Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuniu , Ogród jest w najpiękniejszym swoim momencie , wystające pustynniki to miłe zaskoczenie dla oczu a duża ilość większych drzew i krzewów daje możliwość odpoczynku w ich zaciszu .Masz niesamowitą różnorodność roślin i ile bym nie spacerowała to zawsze znajdę nową , ciekawą roślinę .Szykujesz się do wyjazdu , więc życzę Ci odpoczynku , słoneczka bez upałów i doładowania życiowych akumulatorów .Wszystkiego dobrego . ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia Twój ogród już tak wytresowany że poradzi sobie ;:306 ... a ty odpoczywaj, bo za niedługo jesień i znowu wiele pracy cię czeka ... taki widok to coś pięknego ;:215
Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam ,dzisiaj chłodno,niby dobrze ale wieje mocny wiatr i jeszcze bardziej dosusza ,z ziemi zrobił się kamień ,nie można wbić łopaty ,żeby coś zasadzić ,a mam dużo do wsadzenia ,bo obdarowana przez Dorotę liliowcami szukam dla nich miejsca i chyba trzeba by kilof mieć w rękach w tych moich glinach .

Irenko miło,że jesteś ogród bardzo kwitnie ,sarny co roku robią takie szkody ,wymyśliłam ,ze trzeba podnieść ogrodzenie choćby o 30 cm ,maliny mam ogrodzone dodatkowo i już tam nie przeskakują ,bo nic by na soki nie było,nie można się przed nimi obronić ,dzwonki ogrodowe nie sieją mi się same ,przynajmniej nic nie widzę ,co roku kupuję na targu rozsadę ,bo nie sieję ,nie mam czasu ,więc sobie wysiej ,bo są cudne ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja też polubiłam te spotkania ,a u Doroty obsłużyłyśmy się same bo pozwoliła ,ale żadna roślinka ,która u niej została nie była naruszona i rośnie dalej bez szwanku ,sarnom widać coraz to nowe roślinki smakują ,bo w tamtym roku floksów nie jadły,trudno się uporać z tyloma sprawami naraz ,a jeszcze jak zwykle wychodzą różne przeciwności ,laptopy zabierzemy obowiązkowo,a ja w pierwszeństwie wiodę prym :uszy ,cieszę się ,ze Aga zachwycona ,teraz tylko niech spływa ,pozdrawiam ;:196

Aniu,ogród bardzo kwitnie ,ale tak jest u wszystkich i u Ciebie też to najpiękniejszy czas dla nas ,pustynniki posadź i zostaw w końcu się zaadoptują ,mogą na początku nie kwitnąć ,pozdrawiam :wit

Zbyszku witaj ,ja nie wiem czy to dobry pomysł posadzić tą różę koło czereśni chyba ,że chcesz zrobić z niej podporę ,bo to ogromna róża i zawali w końcu czereśnię ,ona rośnie bez opamiętania ,jest piękna ale kolos ,wymaga solidnych podpór ,pozdrawiam :wit

Dorota,dziękujemy za zaproszenie ,ale uważaj bo możesz zostać bez ogródka ;:306 ,najpiękniejsze moje ostróżki dopiero pokażę ,bo ciut późniejsze ,te ostróżki nie tworzą nasion ,ale bez problemu można je rozmnożyć przez podział :uszy ,pozdrawiam :wit

Gosiu,to czekam na Was ,myślę ,ze może w połowie czerwca dobrze jest przyjechać ,chociaż ciągle coś kwitnie i tak naprawdę trudno jest wybrać dobry moment,ale to jest do uzgodnienia ,z Jolą piszemy ,ale nie wiem co do mnie mówisz,gdzie ją nie zauważyłam ,coś zgubiłam?,tylko Izę Tamaryszek nie znam ,ale myślę ,że to nie problem to ją poznam ,pozdrawiam :wit

Eluś,witaj ,tak ogród bardzo kwitnie ,a ja za nim nie nadążam nawet ze zdjęciami ,mam sporo roślin ,żeby było urozmaicenie i żeby zawsze coś było kwitnącego,ale cieszę się ,że się podoba ,mój wyjazd okupiony wielką i szybką pracą i załatwieniem różnych spraw przed wyjazdem ,ale może podołam ,może będę zbierać kurki i odpoczywać w lesie :uszy ,potem jadę do Buska na kąpiele siarkowe ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,ogród musi sobie poradzić ,ale mam jeszcze do posadzenia liliowce co przywiozłam i pracę przy moich pomidorkach co mi się zachciało ;:306 ,nie mówiąc o pracy zawodowej ile spraw jest do zamknięcia ,pozdrawiam ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś no i te grzyby nie? Życzę odetchnienia !Ogród odpocznie od Ciebie! :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuniu jak zwykle uczta dla oczu ;:215 Bartzella przepiękna ;:oj A pozostałe widoki ;:173 Na sarny polecam psiaka, tylko nie wiadomo które większych szkód poczyni :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko,podobno zaczęły się kurki,ale czy tam będą to nie wiem ,bo jest susza ,w czwartek chcemy wyjechać :wit

