Ogródek to moje drugie życie cz.12 -sezon 2018, 2019, 2020, 2021
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.12 -sezon 2018, 2019, 2020, 2021
Oj pooglądałoby się w realu takie widoczki
Pięknie i bogato i różnorodnie.
Ja w tym roku biorę się porządnie za zasilanie roślin głównie gnojówkami.
A ty czego używasz Dorcia do zasilania?
Pięknie i bogato i różnorodnie.
Ja w tym roku biorę się porządnie za zasilanie roślin głównie gnojówkami.
A ty czego używasz Dorcia do zasilania?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Miesiąc piękny i bogaty w kolory za którymi tak tęsknimy zimą

Chciałoby się już na żywo pooglądać i nacieszyć tymi ślicznymi roślinkami.
Klematisy bardzo obficie Ci kwitły, u mnie były marnawe w tym sezonie

Różyczki bajeczne

Zdrowych i radosnych Świąt

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, kolorowo, barwnie , kwitnąco
wspaniały miesiąc, wspaniały czas.
Roślinki na rabatach prężą się do słońca i pokazują jakie są cudne
Fantastycznie się ogląda Twoje zdjęcia o tej porze roku. Aż ciepełko czuć przez monitor. Nie mogę się doczekać następnego, nowego sezonu.
Dorotko, Szczęśliwego Nowego Roku ! Zdrówka i pomyślności

Roślinki na rabatach prężą się do słońca i pokazują jakie są cudne

Dorotko, Szczęśliwego Nowego Roku ! Zdrówka i pomyślności

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dziewczyny kochane dziękuję za odwiedzinki
święta minęły ,stary rok odszedł , a życie toczy się dalej..w Nowym Roku życzę Wam wszystkim więcej radości niż smutków,pięknych ogrodowych kwitnień,szybkiej wiosny ,długiego lata,ciepłej jesieni ,ale nade wszystko zdrowia bo to co wymieniłam nie będzie cieszyć gdy zdrowia zabraknie,dbajcie o siebie
moja końcówka roku pełna wrażeń 27 listopada przyszedł na świat nasz mały promyczek- Wojtuś ,wnusia Maja ma już 6 latek więc to maleństwo odmłodziło nas i pozwoliło przypomnieć czasy kiedy trzymaliśmy w ramionach nasze dzieci tak więc bardzo radosne to były święta z takim prezentem

święta minęły ,stary rok odszedł , a życie toczy się dalej..w Nowym Roku życzę Wam wszystkim więcej radości niż smutków,pięknych ogrodowych kwitnień,szybkiej wiosny ,długiego lata,ciepłej jesieni ,ale nade wszystko zdrowia bo to co wymieniłam nie będzie cieszyć gdy zdrowia zabraknie,dbajcie o siebie
moja końcówka roku pełna wrażeń 27 listopada przyszedł na świat nasz mały promyczek- Wojtuś ,wnusia Maja ma już 6 latek więc to maleństwo odmłodziło nas i pozwoliło przypomnieć czasy kiedy trzymaliśmy w ramionach nasze dzieci tak więc bardzo radosne to były święta z takim prezentem

- dorcia7
dzisiaj poczyniłam pierwsze zakupy na sezon 2022 ,zaczynam powoli myśleć o prymulach które zazwyczaj pojawiają się w okolicach dnia babci ,no i gdy przez chwilę pokazało się słońce to jakaś tęsknota mnie ogarnęła za wiosną,a tu jeszcze trochę trzeba poczekać .....życzę miłego wieczoru,i dobrego tygodnia

