Pelasia z tego co pamiętam podobny dość generatywny był Faelan's First Snow, owoce też wyglądają na befsztyki z ciemniejszą piętką trzymam kciuki żeby dojrzał
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Ja będę wywalać u siebie dwa krzaki.
Nie ma owoców i zajmują niepotrzebnie miejsce.
Jeden to siewka nn która wyrosła razem z odmianą Ildi w jednej doniczce.
Krzak kwitnie dużymi staśmionymi kwiatami ale zupełnie nie zawiązuje owoców. Szkoda bo to jakaś z grupy indygo, od początku liście i łodygi były bardzo ciemne.
Druga to Matt Imperio, pokręcony poplątaniec, może zawirusowany, nie wiem ale zdecydowałam się w końcu go się pozbyć.
Ciekawe, czy będą nasiona ? W zeszłym roku jak sobie przypominam to pod koniec plonowania nie było nasion
Planuję sobie i znajomi w przyszłym roku więcej krzaczków, oby nie było że każde nasionko na wagę złota
U mnie z nasionami różnie. Np Czarne Serce z Noskiem nie miało ani jednego, inne po kilka sztuk, a jeszcze inne całkiem sporo. Mam wrażenie, ze im bardziej mięsisty pomidor tym mniej nasion.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Campbell33 zaskoczył mnie smakiem, jest przepyszny. Zdecydowanie nie skończy jako przerobówka.
W tunelu wiąże dobrze i to niezależnie od temperatury, ale w gruncie plenność ma rewelacyjną. To tylko część jednego krzaczka, reszta powiązana "w parasolkę":
I kilka innych.
Alice's Dream nadrobiła opóźnienia:
anulab pisze: ↑24 lip 2025, o 12:00 Gieniu , jeśli zaglądasz , Syberyjskie Szangi są piękne , dobrze smakują . Nasion nie mogę zebrać bo pomidorki znikają
w tempie ekspresowym .
U mnie one robią za wczesne i już końcówka prawie, też je lubię, może skórka trochę twarda, ale dosyć duże, kształtne, dobrze się wybarwiają, smak zrównoważony, pomidor pomidorowy jednym słowem