Teraz zapraszam do ogrodu ,jest kwitnąco ,pachnąco ,śpiewająco i już nawet można cos pojeść,bo dojrzewa borówka amerykańska ,dzisiaj położyliśmy siatki ,bo ptaki zawsze pierwsze na darmochę .

krwawnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozostałości herbacianych róż
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heidi ostatnia piwonia jak u mnie zakwitła
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bardzo niziutki floks
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tip Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, Semiplenę mam przez Ciebie :lol: Ale nie da się jej nie kochać i nie przejść obojętnie. Moja już przekwitła. Jak ją ciąć? Teraz?
A powiedz mi proszę, czy przekwitłe kwiatki zostawiają ładne owoce, czy niekoniecznie?
To potwór nie róża ;:333
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Przepiękna kolekcja ostróżek ! ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś cudny ogród zalany słońcem i bogactwem roślin! żadne stado saren mu nie rady!
Piękny niziutki floks! ostróżki i róże przed domem. Ciekawy ten biały bodziszek, mój prawie przekwitł ale muszę porównać płatki kwiatków, bo Twój wygląda chyba inaczej? ten pełny w tym roku coś choruje i chyba nie kwitł, a może wtedy jak mnie nie było? Życzę deszczowych nocy a dni obfitych w grzyby! Pozdrawiam i ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia w Twoim ogrodzie wszystko w rozmiarach XXL ... jak patrzę na niektóre moje roślinki i porównuję to moje są w rozmiarze mini ;:306 Miłego wypoczynku ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta ja też zapytam jak pielęgnować Semiplenę? Już przekwitła.
Miłego wypoczynku. A ogród kipi kolorami. ;:333 :wit
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Martuś masz piękny, dojrzały ogród, wiele pięknych okazów. Chodzę ,podziwiam piękne roślinki a przy róży z jarzmianką zatrzymuję się i delektuję, piękne zestawienie. Miłego i spokojnego wypoczynku. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O mamusiu, jak u Ciebie cudnie ;:oj Tyle urodziwych kwiatów jest w Twoim ogrodzie, że nie wiem przy czym zatrzymać się na dłużej. Piwonie wielkie jak talerze, z czuprynkami i bez, wszystkie śliczne. Róże, żeleźniak, ostróżki-wszystko dorodne, kolorowe i zachwycające ;:63 Pełny bodziszek jest taki delikatny, w takiej ilości wygląda jak pianka :heja Kocimiętka rośnie taka ogromna ;:202 ? Mam dostać, ale takiej wielkiej nie bardzo mam gdzie posadzić.
Marto, cudowny ogród, nigdy nie chce mi się z niego wychodzić ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco już z lasu , wyjechałam na wakacje ,dzisiaj już jedliśmy kolację w domku w świętokrzyskim ,już połowa domku posprzątana ,jutro reszta i pełny odpoczynek ,spacery po lesie i leżenie w ciszy wśród sosen i ptaków .

Gosiu,ja nie tnę mojej semipleny chyba ,że jakaś gałąź rośnie w innym kierunku ,albo zawadza bo zasłanie przejście ,więc rośnie trochę na żywioł,mnie to nie przeszkadza i nawet mnie się tak podoba,ma drobne pomarańczowe owoce na krótkopędach tak jak kwitnie ,z tych gałązek z owocami można zrobić śliczne wianki i jesienne stroiki,pozdrawiam :wit

Zbysiu,uwielbiam ostróżki i moja faworytka dopiero zakwitła ,to Misty Mouwes ,pozdrawiam :wit

Marysiu,nie mów,że żadne stado nie da rady ,bo aż cierpnę co zastanę po powrocie ,i jak cała moja praca pójdzie na marne ,ale co poradzę tu i teraz ,jutro jedziemy zobaczyć czy są jakieś grzybki ,sąsiad nas odwiedził,to powiedział,że się pokazują ,jutro sprawdzimy ,to będą kurki na masełku ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,już siedzę zagospodarzona na wsi w lesie ,ogród musi sobie sam poradzić ,pozdrawiam ;:168

Ala ja nic z Semipleną nie robię ,zostawiam i sama sobie ze wszystkim radzi ,najwyżej wycinam jakąś przeszkadzającą gałąź,a w jesieni robię śliczne wianki z drobnymi pomarańczowymi owocami zebranymi w bukieciki,pozdrawiam :wit

Kasiu,dziękuję i zapraszam na dalsze spacerki,zrobiłam zdjęcia przed wyjazdem tutaj ,więc ogród będę pokazywać dalej,pozdrawiam :wit

Iwonko,tak mi miło,że podoba się ten ogród,rośliny bardzo się starają ,jest ich dużo to razem grają jak w dużej orkiestrze,bodziszek pełny jest bardzo delikatny i rośnie w kępie ,nigdzie się nie rozchodzi ,kocimiętka którą pokazałam to najwyższa kocimiętka ,pewnie będziesz miała niższą odmianę ,moja wysoka to Six Hil Giant,inne też mam ,ale ta jest konkretna ze swoją wysokością ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś Twojemu ogrodowi żadne nawet stado saren nie da rady!Dostaną oczopląsu i nie będą wiedziały co wybrać do degustacji ... ;:oj
Wszystko piękne ale zwróciłam uwagę na przepiękny krwawnik..! ;:63

Miłego wypoczynku! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”