Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

:wit Witajcie!
No i już po świętach. Wprawdzie jedno dziecię jeszcze z nami zostaje, ale przed 'sylwestrowym' szaleństwem też nas opuści.
Wczoraj było bielutko tylko do wieczora. Nie było mrozu, a ostatecznie opady śniegu zamieniły się w opady deszczu i gdy wracaliśmy do domu nawet śladu śniegu już nie było. A dzisiaj... Lepiej nic nie mówić, by się nie wyrażać.

Marysiu [Maska] - witam Cię równie serdecznie, choć już poświątecznie. ;:196
Podejrzewam, że Twój śnieg nie stopniał, skoro mrozek go zabezpieczył i dalej masz bielutko. ;:215
Część moich dzieci też, niestety, nie dojechała. Rodzice synowej niedomagają, a są całkiem sami w tej Gdyni, wobec czego bardzo dobrze zrobili , wybierając świętowanie z tamtymi rodzicami. ;:303
Pięknie dziękuję za dobre życzenia ;:180 , które cudownie się spełniły. :tan Wam życzę spokojnego odpoczynku i zdrówka. ;:167 ;:196

Alu [Alicja125] - ślicznie dziękuję za życzenia ;:180 , a ponieważ już praktycznie po świętach, to życzę Ci spokojnego relaksu w domowym zaciszu. ;:196 Bieli za oknami zazdraszczam, ale niech ona chociaż Tobie rozjaśnia świat. ;:63

Asiu [iwwa] - pięknie dziękuję. ;:180 ;:196

Beatko [Beaby] - wianka świątecznego nie chciało mi się klecić, wymyśliłam więc takie niekłopotliwe w wykonaniu stroiki ;:108 , które nawet mnie się podobają. ;:306
Będę Ci kibicowała w udanej uprawie kobei. ;:63
Dziękuję i Tobie również samego dobra życzę. ;:167 ;:196

Z tęsknoty za takimi obrazkami - Misia wśród kwiecia.
Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne zdjęcie wybrałaś.Takie optymistyczne.U nas już nie ma znaku po śniegu.Obecnie leje.

Ślę serdeczne życzenia. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko czas biegnie nieubłaganie... zima się obraziła za oknem buro i szaro więc w oczekiwaniu na Nowy Rok ślę życzenia zdrowia dla was i głaski dla zwierzaczków ;:cm
Od stycznia zaczniemy myśleć o wiośnie ;:333
A teraz pełny relaks ... po świętach czas odpocząć :D

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, Twoje stroiki najpiękniejsze na świecie, bo swoje własne ;:138 Najważniejsze, że Ci się chciało ;:63 Ja zrobiłam tylko bałwanki ze skarpetek, ale już za chwilę i tych nie będę miała, bo spodobały się mojemu holenderskiemu dziecku i pojadą razem z nim. Niech dzieciak ma, a ja sobie zrobię drugie, bo to łatwizna i czasu zabiera tyle co nic.
U mnie biała był już nawet wigilia, sypało mocno i rano wszystko było zasypane śnieżnym puchem. Ale już wieczorem padał deszcz i do następnego rana nie było po tym śladu.
Zdrówka i wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko tak święta minęły a i grudzień za chwilę będzie za nami i zaczniemy snuć plany....ja już snuję :;230 Muszę zrobić cięcie drzew korzystając z rozgardiaszu wykopowego. Na razie szukam porządnej ekipy, bo u mnie cięcie to prawie jak w składzie porcelany ;:306
Życzę miłej zabawy sylwestrowej i zdrowego, wspaniałego nadchodzącego Nowego Roku. Mocno Ściskam! ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dobrze że chociaż troszke bylo tego śniegu.
U mnie też był Boże Narodzenie białe .Ale już nie śladu po nim.
Te daliowe wspomnienie lata z Misia fajniusie.
Do takich widoków tęskno już tęskno ;:108
Pozdrawiam Lucynko. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja jeszcze nie stęskniłam się wiosennych widoków szczególnie byłych :oops: ...nowych zwiastunów będę z pewnością wypatrywać ochoczo... ;:65 Ale jeszcze trzeba poczekać...

Lubię ten błogi czas poświąteczny..resztki jedzenia , gotowanie z głowy :roll: właśnie dojadamy z M słodkości , część rozdana ,część zamrożona na NR niedawno zakończyliśmy wizytę duszpasterską ... Jest ;:333 !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Cudowna "zimowa" pogoda u mnie! Deszcz, niskie chmurzyska, szarzyzna i 9 stopni na plusie. ;:223
Nawet długi spacer pod parasolką nie pomógł i non-stop chodzę jakaś przymulona. Dla poprawy nastroju złożyłam zamówienie na dostawę nasion, ale zanim przyjadą, dołowania ciąg dalszy nastąpi. W dodatku synuś jutro odjeżdża, a tylko on potrafi mi humor poprawić. M przymulony dokładnie tak samo jak ja.
Tylko Misi nic nie przeszkadza i posypia sobie w różnych miejscach, a najchętniej w jednej lub drugiej szafie.
Przyłapałam ją jednak podczas snu na kanapie pod kocykiem, którym sama się przykryła.

