Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

:wit
Uwielbiam takie wejścia otoczone różami.
Piękne wszystkie masz róże.I jak widach zdrowe. ;:215
Powojników tez masz dużo.I piękne odmiany.
Jest co podziwiać, oj jest.
Dobrego odpoczynku życzę :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to znów czeka cię wydatek na nowy daszek ale kule gradowe wielgachne aż niemożliwe jeszcze takich wielkich nie widziałam. ;:202 Jednak wszystko cudnie kwitnie po mimo takiego gradobicia po roslinach tego nie widać.Mnie kiedys też marzyła sie taka bramka ale wyszlo inaczej jednak cos w podobnym stylu mam zamiar wymyślić z Doktorkiem .No to życzę Ci pracowitego weekendu .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz, fajny miałeś wypoczynek nad morzem, ;:215 ale gradowa niespodzianka już taką fajną nie była i zadaszenie trzeba naprawić. ;:222
Różane wejście zaprasza na ogrodowe pokoje, wypełnione pięknie kwitnącymi mieszkańcami ; piwoniami, różami i powojnikami. ;:433 ;:433
Pozdrowienia zostawiam, życząc już tylko samych przyjemnych niespodzianek i ustabilizowanej pogody. ;:168 ;:3 ;:47
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten grad masakra, przebił blachę. To się w głowie nie mieści. Szczerze współczuję po sąsiedzku prawie.
Muszę pochwalić piękne róże i lilie. Cudo.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Mariuszu :) Bardzo Ci współczuję strat po gradobiciu . Każde moje wejście na Twoją wypielęgnowaną , bajeczną działeczkę kończy się jakimiś chciejstwami . Teraz stawiam na powojniki . Są takie dorodne i tyle kwiecia . Super! Piwonie wywołują zawrót głowy , iryski - cudeńka a na widok róż przy wejściu oniemiałam . Są powalające ...jakie to odmiany ? Całość prezentuje się wspaniale :) Wielkie ukłony ślę w Twoją stronę ;:180 zapomniałam jeszcze napisać o liliach ...widać ,ze kolekcja też bogata ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Widzę że na szczęście rusztowanie dachu wytrzymało :) lodowe kule zadziałały jak pociski :? Masz sporo roślin ozdobnych na działce :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariuszu :wit . Jak zobaczyłam co grad narobił Ci z daszkiem to się przeraziłam ;:oj . U nas trzy tygodnie temu przeszła mocna burza i pozrywała kilka dachówek ze stodoły. O poturbowanych roślinach nie wspomnę. Pogoda jest ostatnio bardzo nieprzewidywalna ;:222 . Oby już więcej nic złego się nie przytrafiło. Twoja działka kipi kolorem i kwieciem ;:215 . Jest na czym oko zawiesić i to najważniejsze, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Mariusz, taki grad???? ;:145 ;:145 ;:145 Współczuję... bo znowu robota z dachem i koszty ;:222
Róże masz piękne, a te nad wejściem zachwycające ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu współczuję gradu i strat, ale wiesz (wybacz!) bardziej żal byłoby kwiatów, bo wtedy serce kapie łzami! A Ty masz takie cudne powojniki, że chyba nazwę Cie Królem Powojników ;:195 ! Co prawda róże i lilie też im dorównują, ale powojniki szczególnie mnie zachwycają ;:63 Miłej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz Edenka znowu cudnie kwitnie, inne też poszalały z kwieciem. ;:oj
Powojniki popodziwiałam specjalnie, ;:215 moje strajkują.
Jak słyszę o ekstremalnych zjawiskach pogodowych na zachodzie, to stale myślę o Tobie i Ani z Zielonej Góry. ;:174
Niech już tylko miłe dni na działce Cię czekają. ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Mariuszu...współczuję strat po gradobiciu, takiego gradu na żywo nie widziałam :roll: Różane wejście zachwyca, no bajka ;:215 . Czym ty karmisz te powojniki że tak pięknie kwitną, moje w tym roku jakieś nie wydarzone, kwiatki małe ..eh ;:222 Pozdrawiam i wytchnienia od upałów życzę ;:128
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Mariuszu współczuję tego gradobicia, tych zniszczeń, wielki był, my też obawialiśmy się gradu, ale u nas na szczęście nie było tak źle, teraz znowu sucho, a słonko pali, oj zwariowana pogoda w tym roku ;:185 Roślinki jednak sobie radzą, są piękne ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariuszu , ogrodnik zawsze ma pod górkę , bo jak nie gradobicie to susza , więc w zasadzie zawsze musimy być gotowi na jakieś klęski żywiołowe , ale cieszyć się trzeba , że skończyło się na kilku dziurach , roślinki widać nie ucierpiały i pięknie kwitną .Pozdrawiam i chmurek życzę ;:167
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Takie ogromne kule lodu wyglądają przerażająco! To nie do wiary, że rośliny wyszły cało z gradobicia, u nas był maleńki, 2-3mm, a podziurawił sporo roślin!
Mnóstwa pięknych róż, powojników i lilii można Ci pogratulować, a jeszcze wcześniej tyle irysów i piwonii ;:oj
Nie mogę wyjść z podziwu, że tyle cudności mieścisz na działeczce ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani :) :wit
Jak zwykle czas goni, człowiek na nic czasu nie ma :oops: weekend ledwie się zaczyna i zaraz się kończy :) Postaram się troszkę nadgonić zaległości ale nie wiem czy mi się uda.
Miesiąc skończył się dla mnie bardzo miło, ponieważ wygrałem konkurs na naszym forum i otrzymałem opryskiwacz ;:138 Jeszcze raz wszystkim dziękuję za oddane głosy i Marysi za zgłoszenie mnie do konkursu ;:196
Na działce wszystko jakby przystopowało, trochę pokropiło w końcu wczoraj więc rośliny trochę odżyją a i takich upałów już nie ma. Ogóreczki już plonują więc pierwsze zbiory są.
Jeśli chodzi o kwiaty to swoje pięć minut mają teraz lilie i liliowce.
Mam troszkę zdjęć więc na końcu wstawię, żebyście mogli zobaczyć hehe.

