Marpy kwiatki i rabatki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu , złotnicę mam od wiosny ,ciekawe czy się rozrośnie?Pewnie tak, bo dużo jej było na rynku wiosną.Bardzo mi się podoba na wiosnę.No a latem chyba zanika?Albo co najmniej traci na urodzie.Pamiętaj o naszym dzisiejszym spotkaniu z OGRODNIKIEM.!
Igo - ta firletka to nie smółka..Wcześniej gdzieś ją widziałam jako "Jowisza" ale to nie ona.
Ostatnie ustalenia - "poszarpana".A zresztą "kak zwał tak zwał",czy to takie ważne?Ale jest urocza i długo kwitnie.Kwiatuszki nie typowe ,goździkowate.
Snowflake - miło, że wpadłaś.Cieszę się.
No to jeszcze wczorajsze widoki.
ta azalia kilkunastoletnia u mnie,dopiero w tym roku pokazała swoją urodę - kolor inny od wszystkich ciągle jest malutka a ma lat kilkanaście.Ale warto było na nią czekać.Jest niespotykana.

to "kuzynka" popularna ale równie urodna

liliowiec wczesny

naradka

takie tam hosty

cały czas muszę oglądać skutki gradowych kulek nie wszystkie liście dały się wyciąć

MIŁEGO DNIA!
;:2
Igo - ta firletka to nie smółka..Wcześniej gdzieś ją widziałam jako "Jowisza" ale to nie ona.
Ostatnie ustalenia - "poszarpana".A zresztą "kak zwał tak zwał",czy to takie ważne?Ale jest urocza i długo kwitnie.Kwiatuszki nie typowe ,goździkowate.
Snowflake - miło, że wpadłaś.Cieszę się.
No to jeszcze wczorajsze widoki.
ta azalia kilkunastoletnia u mnie,dopiero w tym roku pokazała swoją urodę - kolor inny od wszystkich ciągle jest malutka a ma lat kilkanaście.Ale warto było na nią czekać.Jest niespotykana.

to "kuzynka" popularna ale równie urodna

liliowiec wczesny

naradka

takie tam hosty

cały czas muszę oglądać skutki gradowych kulek nie wszystkie liście dały się wyciąć

MIŁEGO DNIA!
;:2
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario, przebiegłam szybciutko po Twoim ogrodzie i jestem ZACHWYCONA
Wrócę częściej i pozdrawiam.

Wrócę częściej i pozdrawiam.

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesiu - bardzo dziękuję za miłe słowa !Zapraszam.
Ola,Ogrodnika nie oglądałam bo nie miałam pr.1 /nigdy się nie zdarza!/.Budowa oczka mało mnie interesuje,więc niewiele straciłam.
Dzisiaj dzień miałam bardzo pracowity na działce .Wyrwałam wszystkie niezapominajki,które zawładnęły moimi rabatami.Nigdy więcej na coś takiego sobie nie pozwolę!!
no i totalne pielenie trawki było, bo dość jest wilgoci więc trawka bardzo ostro ruszyła!Wycinanie obrzeży rabatek -również było!
Zwiozłam jeszcze trochę roślin z balkonu ale nie miałam czasu się zastanawiać gdzie je ulokować.Na razie stoją w doniczkach.Zajmę się nimi jutro.Ale jeszcze też udam się na rynek...jutro piątek - dzień targowy...Dawno nie byłam!!A tam może jakieś nowości?
calle wyhodowane na balkonie

pierwszy kwiatek powojnika Multi Blue

rabarbar -sąsiadka już 2 placki z nim upiekła

ostrogowiec

"majówka" się zastanawia

liliowiec

ulubiona pięknisia

nowe miejsce dla samych olbrzymek - pod drzewkiem ,cienieste

Maryna.

Ola,Ogrodnika nie oglądałam bo nie miałam pr.1 /nigdy się nie zdarza!/.Budowa oczka mało mnie interesuje,więc niewiele straciłam.
Dzisiaj dzień miałam bardzo pracowity na działce .Wyrwałam wszystkie niezapominajki,które zawładnęły moimi rabatami.Nigdy więcej na coś takiego sobie nie pozwolę!!

Zwiozłam jeszcze trochę roślin z balkonu ale nie miałam czasu się zastanawiać gdzie je ulokować.Na razie stoją w doniczkach.Zajmę się nimi jutro.Ale jeszcze też udam się na rynek...jutro piątek - dzień targowy...Dawno nie byłam!!A tam może jakieś nowości?
calle wyhodowane na balkonie

pierwszy kwiatek powojnika Multi Blue

rabarbar -sąsiadka już 2 placki z nim upiekła

ostrogowiec

"majówka" się zastanawia

liliowiec

ulubiona pięknisia

nowe miejsce dla samych olbrzymek - pod drzewkiem ,cienieste

Maryna.

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu. Zaglądam, zaglądam i podziwiam. Zazdroszczę tych wieloletnich nasadzeń. Kiedy u mnie tak będzie. I tyle ciekawostek roślinnych.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki