Witajcie!
Cudowna "
zimowa" pogoda u mnie! Deszcz, niskie chmurzyska, szarzyzna i 9 stopni na plusie.
Nawet długi spacer pod parasolką nie pomógł i non-stop chodzę jakaś przymulona. Dla poprawy nastroju złożyłam zamówienie na dostawę nasion, ale zanim przyjadą, dołowania ciąg dalszy nastąpi. W dodatku synuś jutro odjeżdża, a tylko on potrafi mi humor poprawić. M przymulony dokładnie tak samo jak ja.
Tylko Misi nic nie przeszkadza i posypia sobie w różnych miejscach, a najchętniej w jednej lub drugiej szafie.
Przyłapałam ją jednak podczas snu na kanapie pod kocykiem, którym sama się przykryła.
Danusiu [danuta z] - no to mamy identyczną pogodę. Już mi się znudziła.

A może to już wiosna?
Za życzenia piękne dzięki i Tobie również życzę samego dobra, a przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
Ewuniu [ewarost] - coś z tą zimą nie tak, ale nie nasza w tym głowa. Trudno się z taką aurą pogodzić, a trzeba z nią żyć.
Ślicznie dziękuję za życzenia i głaski.

Natomiast nie umiem odpoczywać, gdy za oknami ciemno przez cały dzień. A o wiośnie myślę nieustannie i już doczekać się nie mogę.
Widzę, że bliskie Ci nogi i nóżki solidnie się relaksują. Moje nie chcą tak, moje ciągle gdzieś nosi.
Iwonko1 - długo zbierałam się do zrobienia stroików i nie wiem, czy nie kupiłabym gotowych, gdyby nie wygórowane ceny.
Pogoda i Ciebie nie rozpieszcza, jak widzę. Nienawidzę ciemnych dni, ale co ja mogę....
Serdecznie dziękuję za życzenia, które odwzajemniam w całej rozciągłości.
Marysiu [Maska] - ja też plany snuję niemal jak pająk swoje nici pajęcze. Plączą mi się pomysły, ciągle coś nowego wpada mi do głowy, ciągle coś zmieniam i - daję słowo - tworzę pajęczynę, z której wyplątać się nie potrafię.
Drzew ni krzewów na szczęście przycinać nie muszę, to robota przynależna eMowi, natomiast niemal nie wychodzę z rozmaitych sklepów internetowych. Nie, nie składam zamówień, bo bym zbankrutowała i tylko w jednym z nich zamówiłam trochę nasion roślin warzywnych.
Na balety sylwestrowe się nie wybieramy, ale na
'białej sali' też może być wesoło, więc pięknie Ci za życzenia dziękuję i wzajemnie wszystkiego najpiękniejszego Wam życzę na ten Nowy Roczek.
Aniu [anabuko1] - no tak, na chwilę świat zabieliło.

Dobre i tyle, choć chciałoby się więcej.
Wkrótce zacznę siewy, wobec czego łatwiej będzie znosić te nudne dni oczekiwania na wiosnę.
Pozdrawiam wzajemnie, bardzo cieplutko.
Maryniu - zazdroszczę Ci takiego nastawienia do życia, pełnego optymizmu i dobrego humoru. Z drugiej jednak strony cieszę się, że jest ktoś, kto potrafi cieszyć się tym, co jest. Brawo Ty!!
Buziaki.

Takich obrazków na żywo coraz bardziej mi brakuje!