Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

w sobote Kutno "Święto Róży" jadę po różyczki ;:1 lista naszykowana - długa (w trakcie pewnie będzie korygowana :wink: ... i wydłużona) mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj Isiu, pooglądałam sobie Twoje piękne wakacyjne zdjęcia, trochę poczytałam i pozachwycałam się tym co dla żołądka i tym co dla oka! Chciałam Cię kochana zapytać czy hibiscusa można jakoś przykopać i czy to jest to samo co ketmia? Jeśli tak to czy mogłabym Cię poprosić o przygotowanie takiej sadzonki dla mnie? w tym roku jestem oczarowana ich pięknem i marze o takim krzewie koło swojego domku, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Monisiu miło że zajrzałas do mnie w natłoku swoich zajęć :D jeżeli chodzi o rozsadzenie hibiskusa przyznam sie nie mam pojęcia jeżeli tylko gdzieś doczytam lub Ty znajdziesz to daj znać, oczywiście że się z Toba podzielę :D

Pisałam wcześniej, że wybieram sie po zakupy no i stało się a to lista róż które zakupiłam:
- Golden Celebration
- Rumba
- Chopin
- Nostalgia
- The Pilgrim
- Abraham Derby
- Charles Austin
- Bacarole
- Swan Lake
- Heritage
- Castle Warwick

oprócz róż :D doszła jeszcze biała ostrózka, hibiskus ciemno purpurowy (kwiat wielkości dużej dłoni ), wrzosy, wrzośce i cebulki lili :D :D poza cebulami wszystko powsadzane i poprzesadzane mam nadzieje że moja nowa koncepcja ogrodu tez wam sie spodoba 8) ale na efekty przyjdzie niestety poczekac do przyszłego roku
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

No to widzę Isiu, że faktycznie u ciebie szał zakupów. Co do zimy to faktycznie chyba szybko nie nadejdzie. U mnie też zakwitła prymula i wszystkie kwiaty dopiero teraz kwitną jak szalone.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

No to poszalałaś... ale możesz już teraz pokazać gdzie to powsadzałaś, ja tez mam n ową koncepcję ogrodu, zobaczymy co z tego wyjdzie....
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Ladne zakupy,jedenascie roz za jednym zamachem,wrzosy,hibiscus....... itd to nie byle jaki wyczyn-bedzie co ogladac w 2009 :D

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia zrobię zdjęcia :D obiecuję czekam tylko aż wyjrzy słońce bo przy takiej pogodzie wszystko szaro-bure. Dzięki Markusowi wiem mniej więcej jak podzielić hibiskusa musimy jednak poczekać z tym do wiosny.

Markus Dzięki że zajrzałeś, mam nadzieje że wszystko się przyjmie.... będzie
pięknie :D :D :D

a i jeszcze wsadziłam w niedziele 53 cebule 8) różnych takich .... tulipanów, hiacyntów, krokusów, lilii, czosnku .... byle do wiosny :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
x_B-a
---

Post »

Piękności....
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Beatko :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:1 posadzone różyczki się przyjęły wypuściły nowe przyrosty ;:2
x_B-a
---

Post »

To gratulacje :D .
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Isiu, ale piękny zestaw róż kupiłaś :shock: Niech Ci zdrowo i szybko rosną!

Hibiskus też będzie piękny na pewno, już się nie mogę doczekać zdjęć, czy jest on bylinowy?

Piękny bukiet słoneczników, obraz można namalować :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzięki Beatko :D Ewuniu :D tak słoneczniki jak do malowania, hibiskus nie wiem jaki jak wstawię zdjecie może mi podpowiecie :D pogoda marna ale do przesadzania trafiłam bardzo dobrze wszystko podlane teraz poprosze trochę słońca ;:2 Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Isiu, pospacerowałam sobie, pooglądałam... Zachwyciły mnie słoneczniki - takie letnie wspomnienie :) No i iglaki - strasznie mi się podobają iglakowe pejzaże w ogrodach :)
Szkoda, ze nie wiedziałam wczesniej, ze wybierasz sie do Kutna na Świeto Róży, pewnie bym sie skusiła - siostra mnie namawiała (i pojechała) a ja czułam, że tam możne być spory "ruch wymienny" tzn kasa za roslinki i wolałam nie ryzykować...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”