Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam cieplutko i wieczornie
gloriadei pisze:Wiesiu,
dzięki wielkie za te zdjęcia :shock:
teraz mam już noce z glowy :lol: :lol:
gdzie zdobyć np.taki Agapant? ;:55
Ewuniu nie wiem gdzie można by takiego dostać. Wiesz nawet nie trafiłam na salonie na stand gdzie go
sprzedawali. Było dużo sprzedawców z Angli, Niemiec czy Belgii tak że nawet nie jestem pewna że sprzedają go we
Francji. Może jeszcze najszybciej na necie.
tara pisze:Wiesiu, lubie tak patrzec a jeszcze lepiej chodzic po takich targach jest tylko jeden problem to wszystko kusi a nie mam węza w kieszeni , rajskie ptaki to naprawde cudowne kwiaty a jak dlugo stoja w wazonie, klimat jednak dla nich u nas to raczej nie jest odpowiedni, pochwale sie ale bodziszka właśnie takiego mam jest cudowny i jako jedyna hoste właśnie tez mam. Wydaje mi sie, ze dzwonki one sa takiego lawendowego koloru tez ich mam i do tego białe, pieknie sie rozrastaja,
tworza kobiece, zielone cała zimę.
Wrócę jeszcze pospacerować bo u Ciebie to trzeba wejść kilka razy tak pieknie, milego dnia
Taruś na takie targi trzeba iść z zaszytymi kieszeniami. ;:112
Tylko będzie jeszcze więcej do żałowania że się nie kupiło.
Rajskie ptaki u nas też pewnie nie przetrzymają, chyba tylko na werandę. Wiesz Taruś, oni co roku produkują
wiele nowości ale często one przypominaja bardzo te odmiany co juz mamy u siebie. Moje dzwoneczki tez są bardzo
podobne i hosta niewiele się różni. Dlatego ja nie gonie za nowościami tylko szukam tego co mi sie podoba kolorem i
kształtem i to co będzie pasowało do mojego ogrodu.
Wracaj kiedy tylko chcesz, bardzo gorąco zapraszam.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Wiesiu

a ja tego Bodziszka "jabłkowego" dziś miałam w łapkach i odstawiłam....kupiłam tylko himalajskiego "plenum" i żeby było po 4 zł były :cry: :cry:
x-d-a

Post »

Wiesiu, pooglądałam, popodziwiałam śliczne roślinki, jakie pokazałaś.
Westchnęłam kilka razy i pomyślałam, że to dobrze, że u nas wybór jest ciutkę mniejszy, bo i tak w dobrych szkółkach można dostać zawrotu głowy.
Wszystkiego i tak nie można mieć, a sztuką jest - zawsze to powtarzam - nie kupowanie 150 pojedynczych roślinek, a potem zastanawianie się, gdzie je upchnąć i z czym połączyć, ale kupienie "z głową" do przemyślanej kompozycji i co najmniej po kilka, kilkanaście sztuk tej samej odmiany.
Co nie zmienia faktu, że wspaniale, że wiemy co się dzieje w roślinkach "na świecie"; miejmy nadzieję, że niebawem wiele z tych nowości zawita również do nas.
Dzięki za wspaniałą prezentację - to była prawdziwa uczta dla oczu i duszy :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Tess pisze:Wiesiu