Obrazek

Obrazek

Danusiu [danuta z] - no to mamy identyczną pogodę. Już mi się znudziła. ;:oj A może to już wiosna? ;:224
Za życzenia piękne dzięki i Tobie również życzę samego dobra, a przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia. ;:167 ;:196

Ewuniu [ewarost] - coś z tą zimą nie tak, ale nie nasza w tym głowa. Trudno się z taką aurą pogodzić, a trzeba z nią żyć. ;:110
Ślicznie dziękuję za życzenia i głaski. ;:196 Natomiast nie umiem odpoczywać, gdy za oknami ciemno przez cały dzień. A o wiośnie myślę nieustannie i już doczekać się nie mogę.
Widzę, że bliskie Ci nogi i nóżki solidnie się relaksują. Moje nie chcą tak, moje ciągle gdzieś nosi. ;:306

Iwonko1 - długo zbierałam się do zrobienia stroików i nie wiem, czy nie kupiłabym gotowych, gdyby nie wygórowane ceny. ;:179
Pogoda i Ciebie nie rozpieszcza, jak widzę. Nienawidzę ciemnych dni, ale co ja mogę....
Serdecznie dziękuję za życzenia, które odwzajemniam w całej rozciągłości. ;:167 ;:196

Marysiu [Maska] - ja też plany snuję niemal jak pająk swoje nici pajęcze. Plączą mi się pomysły, ciągle coś nowego wpada mi do głowy, ciągle coś zmieniam i - daję słowo - tworzę pajęczynę, z której wyplątać się nie potrafię. ;:14
Drzew ni krzewów na szczęście przycinać nie muszę, to robota przynależna eMowi, natomiast niemal nie wychodzę z rozmaitych sklepów internetowych. Nie, nie składam zamówień, bo bym zbankrutowała i tylko w jednym z nich zamówiłam trochę nasion roślin warzywnych. ;:108
Na balety sylwestrowe się nie wybieramy, ale na 'białej sali' też może być wesoło, więc pięknie Ci za życzenia dziękuję i wzajemnie wszystkiego najpiękniejszego Wam życzę na ten Nowy Roczek. ;:167 ;:196

Aniu [anabuko1] - no tak, na chwilę świat zabieliło. ;:131 Dobre i tyle, choć chciałoby się więcej.
Wkrótce zacznę siewy, wobec czego łatwiej będzie znosić te nudne dni oczekiwania na wiosnę.
Pozdrawiam wzajemnie, bardzo cieplutko. ;:196

Maryniu - zazdroszczę Ci takiego nastawienia do życia, pełnego optymizmu i dobrego humoru. Z drugiej jednak strony cieszę się, że jest ktoś, kto potrafi cieszyć się tym, co jest. Brawo Ty!! ;:138
Buziaki. ;:196

ObrazekTakich obrazków na żywo coraz bardziej mi brakuje!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko ;:180 tak różowo to u mnie nie jest ;:131 ... mam swoje lęki i drżenia serca , szczególnie zdrowie M mnie chwilami dołuje... ale trzeba z ufnością iść przez życie..utyskiwanie i użalanie nic nie zmieni! ;:185
;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, niefajny teraz czas, dobrze że dnia zaczyna przybywać, żeby tak jeszcze śniegu trochę. Nie lubię też takiej zimy. Od trzech tygodni kicham i prycham. Jednak mróz jest zdrowszy... chociaż ziemia bardzo potrzebuje wody, bo tych suszach.

Ale nie dołuj się. Rób koncepcje ogrodowe, przeglądaj ubiegło sezonowe zdjęcia... ;:196
Wszystkiego dobrego na ten Nowy Rok!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Świetne to zdjęcie Misi w kwiatkach.Fajna ta Twoja kotka.
Termin mam na 10.I.Muszę być perfekt zdrowa,to po co szpital? ;:306 :;230

Życzę zdrówka i poprawy humoru. ;:63
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Lucynko, święta i po świętach i jeszcze Nowy Rok a potem to już będzie z górki, jak to całe nasze życie. :wink:
Wiosna, ani się obejrzymy zapuka a my nie gotowi ;:306
A koty to wiedzą do kogo się przytulić żeby miały i ciepły kąt i pełną miskę. :lol:

DO SIEGO ROKU Lucynko i zdrówka. ;:167
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, chyba Wszyscy przechodzimy ta zimę w szczególny sposób... Ja podobnie mam jak Ty, nie mogę miejsca znalezć, a koty spią całymi dniami..

Świeta, świeta i po swietach , już na wyciągnięcie ręki Nowy Roczek zawita ;:138

Lucynko, Szczęśliwego Nowego Roku ! :wit

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Przy takiej cudownej zimowej pogodzie to tylko pod kocyk,jak twój kotek :D Na szczęście szaro-bura pogoda nie popsuła przyjemnej atmosfery świątecznej.Dom wypełniony gwarem dzieci i dorosłych odwracał uwagę od widoku za oknami.Ale przez godzinkę było cudownie ;:oj Padał gęsty śnieg grubymi płatami,niestety przy temp.+1 nie miał szans ;:131 Stroiki piękne ;:215
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko nie tylko Ty taka przymulana, ja również, nie chce mi się nawet z łóżka wstawać, a jak już wstanę to chodzę i nic mi się nie chce. Dziś poszłam odwiedzić sąsiadkę z działki i pogadałyśmy o planach na działce od razu poprawił mi się humor. Brak działki i słonecznej pogody daje znaki. Chciałabym zacząć już siać w domu i patrzeć jak rosną sadzonki, a tu jeszcze trzeba czekać. Nie długo koniec roku w związku z tym chciałabym życzyć Ci Zdrówka, siły, realizacji planów i wspaniałych upraw w tym nadchodzącym Nowym Roku 2019. ;:167 Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”