Moja kolekcja:) - k-arolka
Dziękuję wam dziewczyny za identyfikację:)
Nie choroby storczykowej nie mam. Ale kolor mi sie spodobał taki zywy. Wiem ze mamie sie podobaja storczyki to kupiłam. Cena mnie powaliła. Wiec musiałam go przytargac do domu. Było tyle kolorów, ale ten mnei jakoś zauroczył. Były też takie co maja ogromne kwiaty.. Ale był strosznie długi pol okna by zaslonil;) I wszystkie w jednej cenie. Czasem warto isc do biedronki;)
Nie choroby storczykowej nie mam. Ale kolor mi sie spodobał taki zywy. Wiem ze mamie sie podobaja storczyki to kupiłam. Cena mnie powaliła. Wiec musiałam go przytargac do domu. Było tyle kolorów, ale ten mnei jakoś zauroczył. Były też takie co maja ogromne kwiaty.. Ale był strosznie długi pol okna by zaslonil;) I wszystkie w jednej cenie. Czasem warto isc do biedronki;)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi też się szykuje przesadzanko szczególnie tych pierwszych moich kakti. Fakt, przesadzałam je zaraz po zakupie ale teraz stwierdzam,że podłoże nie jest idealnek-arolka pisze:A przede mna bojowe zadanie. Wszystkie kaktusy zakupione od wrzesnia musze przesadzić;) Bo ich nie przesadzałam ani nie podlewałam. Wiosna idzie to trzeba nowy domek dla nich przygotować:D

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Na pewno nie będzie im tam lepiej. Kaktusy to nie paprotki. Wymagają MOŻLIWIE DUŻO światła. Dla wielu z nich na parapecie jest za ciemno, a co dopiero na ciemnej półce wewnątrz mieszkania. Czarno widzę przyszłość Twoich kujących podopiecznych.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W razie czego z półką będziesz biegać po mieszkaniu.U mnie zanim kwiatek stanie na swoim miejscu jest 1000razy przestawiany-szukam optymalnego lub idealnego miejsca po pod oknami i na parapetach brakuje mi go a i z słońcem krucho 

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Doświetlanie dorosłych kaktusów sztucznym światłem jest kompletnym nieporozumieniem. Nie ma szans, by w tych warunkach mogły egzystować. Przekonamy się o tym za kilka miesięcy. Tylko trochę roślin szkoda 

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek