Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Monia witam na naszej działeczce :lol: Dziękuję za miłe słowa...
Powiadasz, że z tej samej miejscowości??? W opisie widzę coś innego czyli wnioskuję, że wyjechałaś??
Madziarynko fajnie, że zajrzałaś :lol: i dzięki za pochlebne słowa...Faktyczne będziemy mogły wymieniac się doświadczeniami co do skarpy...Na pytania odpowiem u Ciebie..
Irenko jak widać można dokonać takich zmian, ale poświęciliśmy na to mnóstwo czasu. Oczywiście dziękuję za dostrzeżenie efektów..
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joleczko :D
Przeobrażenia działkowe ekstra :D
Takie zdjęcia jak się je ogląda razem, najbardziej cieszą, bo wtedy widać ile pracy włożyło się w działkę i efekty wtedy widać gołym okiem :D :D
Z roku na rok już tylko będzie piękniej i piękniej :D
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

W@itaj Jolu! jak fajnie się ogląda takie metamorfozy! a zagospodarowana skarpa na prawdę super! no no te marketowe róże całkiem, całkiem
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś wielkie zmiany zaszły na Twojej działeczce , piękna altanka a wokoło kwiatuszki i warzywniak . Podziwiam podziwiam .
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Onka i Elu dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa :lol:
Drugi dzień pada i pada cały czas :evil: Brzydko, ciemno i ponuro brrr...
Dla rozjaśnienia nasturcje i trytoma w słonecznych kolorach.. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam nasturcje! U Ciebie już kwitną :shock: ? U mnie nawet pąków jeszcze nie ma. Różyczki ładne - a co to przeszkadza, że z marketu? Najważniejsze, że ładnie kwitną i cieszą oko. U mnie mnóstwo roślin to "znajdy" i bez kompleksów rosną obok odmianowych czy wyszukanych :wink:
Koniecznie wybierz się na ten kiermasz. Niesamowite przeżycie dla ogrodomaniaków.m Życzę fajnych zakupów!
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Mam obie roślinki, ale u mnie się nawet jeszcze nie zbierają do kwitnięcia. Mi by się chyba kwitnąć nie chciało w taki deszcz, chyba że w domu... :) No ale niektórym roślinkom się chce, widziałam na działeczce. Sporo szczęścia miałam, bo jak tylko zajechałam to zrobiło się oberwanie chmury, na szczęście nie na moją głowę...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Uwielbiam nasturcje! U Ciebie już kwitną :shock: ? U mnie nawet pąków jeszcze nie ma. Różyczki ładne - a co to przeszkadza, że z marketu? Najważniejsze, że ładnie kwitną i cieszą oko.
Iza kwitną, ale nie wszystkie :? I baaardzo różnią się wielkością, a wysiane w jednym czasie :? Nie wiedziałam, że nasturcje mają taki cudowny pomarańczowy kolor, kwiatki jak żarówy widać z daleka ...Mam je posadzone wokół młodych drzewek owocowych, żeby odciągały mszyce i nasturcje karłowate wzdłuż warzywnika..
Co do róż to mnie nie przeszkadza, że one są marketowe, ....chciałam pokazać, że też są ładne :wink:
Madziarynko u nas też dalej pada..Na działće nie byłam, ale chwaściory to mają pewnie raj.. :evil: Ciekawe jak pomidory zniosą takie deszcze...

A to gość, który uwił sobie gniazdko na jabłonce i wysiaduje jajka...Nie wiem co to za ptaszek :?
Obrazek
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

jakie piękne nasturcje! moje ledwą zipią były całe omszycone (maleńkie bo siane) i napryskałam się ich że hej, takie mizeroty, ciekawe czy się rozrosną ale u ciebie czytasm ze one są na mszyce? to już nie wiem czy potrzebnie pryskałam
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu przez ten rok zaszły u ciebie bardzo wielkie zmiany.
Bardzo ładnie zaczęłaś zagospodarowywać skarpę.Podoba mi się.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Jolami! :lol: Cudownie!
Jesteście sprinterami, no jak najlepsza firma - szybko i solidnie! I myślę, że to gniazdko w jabłonce to wyjątkowy prezent na urodzinki działki, nie każdemu to się przytrafia!Gratuluję!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Ten ptaszek to pewnie jakiś żółtodziób najpewniej :) A na pomidory trzeba uważać przy takiej pogodzie żeby je pleśń nie złapała. Podobno miedzianem pryskać trzeba.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Kochani witajcie!
Onka o nasturcjach napisałam u Ciebie
Danusiu takie słowa od Ciebie w sprawie zagospodarowania skarpy to miodzik na moje serce :lol:
Madziarynko no właśnie z tymi pomidorkami to obawiam się co by jakieś choróbsko grzybowe się nie przyplątało...Masz rację trzeba pewnie będzie pryskać...A tu dzisiaj rano normalnie oberwanie chmury prawie, że było :x
Oranio dziękuję!
Orania pisze:Jolami! :lol: Cudownie!
Jesteście sprinterami, no jak najlepsza firma - szybko i solidnie! I myślę, że to gniazdko w jabłonce to wyjątkowy prezent na urodzinki działki, nie każdemu to się przytrafia!Gratuluję!
A gniazdko to mam jeszcze jedno :P - na śliwce, tej na skarpie....Tam się już pisklaki wykluły bo widziałam łyse łebki :lol: Ale też nie wiem jakie to ptaszki??
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

A może to wróbelek jest po prostu! W altance moich rodziców wróbelki mają gniazdko pod dachem i w ten sposób mamy ćwierkający dach... :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję lokatorów! Niestety budka powieszona przez nas pusta...Choć na jednym świerku też mamy gniazdo ( nie wiadomo czyje). Ta pogoda mnie wykończy. Jak zaczęło wczoraj po obiedzie padać tak pada do tej pory i nie zanosi się nawet na najmniejsze przejaśnienie :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”