Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Był kiedyś taki angielski program "Świat ogrodów". To on dał mi impuls do zainteresowania się tą tematyką. A teraz Ty dajesz mi taki zastrzyk emocji i inspiracji
Wiem, że mój ogród nie będzie taki, ale nie o to chodzi. Czuję się po prostu zainspirowany, by tworzyć piękno, bo warto
Twój ogród jest tego najlepszym dowodem, za co Ci dziękuję

Wiem, że mój ogród nie będzie taki, ale nie o to chodzi. Czuję się po prostu zainspirowany, by tworzyć piękno, bo warto

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jacku, angielskie ogrody w ogóle mogą stanowić nie tylko inspirację do tworzenia własnych zielonych zakątków ( wiem coś o tymJacek P.... pisze:Był kiedyś taki angielski program "Świat ogrodów". To on dał mi impuls do zainteresowania się tą tematyką. A teraz Ty dajesz mi taki zastrzyk emocji i inspiracji![]()
Wiem, że mój ogród nie będzie taki, ale nie o to chodzi. Czuję się po prostu zainspirowany, by tworzyć piękno, bo wartoTwój ogród jest tego najlepszym dowodem, za co Ci dziękuję
![]()

Ostatnio , gdy jechaliśmy między polami kwitnącego rzepaku,mój mąż stwierdził :" No popatrz, teraz powinny przyjeżdżać do nas wycieczki z Prowansji , żeby oglądać nasze złote pola, tak , jak my jeździmy tam podziwiać kwitnąca lawendę . Coś w tym jest , prawda?
Ewelinko, parzę i nie mogę się nadziwić jak zrobione zostały koła pod koroną drzew. Są jak wyrysowane cyrklem. Czym są oddzielone od darni?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj Ewelinko.
Po przeczytaniu artykułu w "Moim pięknym ogrodzie " postanowiłam obejrzeć go z pierwszej ręki.
I przyznać muszę, że Hania miała rację.
Twoje zdjęcia są o wiele ładniejsze kiedy są wklejone na forum.
Widać wielkość i głębię ogródka.
Dojrzały szkielet ogrodu z drzew i iglaków robi swoje.
Masz też jeszcze wiele możliwości, czego Ci pozytywnie zazdroszczę.
Oczy napasłam pięknymi widokami, powzdychałam, pomarzyłam i wracam do realu.
Masz piękną oazę spokoju i relaksu.
Mizianko dla psinki a dla Ciebie........

Po przeczytaniu artykułu w "Moim pięknym ogrodzie " postanowiłam obejrzeć go z pierwszej ręki.
I przyznać muszę, że Hania miała rację.
Twoje zdjęcia są o wiele ładniejsze kiedy są wklejone na forum.
Widać wielkość i głębię ogródka.
Dojrzały szkielet ogrodu z drzew i iglaków robi swoje.

Masz też jeszcze wiele możliwości, czego Ci pozytywnie zazdroszczę.

Oczy napasłam pięknymi widokami, powzdychałam, pomarzyłam i wracam do realu.
Masz piękną oazę spokoju i relaksu.

Mizianko dla psinki a dla Ciebie........

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
A to już nie cyrkiel lecz moje oko, sznurek + łopataAlll pisze:Ewelinko, parzę i nie mogę się nadziwić jak zrobione zostały koła pod koroną drzew. Są jak wyrysowane cyrklem. Czym są oddzielone od darni?

Grażynko , dziękuję i też Cię

Ja nazwałabym to intensywnym wypoczywaniem, tak by nawet najmniejszy wyraz mordki nie umniejszał akumulatorom.
Eweliko, jestem Ci bardzo wdzięczna za inspirację. Widziałam u Ciebie już wcześniej białą glicynię.
Dzisiaj (dopiero!) zauważyłam, że prowadzisz ją w formie drzewka! Mam takie miejsce gdzie pnącze tak prowadzone
będzie idealne. Dzięki!
Pozdrawiam, nigella
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Dobrze rośnie to, co widać na zdjęciach - oczywiście różaneczniki , pierisy i azalie, laurowiśnia,derenie,hortensje (ogrodowe, pnące, drzewiaste), podsadzone cieniolubnymi bylinami , jak: hosty, kokoryczki, orliki, tojady , a w najniższej warstwie np. bluszczem zimozielonym ( hedera).magdala pisze:Ewelino , mam pytanie :jakie krzewy dobrze rosną pod Twoimi sosnami ,a co zupełnie nie miałoby szans w takim miejscu ?
Magda.
Choć próbowałam , całkiem nie sprawdziły się tam kochające słońce pęcherznice, róże, jaśminowce...