Ogród Zenka 2009
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko na zdjęciu z jeżówkami znajdują sie faktycznie dwa kolory, różowa i biała.
Kilka dni temu w jednym ze sklepów ogrodniczych spotkałem nowości : jeżowkę żółtą i zieloną obie bardzo ciekawe . Jedno co mnie zatrzymało przed ich kupnem to astronomiczna cena jak za bulinę 26 zł za sztukę. Mam nadzieję że w przyszłym roku cena będzie o wiele niższa.
Kilka dni temu w jednym ze sklepów ogrodniczych spotkałem nowości : jeżowkę żółtą i zieloną obie bardzo ciekawe . Jedno co mnie zatrzymało przed ich kupnem to astronomiczna cena jak za bulinę 26 zł za sztukę. Mam nadzieję że w przyszłym roku cena będzie o wiele niższa.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Ja mam też jeżówkę różowa a druga jeszcze się nie wybarwiła więc nie wiem jaki kolor ,ale kwitnącą to zieloną kupiłabym nawet za 26 zł , Ja wiosną swoje kupowałam po 16,50 3 a przyjęły się 1. Różową mam od Grzesia . Więc lepiej dać drożej i już z kwiatem nie kupuje się wtedy kota w worku .
Genia
Genia
- ZENOBIUSZ
Dzisiejszej nocy nad Lublinem przeszła burza z ulewnym deszczem , dzień natomiast słoneczny i bardzo gorący z temperaturą powyżej 30 stopni.
Przy takiej wilgotności powietrza i wysokiej temperaturze , trudno było się zabrać do pracy.
Od jutra pewne ochłodzenie więc rozpoczne koszenie trawników.
I kilka zdjęć z fragmentem ogrodu.

Przy takiej wilgotności powietrza i wysokiej temperaturze , trudno było się zabrać do pracy.
Od jutra pewne ochłodzenie więc rozpoczne koszenie trawników.
I kilka zdjęć z fragmentem ogrodu.

Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Witaj Tadeusz u mnie lało i to bardzo mocno,wreszcie roślinność dostała pewną porcję wody, najlepiej widać to na moich trawnikach które już zaczeły tracic kolor.
Koszenie muszę rozpocząc już od jutra , gdyż trawę mam już sporą ale nie kosiłem bo kilku dni nie padało a grzało i to mocno. Bałem się że skróconą słońce może przypalić , a zwlaszcz rosnącą na pochyłościach.
Koszenie muszę rozpocząc już od jutra , gdyż trawę mam już sporą ale nie kosiłem bo kilku dni nie padało a grzało i to mocno. Bałem się że skróconą słońce może przypalić , a zwlaszcz rosnącą na pochyłościach.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dziękuję miłym gościom za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa wypowiedziane pod jego adresem.
Ireno soczysta zieleń to może była ale w okresie wiosennym, ostatnie upały przypaliły zieleń a zwłaszcza na trawniku. Cieszę się że podoba się Tobie hortensja bukietowa, która w tym roku wyjątkowo zakwitła obficie.
Marcinie ogród mój to typowy ogród porośnięty iglakami, z małą namiastką kwitnących kwiatów które ożywiają go. Do piękności ogrodowi mojemy jeszcze bardzo daleko ale odpocząć w nim można w ciszy i spokoju.
Agnieszkoi Asiucieszę się że spodobało się Wam połączenie tawułek i tuj, w okresie kwitnienia tawułki te ożywiają ten fragment ogrodu.
Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

Ireno soczysta zieleń to może była ale w okresie wiosennym, ostatnie upały przypaliły zieleń a zwłaszcza na trawniku. Cieszę się że podoba się Tobie hortensja bukietowa, która w tym roku wyjątkowo zakwitła obficie.
Marcinie ogród mój to typowy ogród porośnięty iglakami, z małą namiastką kwitnących kwiatów które ożywiają go. Do piękności ogrodowi mojemy jeszcze bardzo daleko ale odpocząć w nim można w ciszy i spokoju.
Agnieszkoi Asiucieszę się że spodobało się Wam połączenie tawułek i tuj, w okresie kwitnienia tawułki te ożywiają ten fragment ogrodu.
Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego.

Pozdrawiam Zenek