Dorcia, prymlki zama2iasz z jakieś konkretnej szkółki?
Ania
- dorcia7
pierwsze prymulki kupuję w marketach i w centrum ogrodniczym- https://www.facebook.com/centrumogrodniczejucca
później-gdzie się da
do Jucci masz bliżej niż ja
kilka razy dołączyłam do zbiorowego zamówienia tu - https://www.barnhaven.com/fr/
później-gdzie się da

do Jucci masz bliżej niż ja
kilka razy dołączyłam do zbiorowego zamówienia tu - https://www.barnhaven.com/fr/
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Dorotko, wnusio wspaniały maluszek
A w tym ubranku "misia" słodziak do wyściskania i całowania. Ładny chłopczyk.
Co do nowych poczynań, to też w tym roku popatrzę za prymulkami. To Dorotko Ty mnie nakręciłaś tymi roślinkami. Odpisałaś mi, że właśnie kupujesz w różnych miejscach, marketach i w większości udaje się te prymulki przezimować. Masz dużą kolekcję, oczy cieszą jak się chodzi po Twoim ogródku
U mnie 3 przezimowały, póki co, jeszcze zima w sumie się nie rozkręciła, jeszcze pewnie pokaże na co ją stać, ale mam nadzieję, że prymule dadzą radę
Przylaszczek nie mam, ale jak widzę to słodkie maleństwa

Co do nowych poczynań, to też w tym roku popatrzę za prymulkami. To Dorotko Ty mnie nakręciłaś tymi roślinkami. Odpisałaś mi, że właśnie kupujesz w różnych miejscach, marketach i w większości udaje się te prymulki przezimować. Masz dużą kolekcję, oczy cieszą jak się chodzi po Twoim ogródku

U mnie 3 przezimowały, póki co, jeszcze zima w sumie się nie rozkręciła, jeszcze pewnie pokaże na co ją stać, ale mam nadzieję, że prymule dadzą radę

Przylaszczek nie mam, ale jak widzę to słodkie maleństwa

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ cudne te twoje przylaszczki Doroto - u nas są tylko te najzwyklejsze, niebieskie i właśnie dzisiaj im się przyglądałem - mają już duże pąki i jak ta pogoda się nie zmieni, to będą bardzo szybko kwitły w tym roku.
Piękna kolekcja przylaszczek. U mnie wprawdzie niebieskie, białe i różowe, ale z tych najzwyklejszych.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zawsze czekam na wiosenne kolory prymulek u Ciebie.
Masz niezwykłe odmiany i umiesz się nimi opiekować,
zawsze dorodne i wspaniale kwitnące.
Dorotko też zamierzam udekorować dom prymulkami.
Niestety później w gruncie, jakoś nie chcą u mnie rosnąć.
Zdrowia dla Wojtusia,
a dla Ciebie dużo czasu na wiosenne cieszenie się działką. 

Dorotko też zamierzam udekorować dom prymulkami.

