Ogród Igi - cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Reniu, skalniaki są świetne, ale trzeba im dać odpowiednią oprawę, jakby były na rabacie to nikt ich nie zobaczy.Jak się rozrosną to chętnie się podzielę, bo w tym roku na wiosną mnóstwo poszło do ludzi.Trzeba czekać znowu do wiosny.A ,że skalniak malutki to teren też niewielki.renata75 pisze:Piękne deszczowe kolorki, a skalniaczek to istne cudo, rojniczki rewelacja jestem ostatnio w nich zakochana.
Pozdrawiam :P
Witaj Iga o ile dobrze doczytałam to wybierasz się na targi , jedziesz popatrzeć
, czy masz w planie zakupić jakieś konkretne roślinki . U mnie targi dopiero pod koniec września , troszkę termin odległy , ale jeszcze nie zdażyłam nacieszyć się latem więc cierpliwie poczekam
. Ładniutkie żurawki , ja poluję jeszcze na krwistą .

Wiesz mam taki swój ogrodniczy , znają mnie tam dobrze , obojętnie czy wybiorę jedną roślinkę czy pięć każą schować na zaplecze by mi nie zniknęły . Pytałam czy jest taka możliwośc bym mogła zamówić jakieś roślinki a oni mi je przywiozą . Powiedziano mi że tak pod warunkiem ,że roślinki jakie zamówię będą w szkółce w której oni się zaopatrują , jadą w lipcu więc powolutku spisuję listę . Jest jeden mały problemik , mam taaaaaakie wielkie chciejstwa gorzej z kasą
. Muszę pobuszować po ogrodach i spisać nazwy
.