Ogród - hal1959 /r.2008/
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko
Twoja trojeść jest niesamowita,nigdy nie myślałam,że to taki ładny kwiat i dlatego jej nie mam,ale u ciebie dostrzegłam jej urodę i na pewno sobie sprawię.Lilie też masz fajne,założę się,że na przyszły rok będziesz mieć ich więcej.Na temat róż nic nie powiem,bo brak słów .Zrobiłaś fotki po deszczu i krople wody uwypukliły jeszcze ich urodę
Twoja trojeść jest niesamowita,nigdy nie myślałam,że to taki ładny kwiat i dlatego jej nie mam,ale u ciebie dostrzegłam jej urodę i na pewno sobie sprawię.Lilie też masz fajne,założę się,że na przyszły rok będziesz mieć ich więcej.Na temat róż nic nie powiem,bo brak słów .Zrobiłaś fotki po deszczu i krople wody uwypukliły jeszcze ich urodę
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Warto było czekać na nowe fotki. Róże królują ale tojeść mnie powaliła swoim kolorem.
Przydał nam sie ten deszczyk, prawda?
Przydał nam sie ten deszczyk, prawda?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś muszę stwierdzić,że zdjęcia nie oddaja tak pięknego koloru trojesci.Ten kolor pomarańczowy jest tak intensywny i bardzo przyciągający oczy.Zdjęcie przekłamuje kolor
Co do lilii to na pewno muszę ich mieć więcej,nie doceniałam ich wcześniej
Agnieszkodeszczyk się przydaje,pewnie.U nas codziennie pada ,przynajmniej raz dziennie ,na przemian ze słoneczkiem,czyli dobra pogoda dla roślinek.Wyjątkowo tego roku jak pada nie jest zimno,najczęściej wtedy robiło się b. zimno.
Izo jak na razie udawało się w większości ukorzenić.Pelargonie,fuksje (jesienią z macieżystego kwiata obcinam malutkie odnóżki)w domu od razu wsadzam do doniczki i przykrywam butelką plastikową i mam swoje kwiatki na wiosnę.
Dziękuję dziewczyny za odwiedzinki i serdecznie pozdrawiam.

Agnieszkodeszczyk się przydaje,pewnie.U nas codziennie pada ,przynajmniej raz dziennie ,na przemian ze słoneczkiem,czyli dobra pogoda dla roślinek.Wyjątkowo tego roku jak pada nie jest zimno,najczęściej wtedy robiło się b. zimno.
Izo jak na razie udawało się w większości ukorzenić.Pelargonie,fuksje (jesienią z macieżystego kwiata obcinam malutkie odnóżki)w domu od razu wsadzam do doniczki i przykrywam butelką plastikową i mam swoje kwiatki na wiosnę.
Dziękuję dziewczyny za odwiedzinki i serdecznie pozdrawiam.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Halinko ten fioletowy kwiatuszek bardzo mi się podoba.
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img][/url]
Jak on się nazywa?

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img][/url]
Jak on się nazywa?
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Halinko odwiedziłam twój ogród. Śliczne kwiatki i ten bratek taki uroczy.
Podpowiedz mi co zrobić, aby lobelia kwitła tak ślicznie jak twoja. Ja mam te fioletową i też niebieską, ale nie jest taka zwarta. Bedę ci wdzięczna, bo to śliczny kwiatek, ale coś chyba robię żle. Zasilam ją nawozem do kwitnących substral i nie widzę efektów.
Podpowiedz mi co zrobić, aby lobelia kwitła tak ślicznie jak twoja. Ja mam te fioletową i też niebieską, ale nie jest taka zwarta. Bedę ci wdzięczna, bo to śliczny kwiatek, ale coś chyba robię żle. Zasilam ją nawozem do kwitnących substral i nie widzę efektów.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Reniu też mam lobelię niebieską jasno i ciemno niebieską.Nic nie robię specjalnego,tylko podlewam mocno .stoi na maglu pod namiotem,deszcz nie pada na nią,sama ją podlewam,ma słońce i cień w ciągu dnia.nie wiem co jej pasuje,ale rośnie ładnie.Nawożę raczej mało.Ale jednak ta fioletowa najlepiej rośnie.Myślę,że też zależy od tego w jakiej kondycji się kupi daną roślinkę.A co do bratków to kwitną tak obficie i jeszcze długo będą kwitnąć.
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Halinko ja wyhodowałam sobie z nasion lobelie w tym roku po raz pierwszy. Były takie śliczne, zwarte do kiedy rosły w maleńkich doniczkach. Jak je przesadziłam do większych to takie chaszczowate troszkę. Pomyślałam, że może nie lubia substralu - ale przecież od początku mam ten sam nawóz. A może lepiej jak maja mniej miejsca dla korzeni.
- izabella1004
- izabella1004