Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie moi drodzy!
Niestety wiosna chwilowo się skończyła. Od wczoraj pada deszcz i jest taki wiatr, że "głowę urywa". Według prognoz jeszcze przez tydzień ma być tak zimno, a nawet gorzej. Później czeka nas ciepełko! Oby...!!!
Chciałam pokazać Wam moje "domowe przedszkole":

Obrazek Obrazek Obrazek
To tylko część, która została na korytarzu pod drzwiami. Reszta wywędrowała do piwnicy, bo tam trochę chłodniej. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby założyć tym badylkom jakieś woreczki na głowy - by ułatwić im ukorzenianie się...

Skimia po zimie wygląda całkiem dobrze, a pieris ma sporo pąków - może zaszczyci mnie w tym roku kwiatami...
Obrazek Obrazek

A na koniec mała zagadka - co to są za kwiatki?
Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Izuniu, czy nie są to szczawiki o bordowych liściach?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, ależ masz przedszkole super- to Ty jesteś fachura w ukorzenianiu badylków :D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Izo Twoja wiosna raduje serce i oczy, aż miło
poparzyć a i przedszkolaki dorodne :shock:

Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo też założyłam takie przedszkole ,bo się u was napatrzyłam :D Ile Ty masz km do Olsztyna :?: Od 27-29 w Olsztynie targi ogrodnicze ,jadę.Fajnie byłoby się spotkać jeszcze raz ,na takich targach.Wiadomość na www.wymarzonyogrod.pl :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Superowe przedszkole :) Faktycznie będziesz miała co robić jak już ciepełko przyjdzie, a potem... jakie widoki będą... :D :D :D
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Przedszkole badylkowe super . Podziwiam umiejętności ukorzeniania .
Iza czy chcesz badylki hibiskusów ? Przysłałabym od razu przylaszczkę niebieską , bo mi sie nasiała .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładna skimmia :) Pieris, Izuniu, zakwitnie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Izo, czekam na rozwiązanie Twojej zagadki. Czy zgadłam?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ładnie! Nie wiem jak u innych, ale u mnie pada śnieg! A mi się dziś śniło, że "grzebałam" w ziemi a raczej jakimś błocie, coś tam skubałam, czyściłam i mało brakowało abym zaspała. Taki fajny sen...
Chciałam wczoraj wieczorem co nieco napisać, ale w trakcie pisania post gdzieś mi uciekł w przestworza internetu i dałam sobie spokój.
Ewuniu! - Odgadłaś bezbłędnie - muszę pomyśleć o jakiejś nagrodzie dla Ciebie!
Dzięki Agness i Danusiu! Do fachowca jeszcze mi daleko - na razie eksperymentuję z nadzieją, że coś z tego będzie.
Iduś - do Olsztyna mam ze 120 km. Raczej nie wybiorę się na te Targi. Miałam nie przewidziane wydatki. A spotkać to i tak się musimy. Mam zaplanowany wyjazd na Festiwal Tulipanów gdzieś k. Pruszcza Gdańskiego na przełomie kwietnia i maja oraz na Targi do Starego Pola k. Elbląga w czerwcu. Miło, że o mnie pomyślałaś!
Ave - oby co 2-3 badylek się przyjął to już będę miała co robić. Z utęsknieniem czekam az zrobi sie ciepło, bo sporo roślin czeka w donicach na wysadzenie.
Danusiu-ktoś - dzięki! Jesteś kochana! Oczywiście, że chętnie przygarnę przylaszczki i hibiskusowe badylki ( jeśli jest szansa,że się ukorzenią)
Moniko - skimmia jest młodziutka - sadziłam ją w październiku i trochę obawiałam się o nią. Pierisa to już druga zima u mnie, ale w zeszłym roku nie kwitł.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro musi być biało to dlaczego nie tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, na pewno będziesz się cieszyć kwiatkami Twojego pierisa. Ja mam miniaturkę i od trzech lat czekam aż zakwitnie :? Ładne przedszkole. Uwazaj z nakrywaniem woreczkami roślin, bo trzeba regularnie wietrzyć. Ja o tym zapominam i pleśń na badylkach gotowa. Właśnie widzę, że budleja żółta została zaatakowana.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, dziękuję ;:97 Dzisiaj jest "dzień różowy", więc jeden z moich rododendronów dla Ciebie :)
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza Twoje badylkowe przedszkole jest imponujące :shock: . Wiesz ja zaryzykowałam i nie okrywam butelkami badylków , może im dłużej zajmie ukorzenianie ale przynajmniej nie złapią pleśni , tak trzeba by było dodatkowo pilnować i wietrzyć by zredukować nadmiar wilgoci . Iza może w maju wybierzesz się na targi do Olsztyna skoro teraz nie jedziesz :wink: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Moni! Zdradź mi proszę jak nazywa się ta piękność. Planuję zakup kilku Rh i azalii tylko muszę przygotować im odpowiednie miejsce.
Trochę jest zachodu z tym ukorzenianiem. No właśnie Jacku - może lepiej nie przykrywać...Jak zakwitnie to zrobię zdjęcia. Najśmieszniejsze jest to, że nie jestem pewna czy to dobre miejsce dla niego. To takie tymczasowe lokum - zanim nie powstanie wrzosowisko.
Elu - imponujące to jest Twoje. Moje to raczej taki eksperyment...Ale może coś się uda ukorzenić. Ja raczej też nie będę przykrywała ( później jak piszesz trzeba regularnie kontrolować- a to dodatkowa praca). Jak tylko pogoda pozwoli to wystawię je na balkon i niech sobie spokojnie stoją do jesieni. A Ty jedziesz na te Targi? Nic nie obiecuję, ale może w maju się wybiorę.

Czy ja wczoraj narzekałam na pogodę??? O ja naiwna - jeszcze nie wiedziałam jaką niespodziankę ma Natura na dzisiaj...Tak wygląda u mnie od rana:

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”