Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Moim marzeniem, które bezskutecznie próbuję zrealizować od dwóch lat, jest Robinia hispida? Dwa lata z rzędu zamawiałem w jednej ze szkółek, którą lubiłem i ceniłem i dwa razy okazało się, że sprzedawali w necie produkt, którego już nie mieli w magazynie i musiałem się dobijać o zwrot kasy ? w efekcie już tej szkółki nie lubię. Raz dobra kumpela kupiła mi ją na targu i wysłała z Polski. Niestety była to R. hispida szczepiona na pniu Robinia pseudoacacia? No i kawałek z R. hispida się w transporcie odłamał i zostałem z dorodnym okazem R. pseudoacacia? Może w tym roku będę miał więcej szczęścia?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech dopiero był Nowy rok a już mamy 12 styczeń.Czas pędzi.Do wiosny coraz bliżej.
Zima gdzieś się zapodziała.
Czy będzie jeszcze u nas ??
lanceta-Lodziu ; płocczanka-Lucynko Po drugim śniegu też już tylko wspomnienia i zdjęcia zostały. Był. 2-3 dni. I deszcze i słoneczko zmyło go doszczętnie.
Pogoda na plusie.
Ale to co teraz mammy za oknem to przypomina albo listopad albo początek marca. A nie najzimniejszy miesiąc roku. :roll:
Dziękuję bardzo za te miłe słowa. ;:196
Igala-Iguś;inka52-Tereniu ; Maska-Marysiu Dziękuję, i wam z serca też takiego udanego roku życzę ;:196
zimowe widoczki były po raz drugi. I tylko 2-3 dni.
I deszczowa pogoda i słoneczko wyparły biel z ogrodu. I znowu mamy nijaką pogodę w zimie.
jonatanka-Asiu To na razie sobie planujemy..
Ja oprócz truskawek , chce jeszcze jedno miejsce zmienić. I maleńka rabatę nową stworzyć. I zaplanować, jakie tam rośliny posadzić.
Bardzo ci dziękuję za miłe, pozytywne słowa.
A dekoracji mam nadzieję ,że w tym roku tez przybędzie. Mam plan, czy tez marzenie na dwie.
clem3-Małgosiu Ten biały ciemiernik zawsze kwitnie zimową porą.
a ten cuchnący to jeszcze wolno się rozwija. A raczej jeszcze w pakach.
A kiedy w pełni pokarze swoje piękne i po raz pierwszy kwiatuszki, to zobaczymy.
Dziękuję bardzo za pochwałę moich bombeczek. Ja już parę lat robię po kilka swoich.
To początek już masz. Kule są.
To reszta jeszcze przez rok ( serwetki, klej, farby, lakier i jakieś dodatki ) się uzbierają i będą własne.
Blueberry-Natalio Bardzo się cieszę ,że do mnie zajrzałaś. ;:196
Dziękuję za życzenia .I ja tobie życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2020 Roku,
Locutus-Loki Oj , to widzę ,że każdy z nas ma marzenia nawet te ogrodowo-roślinne już na ten rok.
Ja jeszcze klonu palmowego nie kupowałam ani razu. Wcześniej miałam za mało miejsca na niego. A trochę przemeblowań roślin zrobiłam i jeszcze zrobię. Teraz mam więcej i sobie planuję...
A ty już podchody z tą piękna różową Robinią hispida miałeś.
Oj szkoda, że złamała się. No pech straszny.
Ale życzę chciałbyś w tym roku ową robinię znalazł i szczęśliwie posadził.