Małgosiu[clem3]
hehe ja jakoś na razie powstrzymuję się i nic nie kupuję i jakoś mi się udaje, nom grad był straszny, takie wielki dach uszkodził a rośliny jakoś przetrwały na szczęście.

Andrzeju[any57] powojniki są piękne, ale Twoje róże myślę robią dużo większe wrażenie :wink:

Aniu[anabuko1]
róże o dziwo dają radę, zdrowo rosną oby tak zostało :)

Jadziu[JAKUCH] tak niestety wydatek kolejny, daszek już zamówiony, oby wytrwał dłużej hihi ja też w swoim życiu pierwszy raz taki wielki grad widziałem na żywo, bramkę muszę poprawić bo nie daje rady i się złamała pod ciężarem przez wiatry.

Stasiu[stasia_ogrod] pogoda się ustabilizowała, deszczyku trochę spadło, więc narzekać nie mogę :)

ed04dziękuję za miłe słowa.

Bogusiu[bwoj54] na wejściu róże to Aloha i Laguna, razem bardzo fajnie się prezentują. Lilii trochę mam, ogólnie wszystkiego za dużo ale co tam :)

Olu[Bufo-bufo] rusztowanie przetrwało to najważniejsze.

Ewelino[ewelkacha88]
nom pogoda nas nie rozpieszcza, a wydaje mi się, że z roku na rok może być coraz gorzej. Dziękuję za pochwały.

Basiu[apus]
ano taki grad, zawsze nam w oczy wieje hehe, te nad wejściem wymagają nowej podpory, bo obecna nie oddaje ich całego piękna.

Marysiu[Maska]
dziękuję ;:196 (wiesz za co :wink: ) hehe aż się zarumieniłem, ale gdzie ja tam król powojników, raczej paź hehe ;:306

Soniu[cyma2704] dziękuję za tyle ciepłych słów, staram się jak mogę by roślinki miały się dobrze i cieszyły oko. Co do pogody to mam nadzieję, że już się nie powtórzy taki grad.

Zuziu[Zuzia111] powojniki zasilam tylko raz na wiosnę, nawozem długo działającym i dalej muszą sobie radzić same :)

Iwonko[iwona0042]
roślinki mimo pogody jakoś dały radę na szczęście, ale te upały też im trochę skrzydła podcięły.

Elu[pela11]
tak roślinki dały radę to fakt, chyba musimy przywyknąć do takich różnych niespodzianek pogodowych.

Marto[marta64]
hehe nom wszystko już się ledwo mieści muszę Ci powiedzieć, ale jakoś wygląda, rabaty jeszcze czekają na zmiany, ale wszystko powoli :) Dziękuję z pochwały.

Ehhh zdjęcia będą później bo niestety kom nie chce współpracować... wrrr :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”