Zdrowia dla Wojtusia,

- dorcia7
Witajcie
dzisiaj w ciągu dnia świeciło przepięknie słońce aż serce się rwało żeby wyjść z pracy i na działkę pobiec ,ale niestety to styczeń teraz już na termometrze minus,nie wiem jak Wy ale ja już bardzo tęsknię za dłoniami ubrudzonymi świeżą ziemią
Asiu, dziękuję za miłe słowa pod adresem naszego maleństwa ,rzeczywiście jest słodki,najchętniej bym go z rąk nie wypuszczała jak jedziemy go zobaczyć,już urósł,silny z niego chłopczyk,co do prymulek ,te które pojawiły się właśnie w sklepach ludzie traktują jako jednoroczne,ale wierz mi,że niekiedy nie przetrwa jakaś na balkonie,albo zmarnieje posadzona do gruntu ,ale potem z korzonka jakiś znak życia daje i wypuszcza listki,ale są tak tanie o tej porze ,że strata jednej czy dwóch to nie taka znowu tragedia ,M kupił mi dzisiaj pierwszą w tym roku za 2,99 zł,jeśli nie chcesz ryzykować postaw na prymulki ogrodowe,gruzińskie przetrwają każde warunki ,eliator na wyższej łodyżce też ,no i sieboldii rosną u mnie bardzo dobrze bo po kwitnieniu zanikają liście ,a kłącze w gruncie zimuje bez problemu.w przylaszczkach jestem zakochana ,niestety te ciekawe są bardzo drogie i trudne do zdobycia ,u nas jedynie trzeba polować na nadwyżki kolekcjinerów
Andrzej,zazdroszczę wizyt w ogródku,ja jeszcze nie wiem co się u mnie dzieje ,przylaszczki niebieskie te najbardziej popularne w naszych ogródkach w swojej prostocie są i tak urocze i ładnie się sieją,u mnie rosną nawet w niewielkich szczelinach między kamieniami na skalniakach ,gdzieś ziarenko wpadło i zakiełkowało
Kasiu, zaczynałam od zwykłych przylaszczek,biała i różowa to już był dla mnie rarytas no ale apetyt rośnie w miarę jedzenia
Soniu,dziękuję w imieniu Wojtka,mam nadzieję,że mu się spodoba u nas na działce jak przyjedzie, jak prymule będziesz sadzić do gruntu dokładnie otrzep bryłę korzeniową ,ja nawet rozdzielam delikatnie korzenie ,wypłukuję we wodzie podłoże ,wtedy lepiej przyjmują się w gruncie
dzisiaj w ciągu dnia świeciło przepięknie słońce aż serce się rwało żeby wyjść z pracy i na działkę pobiec ,ale niestety to styczeń teraz już na termometrze minus,nie wiem jak Wy ale ja już bardzo tęsknię za dłoniami ubrudzonymi świeżą ziemią

Asiu, dziękuję za miłe słowa pod adresem naszego maleństwa ,rzeczywiście jest słodki,najchętniej bym go z rąk nie wypuszczała jak jedziemy go zobaczyć,już urósł,silny z niego chłopczyk,co do prymulek ,te które pojawiły się właśnie w sklepach ludzie traktują jako jednoroczne,ale wierz mi,że niekiedy nie przetrwa jakaś na balkonie,albo zmarnieje posadzona do gruntu ,ale potem z korzonka jakiś znak życia daje i wypuszcza listki,ale są tak tanie o tej porze ,że strata jednej czy dwóch to nie taka znowu tragedia ,M kupił mi dzisiaj pierwszą w tym roku za 2,99 zł,jeśli nie chcesz ryzykować postaw na prymulki ogrodowe,gruzińskie przetrwają każde warunki ,eliator na wyższej łodyżce też ,no i sieboldii rosną u mnie bardzo dobrze bo po kwitnieniu zanikają liście ,a kłącze w gruncie zimuje bez problemu.w przylaszczkach jestem zakochana ,niestety te ciekawe są bardzo drogie i trudne do zdobycia ,u nas jedynie trzeba polować na nadwyżki kolekcjinerów
Andrzej,zazdroszczę wizyt w ogródku,ja jeszcze nie wiem co się u mnie dzieje ,przylaszczki niebieskie te najbardziej popularne w naszych ogródkach w swojej prostocie są i tak urocze i ładnie się sieją,u mnie rosną nawet w niewielkich szczelinach między kamieniami na skalniakach ,gdzieś ziarenko wpadło i zakiełkowało
Kasiu, zaczynałam od zwykłych przylaszczek,biała i różowa to już był dla mnie rarytas no ale apetyt rośnie w miarę jedzenia
Soniu,dziękuję w imieniu Wojtka,mam nadzieję,że mu się spodoba u nas na działce jak przyjedzie, jak prymule będziesz sadzić do gruntu dokładnie otrzep bryłę korzeniową ,ja nawet rozdzielam delikatnie korzenie ,wypłukuję we wodzie podłoże ,wtedy lepiej przyjmują się w gruncie
- dorcia7
Mam dwa spore zamówienia cebulowych z przewagą lilii, zamówienie nowych odmian żurawek i zakupy prymulkowe w bylinowymraju- https://www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/hosta_-_funkia
a to dzisiejsza"pocieszajka"

a to dzisiejsza"pocieszajka"