Ogród Zenka 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zenku obok tej różowej jeżówki ta biała to też jeżówka? Mam cos podobnego w ogródku jako rumianek duży.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko na zdjęciu z jeżówkami znajdują sie faktycznie dwa kolory, różowa i biała.
Kilka dni temu w jednym ze sklepów ogrodniczych spotkałem nowości : jeżowkę żółtą i zieloną obie bardzo ciekawe . Jedno co mnie zatrzymało przed ich kupnem to astronomiczna cena jak za bulinę 26 zł za sztukę. Mam nadzieję że w przyszłym roku cena będzie o wiele niższa.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ja mam też jeżówkę różowa a druga jeszcze się nie wybarwiła więc nie wiem jaki kolor ,ale kwitnącą to zieloną kupiłabym nawet za 26 zł , Ja wiosną swoje kupowałam po 16,50 3 a przyjęły się 1. Różową mam od Grzesia . Więc lepiej dać drożej i już z kwiatem nie kupuje się wtedy kota w worku .
Genia
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GEniu do sprzedaży były wystawione wszystkie kwitnące,ale po zastanowieni się zrezygnowałem. gdyż uważam że ta cena jest grubo zawyżona.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszej nocy nad Lublinem przeszła burza z ulewnym deszczem , dzień natomiast słoneczny i bardzo gorący z temperaturą powyżej 30 stopni.
Przy takiej wilgotności powietrza i wysokiej temperaturze , trudno było się zabrać do pracy.
Od jutra pewne ochłodzenie więc rozpoczne koszenie trawników.

I kilka zdjęć z fragmentem ogrodu.

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ZENKU- to ja całą noc się cieszyłem że nad moimi NOKŁAMI, błyska się i pewnie leje, a to lało daleko, daleko ode mnie. Prawie cała noc była widna od tych błyskawic, ale u nas nic nie padało,natomiast grzeje, i to mocno, nie wiem czy jutro się zdecyduję na koszenie w takim upale.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tadeusz u mnie lało i to bardzo mocno,wreszcie roślinność dostała pewną porcję wody, najlepiej widać to na moich trawnikach które już zaczeły tracic kolor.
Koszenie muszę rozpocząc już od jutra , gdyż trawę mam już sporą ale nie kosiłem bo kilku dni nie padało a grzało i to mocno. Bałem się że skróconą słońce może przypalić , a zwlaszcz rosnącą na pochyłościach.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zenku jaki ty masz piękny ogród, taka soczysta bujna zieleń, tyle różnych kwiatów a krzewy zwłaszcza hortensje wspaniałe, moją uwagę zwróciła hortensja bukietowa, prześliczny krzak. Bardzo podoba mi się ostatnie zdjęcie z tawułkami na tle iglaków.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zenku, masz przepiękny, dojrzały, pięknie zarośnięty i cudnie kwitnący ogród. Spacer po takiej oazie spokoju i relaksu to przyjemność. Marzenie nie jednego użytkownika tego forum jest posiadanie, chociaż w części takiego ogrodu.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku wspaniałe widoki z Twojego ogrodu, cudowne zakątki, a ta kompozycja z tawułkami na tle zieleni powalająca, nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie :D cudo :shock:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Aż mo się westchnęło przy tej fotce:
Obrazek
Pięknie komponujesz.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję miłym gościom za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa wypowiedziane pod jego adresem.
Ireno soczysta zieleń to może była ale w okresie wiosennym, ostatnie upały przypaliły zieleń a zwłaszcza na trawniku. Cieszę się że podoba się Tobie hortensja bukietowa, która w tym roku wyjątkowo zakwitła obficie.
Marcinie ogród mój to typowy ogród porośnięty iglakami, z małą namiastką kwitnących kwiatów które ożywiają go. Do piękności ogrodowi mojemy jeszcze bardzo daleko ale odpocząć w nim można w ciszy i spokoju.
Agnieszkoi Asiucieszę się że spodobało się Wam połączenie tawułek i tuj, w okresie kwitnienia tawułki te ożywiają ten fragment ogrodu.

Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No to ładnie-pokazałeś białe jeżówki a toć to zaraz obok mnie więc... nie śpij w nocy :wink:
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dobrze że powiedziałaś to teraz będę wiedział u kogo szukać ;:112
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p