają kwiaty z poranną rosą :D
Zdjęcia robiłam przedwczoraj o siódmej rano ... :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Anulko jestem pod wrażeniem , już myślałam , że czymś te kwiatki posypałaś.
To są arcydzieła :!: :!: :!: :!: A Ty artysta :!: :!: :!: Ja nie potrafię robić takich zbliżeń , zaraz wychodzą mi nieostre.
Mam aparat canon A530 i robię na auto.
Muszę się wybrać na przeszkolenie do fotografa :cry:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Olu ... ja mam aparat Panasonic DMC i do takich zbliżeń nastawiam tryb makro :wink:
Nie każde zdjęcie wychodzi mi ostre :roll: ale próbuję zawsze do skutku ... :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Super fotki Aniu! Te róże w porannej rosie wyszły rewelacyjnie!
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

Czesc Aniu! :wit

Jestem pod wielkim wrazeniem Twojego ogrodu! Zdjecia rowniez robisz swietne! Pozdrawiam cieplutko!
Na pewno jeszcze zawitam do Ciebie nie raz! :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anulko, dziewczyny już wszystko powiedziały na temat zdjęć i kwiatów.
Ja tylko dołączam do chóru... ;:333
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

;:138 ;:154 ;:138 ;:154 ;:138 ;:154 No, nic więcej nie dam rady wykrztusić.... z zachwytu.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Ave pisze:;:138 ;:154 ;:138 ;:154 ;:138 ;:154 No, nic więcej nie dam rady wykrztusić.... z zachwytu.
i ja też.. :D cudowne zdjęcia !!!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Wiesz Aniu, te poranne fotki rewelka, muszę kiedyś sama spróbować zrobić podobne u siebie, kwiaty skąpane w rosie , bomba :shock:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

piękne fotki, ja też muszę spróbować takim bladziutkim świtem...piękne :lol:
ja też ustawiam na makro, czasm wychodzą, czasem zamazane, mam fuji.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Anulko ja bardzo lubię kwiaty w kroplach deszczu ale z tą rosą mnie powaliłaś na kolana :shock: cudownie wyglądają, wręcz można powiedzieć bosko ............
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”