Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Ja na przywołanie wiosny chciałam sobie kupić pierwiosnki w biedronce, ale zostały już takie mizeroty, że dałam sobie na wstrzymanie :wink:
Wierna towarzyszka słodziutka, cudny ma pyszczek ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu kolorowo w domu od prymulek i hiacyntów. ;:215 Te wyrywne maluchy w ogrodzie trochę pewnie śnieg przykrył. :?: Mrozy trochę spowolnią wegetację. Pewnie już nie tylko jedna torebka z nasionami czeka na półce, a może niektóre wysiane. :D Zwierzyńcowi przyglądałam się szczególnie. ;:108 Na kilkadziesiąt zdjęć ptaków przy karmniku ze dwa wybiorę w miarę czytelne.
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , w sklepach coraz więcej pokazuje się prymulek , hiacyntów , żonkili , czyli zbliżamy się do wiosny , Pierwsze prace w ogrodzie to cięcie winorośli na które zawsze bardzo czekam bo to jest namacalny sygnał , ,że czas do ogrodu .Zwykle to przełom lutego i marca , więc całkiem już niedługo .Dobrze że święta mamy na samym początku kwietnia bo będziemy miały cały miesiąc już dla ogrodów .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochani , cieszę się , że do mnie zaglądacie.
Ostatnio jestem tylko ukradkiem na forum , bo wymyśliłam sobie remont. ;:124 Miałam tydzień urlopu i zaczęliśmy robić gładź na suficie i do tej pory nam zeszło. A gdzie ściany?????
Do tego zmiana wszystkich mebli , czyli zostałam z pustym pokojem....a urlop się skończył i w weekend trzeba było już iść do pracy. Dobrze że jutro i pojutrze znów mam wolne..... ;:333
A musimy się spieszyć bo 23 lutego syn ma 18- tkę i robimy imprezę w domu..... ;:219
Wybaczcie ,ale na wasze posty odpowiem jak się trochę odrobimy. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu pracy nie zazdroszczę wiec pracuj a my zaczekamy .Wiosną nie będzie czasu na takie prace a pełnoletność ważna rzecz i musi być obchodzona uroczyście
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Olu, Daisy ma taką śliczną mordkę a te bystre oczka ,ona jest śliczna ;:168 Remont ;:131 ciężkiej pracy nie zazdroszczę ale
efektów końcowych i zmian w saloniku, będziesz zadowolona :tan a z wysiewem nasionek jeszcze zdążysz, do wiosny urosną ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Twoja Daisy jest cudna. Trochę podobna do mojego Bąbla , ale chyba mniejsza i bardziej krępa--śliczna. Gdybym taką spotkała to bym jeszcze drugiego pieska wzięła wzięła . Dobrze robisz,że mimo iż masz podwórko wyprowadzasz na spacer. MNie się nie chciało i Bąbel robi gdzie popadnie . Sąsiedzi też swojego prowadzają i na pewno maja czysto. Zwłaszcza ,ze jak n ie zrobi na spacerze to puszczają go z tyłu ogrodu i wpada do Bąbla , minutkę się pobawi , załatwi i ucieka ku wielkiemu żalowi Bąbla bo go uwielbia ;:306
Noooo u Ciebie też już wiosenkę widać :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Remont powiadasz... Ja na sam dźwięk tego słowa dostaję dreszczy :lol: Dały mi się w kość te wszystkie ekipy, które przeszły przez nasz dom... A niestety ściany proszą się o odnowę...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochane dziewczyny , Jadziu , Wandziu , Karolino (witaj serdecznie :wit ) Małgosiu dziękuję bardzo za odwiedzinki.
Mogę oficjalnie powiedzieć a zarazem odetchnąć i trochę zwolnić tempa.....remont zakończony. I to taki generalny bo i meble zmieniałam. Wszystko nowe i teraz nacieszyć się nie mogę. Tak mam świeżo i ładnie.... :heja
Zostało nam jeszcze tylko półkę zawiesić nad szafką rtv i czekamy na zamówiony narożnik. Ale impreza urodzinowa mojego syna ,już się wczoraj odbyła w nowym pomieszczeniu....Najbardziej jestem zadowolona ze stołu . W końcu mam dużo miejsca... :uszy
Teraz mogę spokojnie zacząć myśleć o wysiewach....najwyższy czas na niektóre roślinki.
I muszę nadrobić zaległości w waszych wątkach.....zaraz lecę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miło Was widzieć; :D szczęśliwa Mama pełnoletniego przystojniaka! ;:63 Najlepszego dla Młodego!Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Fajnie, że ju ż po remoncie ;:215 . Nie ma to jak świeżo odnowione pomieszczenie ;:224 . Wszystkiego dobrego dla solenizanta ;:196 . Teraz życzę samych sukcesów w wysiewach , pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :wit
Maryniu dziękujemy za miłe słowa oraz za życzenia dla syna ;:196 ...Wiesz , cieszę się że już mam tą całą imprezę za sobą.
Ewelinko remont dał nam w kość porządnie. Naglił nas czas ,bo imprezę urodzinową robiliśmy w domu i musieliśmy z wszystkim zdążyć....Nie dość ,że trzeba było się wyrobić ze ścianami to jeszcze czekało nas skręcanie wszystkich mebli....Teraz na długo , długo ,nie mogę słowa remont wypowiadać przy eMie. ;:306 Dziękuję w imieniu solenizanta... ;:333

A co do wysiewów to jakoś nie mogę się zebrać....Dziś już kupiłam ziemię , bo moja w altanie troszku zamarzła... ;:306 Miałam iść po pojemniczki do altanki i tyyyyyle wysiać.... ale mróz na mnie źle wpływa....Nie poszłam....Jakoś nie mam weny nawet do siania.Trudno, nic na siłę.
Musi mi się chcieć naprawdę , roślinki muszą poczuć , że podchodzę do tego z ;:167 .Obcięłam tylko młode pędy pelargonii i na razie się ukorzeniają. Będą młode sadzonki... ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Łączę się w bólu też miałam remont i przeprowadzkę ;:4 dobrze że już masz wszystko za sobą ;:108
Nasionka wysiejesz kiedy odpoczniesz, a lada dzień pogoda ma się poprawić, może wena wróci ;:215
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Natalko , ;:3 już coraz mocniej świeci, wystarczy parę promyków które mnie pobudzą i na pewno wskoczę na właściwy tor.... ;:306 Planuję nawet to jutro uczynić . Mam wolne , więc może jak wszyscy pójdą do szkoły i do pracy, troszkę pobawię się w ogrodniczkę.Najwyższy czas z niektórymi wysiewami....

Mam do was kochani pytanie....od przyszłego tygodnia w B... są w sprzedaży kompostowniki plastikowe....Czy ktoś z was taki ma i jak on się sprawuje....Czy warto go kupić? Muszę mieć coś zamkniętego , bo nie mam go gdzie postawić....
A tak a pro po to w ofercie są też akcesoria ogrodowe , pergole i podpórki do kwiatów na wys. 120 po 14,99.
Może komuś coś się przyda.....
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Olu takiego kompostownika nie mam, więc Ci nie doradzę. Dzięki za info o podporach, muszę jutro wjechać i zobaczyć. Chyba potrzebuję trochę wyższego, ale zobaczę.
Wreszcie nadchodzi nasza upragniona wiosna :D
W tym tygodniu nastąpi wielkie poruszenie, pora się obudzić ;:oj
Pozdrowienia dla dorosłego syna :)
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”