a ja tego Bodziszka "jabłkowego" dziś miałam w łapkach i odstawiłam....kupiłam tylko himalajskiego "plenum" i żeby było po 4 zł były :cry: :cry:
Tess jakbym miała wybierać to tak jak Ty bym wybrała himalajskiego choć jabłkowy ma śliczny delikatny kolor.
dala pisze:Wiesiu, pooglądałam, popodziwiałam śliczne roślinki, jakie pokazałaś.
Westchnęłam kilka razy i pomyślałam, że to dobrze, że u nas wybór jest ciutkę mniejszy, bo i tak w dobrych szkółkach można dostać zawrotu głowy.
Wszystkiego i tak nie można mieć, a sztuką jest - zawsze to powtarzam - nie kupowanie 150 pojedynczych roślinek, a potem zastanawianie się, gdzie je upchnąć i z czym połączyć, ale kupienie "z głową" do przemyślanej kompozycji i co najmniej po kilka, kilkanaście sztuk tej samej odmiany.
Co nie zmienia faktu, że wspaniale, że wiemy co się dzieje w roślinkach "na świecie"; miejmy nadzieję, że niebawem wiele z tych nowości zawita również do nas.
Dzięki za wspaniałą prezentację - to była prawdziwa uczta dla oczu i duszy :lol:
Dalu mądre słowa. Mnie też te targi doprowadziły do zawotu głowy i dużo roślinek wołało "Chcę iść z tobą,
zabierz mnie do ogródka". Niestety nie da rady odmówić tak pięknie proszą i potem tak jak mówisz człowiek się
zastanawia gdzie je upchnąć.
Zresztą ja na ogół kupuję albo pojedyńcze roślinki albo niewielkie ilości bo nie szukam effektu natychmistowego i
krótkotrwałego. Najpierw patrzę czy roślinka dobrze się przyjmuje u mnie, czy mi odpowiada i jeśli tak to staram się ją
pomnożyć. Po roku mam albo siewki albo dzielę i jest z roku na rok coraz więcej. W ten sposób mam całe rabaty
rudbecki, dziełżanów, krwawników, penstemonów i innych i nawet sąsiadów obdzielam.
Sprawia mi to dużo więcej przyjemności niż kupowanie gotowych w dużych ilościach. Wystarczy trochę cierpliwości.
Życzę słonecznego dnia Dalu.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem w totalnym szoku od cudownosci, które pokazałaś :shock:
I już sama nie wiem, czym bardziej się zachwycać: żurawkami (które lubię i zaczęłam zbierać), bodziszkiem-potworwm, piękną piwonią, czy innymi wspaniałościami.
Ja wyszłabym stamtąd jako bankrut :lol:
Dziękuję za tak świetną i pouczjącą prezentację.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wspaniałe okazy :roll: Czy wiesz co to za odmiana piwonii? Śliczna :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu bardzo dziękuję za wskazówki do powojników.
Już sobie zapisałam. :wink: :lol:
Muszę się pochwalić, że też dostałam epimedium od jednej z forumowiczek.
Tylko nie pytaj jakie, bo nie wiem. :oops:
Ale twoje pewno z tych najnowszych.
Dobrze, że mieszkam daleko od takich targowisk i ogrodów.
Jak nic poszłabym z torbami - na bank. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie porannie i piątkowo
oliwka pisze:Jestem w totalnym szoku od cudownosci, które pokazałaś :shock:
I już sama nie wiem, czym bardziej się zachwycać: żurawkami (które lubię i zaczęłam zbierać), bodziszkiem-potworwm, piękną piwonią, czy innymi wspaniałościami.
Ja wyszłabym stamtąd jako bankrut :lol:
Dziękuję za tak świetną i pouczjącą prezentację.
Walentynko jaką radość mi sprawia że mogłam się z Toba podzielić tymi wspaniałościami. Łatwo zbankrutować
na takich targach ale warto nacieszyć oczy.
vertigo pisze:Wspaniałe okazy :roll: Czy wiesz co to za odmiana piwonii? Śliczna :D
Moniu ta wspaniała piwonia która podbiła moje serce nazywa się 'Pink Hawaiian Coral'
kogra pisze:Wiesiu bardzo dziękuję za wskazówki do powojników.
Już sobie zapisałam. :wink: :lol:
Muszę się pochwalić, że też dostałam epimedium od jednej z forumowiczek.
Tylko nie pytaj jakie, bo nie wiem. :oops:
Ale twoje pewno z tych najnowszych.
Dobrze, że mieszkam daleko od takich targowisk i ogrodów.
Jak nic poszłabym z torbami - na bank. :;230
Grażynko ja też nie często tam zaglądam bo poszłabym z torbami tak jak Ty. Najchętniej wykupiłabym wszystko
co tam było. :heja :heja :heja
A to moje nowe epimedium jest dość popularne ale ja je bardzo lubię za jego delikatne kwiatuszki. W kogrobuszu
na pewno mu sie spodoba i będzie Ci dobrze rosło.

A na mily dzień podaruję Wam ogrodowe widoczki.

Obrazek

Obrazek

Słonecznego dnia.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

witaj Wiesiu Sliczności ogródkowe pokazujesz, piękne widoczki na miły początek dnia :D Zakupy zrobiłaś wspaniałe :D strasznie podoba mi się ten srebrny rozchodniczek, uwielbiam wszelkiego koloru skalniaczkowce :D A pomarańczowa róża :shock: bajeczna :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Słoneczna różyczka na słoneczny dzień. :lol:
Dziękuję Wiesiu i wzajemnie. :P
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Wiesiu, na widok tej pomarańczowej róży rzeczywiście miło się robi i kolorowo - nawet padający deszcz nie jest w stanie zepsuć humoru...
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

O rany, ale sliczna różyczka! Jak się zwie?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wiesiu, dziękuję za wskazanie nazwy. Dodam jeszcze, że śliczna ta pomarańczowa żarówa :lol: :wink:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam przemiłe forumki i forumków
AGNESS pisze:witaj Wiesiu Sliczności ogródkowe pokazujesz, piękne widoczki na % 3y początek dnia :D Zakupy zrobiłaś wspaniałe :D strasznie podoba mi się ten srebrny rozchodniczek, uwielbiam wszelkiego koloru skalniaczkowce :D A pomarańczowa róża :shock: bajeczna :D
Agnieszko chętnie bym się podzieliła tym rozchodniczkiem bo łatwo go podzielić. Ale jakby to przesłać?
kogra pisze:Słoneczna różyczka na słoneczny dzień. :lol:
Dziękuję Wiesiu i wzajemnie. :P
Grażynko cieszę się że sprawiła Ci przyjemność.
dala pisze:Wiesiu, na widok tej pomarańczowej róży rzeczywiście % 3o się robi i kolorowo - nawet padający deszcz nie jest w stanie zepsuć humoru...
Pozdrawiam :lol:
Dalu u Ciebie wreszcie pada i ogródkowi na pewno dobrze to zrobiło. A u nas pierwszy naprawdę ciepły i
słoneczny dzień.
chatte pisze:O rany, ale sliczna różyczka! Jak się zwie?
Izuś to jest 'Westerland' i u mnie ma właśnie takie mocno pomarańczowe kolory. Przynajmniej na początku.
vertigo pisze:Wiesiu, dziękuję za wskazanie nazwy. Dodam jeszcze, że śliczna ta pomarańczowa żarówa :lol: :wink:
Moniu nie ma za co. Dzisiaj zapaliło się więcej takich żarówek i coraz piękniej róża się świeci.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Na dobranoc przesyłam Wam słodkie ogrodowe widoczki.

Obrazek

Obrazek

i życzę milych snów.
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”