Ogródek AGNESS cz.1
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko, Twoje pomidory rzeczywiście są już spore , ja swoje też pikowałam dwa tygodnie temu ale są mniejsze . Jak Ty to robisz że tak ładnie rosną?
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Grażynko pomidorki to pasja mojej mamy, jeszcze z 10 lat temu miała olbrzymi foliak obsadzony głównie pomidorami, teraz mamy szklarenkę i tam szaleje z nimi, ale i ma efekty ponieważ jej bycze, czy bawole serca dochodziły do kilograma
a jakie pyszne
Halinko, bardzo dziękuję
Carlo dziękuję, mam nadzieję, że będzie dziś ładnie, wczorajsze popołudnie było piękne , słoneczne i sporo śniegu stopniało
Lilu nie mam pojęcia dlaczego, one zawsze tak rosną, Twoje też zaraz podskoczą
Magduś, a pikowałaś już
pewnie zaraz Ci ruszą i dogonią moje
Aguś dzięki
, już się nie mogę doczekać, kiedy będzie można wysadzać pomidorki i całą resztę
Witaj Dalu bardzo Ci dziękuję
mam nadzieję, że weekend będzie ładny, już wczorajsze popołudnie było ładne, i stopniało sporo śniegu, pochodziłam troszkę po ogródku, ale niestety żadnych kolorków, krokusy mają już takie duże miotełki, że boję się, że nie zakwitną, obym się myliła 

Halinko, bardzo dziękuję

Carlo dziękuję, mam nadzieję, że będzie dziś ładnie, wczorajsze popołudnie było piękne , słoneczne i sporo śniegu stopniało

Lilu nie mam pojęcia dlaczego, one zawsze tak rosną, Twoje też zaraz podskoczą

Magduś, a pikowałaś już

Aguś dzięki

Witaj Dalu bardzo Ci dziękuję

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Aguniu. Hodowlę pomidorów masz przepiękną. Mam nadzieję, że już dziś zima odejdzie do lamusa i będziesz wreszcie mogła cieszyć się wiosną, gdyż wczoraj jak byłam na działce, to stwierdziłam, że krokusy, które pierwsze zakwitły już zaczynają przekwitać jak również i przebiśniegi. Życzę ciepła i miłego dnia. Liczę, że Gabi wreszcie dziś zacznie lepiej się czuć i nastąpi przesilenie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AGNESS
Witaj Geniu, u mnie dziś ładnie na dworze , delikatne słoneczko, i nie ma mrozu, u Ciebie piszesz mżawka, ale może faktycznie od poniedziałku będzie tylko lepiej , cieplej i bardziej słonecznie
Witaj Gosieńko
bardzo się cieszę, że jesteś z nami, nie ma innej opcji w tym temacie
Na pogodę faktycznie nie mamy wpływu, ale jest coraz ładniej, więc będzie dobrze
Giguś zaraz Twoje pomidorki dogonią moje
Witaj Aduś u Ciebie krokusiki już przekwitają, u mnie jeszcze nawet nie zakwitły
ale już widziałam dziś minimalne pączusie, a już się bałam, że wcale nie zakwitną
Więc jeszcze 2-3 dni ładnej pogody i może choć troszkę się zakolorowi
U Gabrysi niestety nie lepiej, właśnie wróciłam od lekarza, wywiązało się zapalenie płuc , jest strasznie osłabiona wysoką gorączką i śpi.

Witaj Gosieńko

Witaj Aduś u Ciebie krokusiki już przekwitają, u mnie jeszcze nawet nie zakwitły

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zerkam do Ciebie Agnieszko, zerkam i wciąż czytam, że Gabrysi się nie poprawia. Moze jak nastąpi przełom w pogodzie (mam nadzieję, ze lada moment), to i w chorobie. Życzę szybkiego wyzdrowienia Twojej córeczce!
Gdzieś trafiłam na informację o sposobie uprawy pomidorów przez Twoją mamę, ale nie mogę znaleźć
Czy mogłabys mi pomóc to odszukać, ewentualnie powtórzyć króciutko, jak Twoja mama tę uprawę prowadzi?
Gdzieś trafiłam na informację o sposobie uprawy pomidorów przez Twoją mamę, ale nie mogę znaleźć

- AGNESS
Witaj Moniś Kochana bardzo Ci dziękuję
Ja również zaczynam wierzyć w tę poprawę pogody, bo już jest ładniej i szybciutko topi się śnieg. Może faktycznie za kilka dni będzie pięknie
Witaj Izuś bardzo Ci dziękuję
Napiszę Ci szybciutko jak mama uprawia pomidorki, mianowicie- wysiewa do połowy lutego do połowy marca, wychodzą najwyżej troszkę później.Gdy już mają ładne drugie listki ( po około miesiącu)pikuje je do pojedynczych pojemników, najlepiej lubi te po dużych jogurtach, ponieważ mieszczą sporo ziemi, muszą one stać w jasnym i zimnym miejscu, ponieważ inaczej zbyt mocno się wyciągają,. Jak w domu sporo urosną to pikuje i po 2 x , pomidory w przeciwieństwie do papryki nie boją się przesadzania i lubią je. Po przymrozkach wynosimy je do szklarni i na noc przykrywamy agrowłókniną, następnie jak już są dosyć duże wysadzamy do gruntu. W razie zapowiadanych przymrozków zraszamy szklarnie i zapalamy kilka świec.

Witaj Izuś bardzo Ci dziękuję

Napiszę Ci szybciutko jak mama uprawia pomidorki, mianowicie- wysiewa do połowy lutego do połowy marca, wychodzą najwyżej troszkę później.Gdy już mają ładne drugie listki ( po około miesiącu)pikuje je do pojedynczych pojemników, najlepiej lubi te po dużych jogurtach, ponieważ mieszczą sporo ziemi, muszą one stać w jasnym i zimnym miejscu, ponieważ inaczej zbyt mocno się wyciągają,. Jak w domu sporo urosną to pikuje i po 2 x , pomidory w przeciwieństwie do papryki nie boją się przesadzania i lubią je. Po przymrozkach wynosimy je do szklarni i na noc przykrywamy agrowłókniną, następnie jak już są dosyć duże wysadzamy do gruntu. W razie zapowiadanych przymrozków zraszamy szklarnie i zapalamy kilka świec.