Zima w kalendarzu jest.
Ptaszki zaglądają do ogrodu, :D

Obrazek
sikora uboga
Obrazek
sikora bogatka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu uwielbiam ptaszki, a te maleńkie sikorki ubogie szczególnie mnie wzruszają.
W tym roku zaczęłam karmić przy pierwszym przymrozku, ale zrobiło się ciepło i chyba sikory wolą pobliski las, bo są dni że karmnik pełny do wieczora. Cała przyroda zgłupiała!
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu fajnych masz gości w karmniku ;:oj sikory bogatki pojawiają się u mnie późną jesienią, potem zawsze znikają - widuję też od czasu do czasu modraszkę, ale ubogiej to nigdy ;:185 Za to stado wróbli jest codziennie :wink: W zeszłym roku w marcu pojawiły się nawet szpaki, ciekawe czy zjawią się i w tym roku?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie i do Ciebie dotarłam Aniu, ale powoli nadrabiam zaległości .Został mi jeszcze mój wątek ,ale to dopiero jutro podgonię.Powoli zaczynam wychodzić na prostą .U Ciebie prawie taka sama pogoda jak u mnie tylko spadło więcej śniegu .Dawno nie zaglądałam do swojego ogródka nie umiem się wybrać wreszcie muszę to zrobić .Możliwe jutro jeśli pogoda bedzie odpowiednia. Ty juz planujesz gdzie wysadzisz pomidory ,a ja jeszcze niczego nie planuję ,bo nie wiem jak dam sobie radę .Jednak wysieję parę nasionek w lutym tak dla poprawy humoru. Pozdrawiam noworocznie i życzę Ci udanego sezonu ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajne zdjęcia ptaszków.Dziś kupiłam słoninkę i będę podkarmiać sikorki.Spróbuję też robić zdjęcia.

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Aniu ;:196 , serdeczności w Nowym Roku
Zima się zapodziała i nikt nie wie gdzie ona, a rośliny wręcz o wiośnie myślą, a ptaszyny jak już u nas pięknie wiosennie śpiewają, ciekawe co dalej z tą wiosną zimą będzie ;:108
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Zrobiłam sobie dzisiaj spacer na działkę.Mój poplon gorczycowy rośnie w najlepsze.
Ale najgorsze, to mnóstwo krecich kopców.Cebule lilii - zobaczyłam na wierzchu.
Lubię wszelkie stworzonka, nawet tego krecika polubiłam ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mamy niby najzimniejszy miesiąc roku,,,styczeń ,zimę. A pogoda jak na początku marca.
Słonko, zielona trawa, rośliny kiełkują z ziemi .Sama nie wiem, czy się cieszyć czy martwić :?

Maska-Marysiu i ja uwielbiam ptaszki. Słyszę cały czas jakieś ptasie śpiewy.
Nie próżnują, są i śpiewają. Żałuję, że nie mam dużo czasu na ich obserwacje i zrobienie im zdjęć.
Fakt, cała przyroda przy tych temperaturach dodatnich głupieje. :roll:
I ja Pozdrawiam cieplutko ;:196
Blueberry-Nati U mnie różne sikory buszują dzień w dzień.
I inne ptaki Ale wir pracy, i nie mam czasu zrobić więcej zdjęć jak jestem.
A chciałoby się bliżej zobaczyć w kadrze inne ptaszątka.
Czy to my mamy zimę, czy początek wiosny ?
JAKUCH-Jadziu Bardzo się cieszę ,że jesteś i zajrzałaś do mnie. pomimo tylu swoich obowiązków.
Och, ta zima się nam pogubiła .Nie wiem, co mam już myśleć.. czy szykować się do wiosny. Czy obawiać, że zima przyjdzie i ?
No właśnie, sporo roślin kiełkuje, wychodzi z ziemi czy tez paczkuje..
Oj oj,,
A wiesz, ze ja szczegółowo tez jeszcze nie przyjrzałam się się swojemu ogrodowi i poszczególnym roślinkom.
Ale widziałam, że chryzantemy też kiełkują i są małe zielone przyrosty. :(
Owszem planuję już z mężem gdzie tu posadzić w tym roku pomidorki. Bo w tym co były ,,to rosły chyba ze 4 lata. I czas chyba to zmienić planowanie roślin.
A truskawek nie mam. To też czas na przemyślenie, gdzie tu by ich posadzić( sadzonek też nie mam ) ale o tych na sadzeniach myślę. :D
danuta z-Danusiu Och, to życzę powodzenia ze słonika ( ja im podkładam im co raz )
Iwonko0042 Dziękuję, dziękuję,,,i tobie wszelkiej pomyślności życzę w tym Nowym roku.
Patrzyłam, za prognozy pogody. U ciebie to już całkiem jak wiosna.
Ja chciałam , marzyłam o budkach dla ptaków na wiosnę. Ale jak na razie mój mąz jest mega zapracowany i nie ma czasu na te rzeczy. Czekam cierpliwie.
Może do prawdziwej wiosny zdążymy ? :wink:
lanceta-Lodziu Mój poplon gorczycowy został przekopany. Ale kilka roślin jak kapustka syberyjska, karczoch , czy seler naciowy, i jarmuż są ciągle w dobrej kondycji.
krecich kopców u mnie kilka zauważyłam. Ej, co to mamy wiosnę czy zimę :roll:
Ja też lubię wszelaką faunę. ;:173

