Witam!
Tereniu życzę o Tobie szybkiego dojścia do formy i wiesz jak zobaczymy oznaki prawdziwej wiosny to na pewno wstąpi w nas demon ogrodowy i choćby na kolanach pójdziemy na grządki
Staram się drobnymi kroczkami dochodzić do formy
Dziękuję i życzę żeby roślinki wyszły na wiosnę, bo w sumie to zima nie jest aż taka mroźna jak drzewiej bywało

Pozdrawiam serdecznie
Malvy na razie wprowadziłam wapno i napary, żeby zatoki wyczyścić to boję się wysuszać. Pomagają też emskie poradzone na FO

Ja nie muszę wychodzić mogę wygrzać się w domu to i mogę powoli dochodzić do zdrowia, inaczej było jak pracowałam
Malwinko doczekasz takiego buszu...jeszcze będziesz go nie raz przerzedzać
Dorotko jak pracowałam kupowaliśmy pączki we czwartek, a w Krakowie zawsze było parę świetnych cukierników. Za to w dni wolne rodzina nie odpuściła w karnawale kilku wypieków chrustu i pączków...a ja lubiłam dogadzać rodzince

sobie pewnie też
Teraz we czwartek pączki będą, bo pączki domowe nie mają porównania z kupnymi ...są po prostu inne! Kiedyś smażyła je moja babcia i oprócz gorących uwielbiałam na drugi dzień z kawą i mlekiem , to takie wspomnienie dzieciństwa. Wszelkie składniki czekają a ja szybko zdrowieję, bo do stania nad rondlem trzeba trochę kondycji
Dorotko na każdym skrawku ziemi można stworzyć raj, najlepiej pokazują to Anglicy prawdziwi miłośnicy ogrodów!
Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka. W poniedziałek uzmysłowiłam sobie, że moje karczochy mogą przepaść a ja nie mam nasion. W dzisiejszych czasach nie wychodząc z domu można wszystko i tak się też stało. Znalazłam na all nasiona karczochów ...włoskie i cała serię wspaniałych włoskich nasion. Napełniłam koszyk bez zastanowienia...potem wróciłam z wyrzuciłam co naprawdę było zbędne i zamówiłam karczochy z paroma innymi nowościami. Do dwóch dni listonosz przyniósł profesjonalnie zapakowaną paczkę z nasionami i gratisem w postaci kalendarza firmy nasiennej. W paczce kilka razy nasion więcej niż w u naszych sprzedawców, a torebki kuszą żeby już coś wysiać

Ważność do 2020 - 2021 roku.
W kalendarzu wiele ciekawych informacji m.in co po czym można i nie można sadzić, kalendarz księżycowy a nawet ciekawy przepis na każdy miesiąc. Poćwiczę włoski (to nie trudny język) a w necie słownik znajdę.
Jak się okaże, że nasiona żywotne świeże to nie raz skorzystam ze sprzedawcy!
Dobrego dnia!