Moja mama wzięła się za malowanie płotu i za każdym razem brakowało jej farby, drewno chłonęło jak gąbka

Można też dawać do czarnego worka foliowego. Folia musi być gruba aby nie przebiły ją rozłogi i czarna aby nie docierało światło zabójcze dla grzybów rozkładających materię organiczna. Aby być pewnym że nic nie przebije folii perz daję najpierw do 50 kg worka po nawozach a ten dopiero wsadzam do czarnego.miki331 pisze:Ja przed rzuceniem na kompost podsuszam kłącza perzu i widzę , że z powodzeniem rozkłada się tak jak inne chwasty
Posiadam termo kompostownik 800l. Jest on ustawiony w zacienionym miejscu od północnej strony altanyandrzej2910 pisze:Ma ktoś może termo kompostownik i mógł by powiedzieć czy kompost robi się szybciej niż na pryzmie?
Karton na pewno zmniejszy wysychanie, ale czy przez ten zabieg za bardzo nie zmniejszy przewiewności.Wolfik pisze: ....................... Ja w nim mam dżdżownice kalifornijskie i poprzez mocne podlewanie kompost jest tak mocno zbity na dolnej części,że muszę używać szpadla aby ciąć po kawałku i wyciągać. W tym roku ścianki od wewnątrz zabezpieczyłem kartonem,powinien zmniejszyć wysychanie wkładu.
Efekty zobaczę wiosną i dam znać co i jak.