ogród styczniowy dostał
Obrazek
dwóch ludzikow. Jeszcze jeden będzie ;:108
Obrazek
Obrazek
Do ciemiernika cuchnącego co raz zaglądam. Ale jeszcze nie rozwinął kwiatów .Nic dalej będę czekać, zakląć i cieszyć się każdym milimetrem posuniętym w rozwoju kwitnienia.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Super dekoracje ;:333 a ciemiernik skoro tak wolno kwiaty rozwija to dłużej je utrzyma ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

ANIU wątpię,żeby ciemiernik cuchnący bardziej rozwinął kwiaty on ma takie dzwonkowate.
Fajne zdjęcia zamieściłaś,szczególnie te z brzozami.
Powiesiłam słoninki i co raz to muszę odganiać te czarne ptaszyska.Sikorka była tylko jedna i szybko uciekła. :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajnie wygląda ta kępka ciemiernika wszystkie listki zieloniutkie.Strażnicy brzozowi fajni chłopcy :wink: Moje sikorki w tym roku bez jedzenia za to sąsiad sie cieszy bo wszystkie w jego karmniku a w ubiegłym roku wciąż miał pełne jedzenia bo u mnie było lepsze.Miłego dnia Aniu ;:196 u mnie od rana słonecznie, ale nie miałam nawet czasu zajrzeć do ogródka ;:185
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Witaj Aniu :wit w nowym roku pogoda iście wiosenna.
Po obchodzie na działce widzę , że niektóre róże mają już nabrzmiałe kikutki przy oczkach, lilak to samo, pierwiosnek ukazuje pierwsze kwiaty, ciekawe co będzie dalej.
Ciemiernik śliczny, brzozowe ludki fajniste.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, zapracowana kobietko, widzę nowe ludki brzozowe w Twoim pięknym ogrodzie. ;:333 Sympatyczna para, tak do siebie przytulona. ;:168
Zima sobie z nas kpiny urządza, roślinom w łebkach przewraca, aż strach myśleć, co im do tych główek wpadnie. Oby tylko nie pomyślały, że już wiosna. A muszę Ci powiedzieć, że właśnie dzisiaj przeczytałam bardzo niepokojące przewidywania. Wynika z nich, że zimy nie będzie w tym roku, ale i lato ma być brzydkie, mokre, nieprzyjemne. Aż strach się bać! ;:oj ;:oj
Ja w tym roku w ogóle nie dokarmiam ptaków ;:185 , same sobie radzą. Mrozu nie ma, niech sikorki wyjadają robactwo, a roślinożerne też mają co jeść. ;:108
Nie przepracowuj się, kochana, odpocznij nieco. Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu ozdoby fajne, u Ciebie zawsze pięknie, a ogród mówisz zimowy?, hymmm, no ja widzę wczesnowiosenny raczej, tak masz rację, zima w naszym rejonie to wspomnienia, dzieci pewnie w góry będą jeżdzić żeby śnieg zobaczyć ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”