Zielony kącik adamanny
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to gratulacje - ja również kocham się w hojkach, niestety głównie platonicznie, więc wiem jak ciężko o lisę.
Mam też małą prośbę - jak oduczasz szczekania malutką? Bo moja jest potwornie wręcz gadatliwa od samego początku i już wychodzę z siebie. A pojętna jest tylko wtedy, gdy ma coś spsocić.
Mam też małą prośbę - jak oduczasz szczekania malutką? Bo moja jest potwornie wręcz gadatliwa od samego początku i już wychodzę z siebie. A pojętna jest tylko wtedy, gdy ma coś spsocić.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
wiesz przeczytalam gdzieś że psy nie lubią metalicznego dźwięku..... i zrobilam grzechotkę wrzucając kilka śrubek do pudełka metalowego..... i gdy mała zaczyna szczekać na spacerze ....wyciagam z kieszeni i grzechocze z komentarzem FFFEEE , mała cichnie i patrzy na mnie a wtedy wolam do siebie z informacja dobry piesek - siad - smakolyk jak wykona... nie wiem czy to dobra metoda ...ale zauważylam że po jednym razie młoda już nie szczeka tak zapalczywie tylko pomrukuje
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
może jest za cicha ???? za delikatna??? albo może spróbuj rzucić tylko uważaj żeby nie trafic w psa.... rzuca sie obok tak żeby pies zwrocił uwage i się nawet lekko przestraszył, potem powinno pomóc juz samo grzechotanie :P
no i oczywiście jak sie psica zachowa tak jak tego oczekujesz to nagroda w pysio :P :P
no i oczywiście jak sie psica zachowa tak jak tego oczekujesz to nagroda w pysio :P :P
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Zauważyłam, że często psy zwracają uwagę na to, co grzechotało, a spadło obok i zaczynają się tym bawić..
Ja ostatnio użyłam takiej trąbki na gaz jak na meczach.. sąsiad mi pożyczył, bo pies kradł ze stołu. Użyłam raz - krótki sygnał z 2 końca mieszkania. Wystarczyło, pies więcej nie próbował. Wiem, że to już ostra artyleria, ale ważne, że poskutkowało
Ja ostatnio użyłam takiej trąbki na gaz jak na meczach.. sąsiad mi pożyczył, bo pies kradł ze stołu. Użyłam raz - krótki sygnał z 2 końca mieszkania. Wystarczyło, pies więcej nie próbował. Wiem, że to już ostra artyleria, ale ważne, że poskutkowało
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie