Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu coraz więcej mamy rzeczy wspólnych... Też byłam przez długi czas niewolnicą ;:209 , ale któregoś dnia zobaczyłam się z papierosem w lusterku i stwierdziłam, że mi nie do twarzy ;:306 Fajnie jak z nad morza zamiast muszelek przywozi się roślinki ;:333 Twoje zawilce to takie słoneczka przy tej pochmurnej pogodzie ;:173 ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu czytam ,że już masz termin ,będziesz się wczasować,super ;:215,obyś wróciła pełna sił i werwy,życzę Ci z całego ;:167 .Na działce dzisiaj znowu nie byłam,zimnica straszna ale chociaż mrozu w nocy nie było a niedawno była burza ;:223
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś otóż to!
No to masz dzielne żonkile moje miały na sobie za długo zlodowaciały śnieg i co prawda połamanych mało ale leżących dużo! Bzykom widać zimno, ja mam pod elewacją jakieś gniazdo pszczół, bo je widuję i dzisiaj przy ścianie latały ale dalej nie ;:185

Ewcia każdy miał w życiu okres głupości robił różne rzeczy a my to, ale rzuciłam 26 lat temu :wink: Mobilizowana przez M rzuciłam i nigdy nie wróciłam on ciągle rzuca (po szpitalu ;:306 ) i ciągle pali.
Właśnie bardzo mi się te żółte podobały i rosną w byle jakim miejscu pod jabłonką :D Ciekawa jestem co tym razem przywiozę? :D

Tereniu dobrze że nie pojechałaś, bo widzisz przeziębić się łatwo a wyleczyć gorzej :wink: Bardzo dziękuję za ciepłe życzenia ;:167 ;:196 i rezerwuj dla mnie pogodę na północy, bo widzę ładną, ale jak to bywa prognozami ;:222 :D i ja Cię pozdrawiam :wit
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę trzymała kciuki aby pogoda się sprawdziła ;:215 to i ja skorzystam :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Miło czytać, że w sumie to rośliny nie ucierpiały. Tak trzymać ;:172
Skoro wyjeżdżasz w połowie maja to przysłać Ci krwawnika początkiem maja, zaraz po długim weekendzie czy po Twoim powrocie?
Masz rację z tymi czerwonymi rudbekiami, też jakieś rachityczne mi przysłali. Dobrze, że mi dałaś znać, że takie one są. Ciekawe czy nawet w tym roku jeszcze zakwitną.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu, dużo dobrych wieści z tymi wstającymi roślinami.
U mnie śliwa i czereśnia niestety zbrązowiała w kwiatach..Czyli z nich owocu nie będzie.A reszta zobaczymy jak wytrwała.
Ale zimno drzewa kwitną, czy dużo zapylą ?? :roll:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Uważasz, że moje rozwiązania są dobre? Dziękuję Marysiu ;:168 U mnie z tym foliakiem też jest pewne ograniczenie, bo niby sa dwa miejsca gdzie może stać, ale pewni doradcy powiadają, że mało tam słońca (jest, ale są godziny gdzie rozproszone jest przez rosnącą w niedaleko lipę, ale nie pozwolę jej tknąć, bo jest piękna! ;:167 )
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..bardzo dobry termin ci się trafił na odpoczynek., reszta niech się dzieje co chce..odpocząć także trzeba. ;:oj . Cieszę się że roślinki aż tak nie ucierpiały, to u mnie tym bardziej. Zaraz jadę na obchód i sprawdzę. ;:173 Słonko u mnie wychodzi i zachodzi...dalej jednak zimno. :wink: Przyjemnej niedzieli. ;:168
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i nie wytrzymałam Marysiu i pojechałam ,tragedii wielkiej nie ma ,ale zmarzła mi tawuła,biała serduszka i języczka ,reszta trochę muśnięta,ziąb nadal jest okropny ,ale miejmy nadzieje ,że będzie lepiej ,nawet murarki nie latają ,może tez zamarzły ;:145 .
jagusia111

Post »

Murarki są wyjątkowo ciepłolubne. Wylatują dopiero przy około 15 stopniach, a zwykła pszczoła już przy około 10 stopniach. U mnie dzisiaj wiatr, śnieg, deszcz i grzmoty.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, żonkile pewnie śnieg za bardzo obciążył. U mnie przez wiatry i deszcze tak leżą tulipany, z mojej wstęgi nic nie zostało. Dobrze, że choć trochę kolorów w ogródku jest, to aż tak pogoda nie dołuje - roślinki pokazują, że mają ją w poważaniu, mówią nam "głowa do góry!" :) Spokojnie ogarniesz się z rozsadami, a reszta rodzinki stanie na wysokości zadania i dopilnują. Będzie dobrze!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Moja serduszka rachityczna, nie wiem czy zakwitnie.
tulipanki, to dzielne rośliny, będzie pięknie:)
Aha ,, o wczasowaniu czytam... to wczasuj się, odpoczywaj i wracaj pełna energii do nas :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu kisiliśmy ogórki już tegoroczne ze sklepu, tak na szybko, bo solanke jeszcze do teraz mieliśmy z tamtego roku, smaczne były ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pogoda niby troszkę słoneczna ,ale zimno i wieczór już padał śnieg z deszczem ,Irenka podała na spotkanie sobotę 6 maja ,jest jeszcze sobota 13 ,ale to może być dla Ciebie już za późno,muszę napisać do dziewczynek ,czy 6 dadzą radę ,ale myślę ,że dobry to by był termin,dlatego jest sobota ,żeby Gosia mogła być bez zwalniania się z pracy,,więc tak wstępnie będzie to 6 maj,a resztę dogadamy ,jak wszyscy zaakceptują ,żeby tylko pogoda nam do ogrodowej biesiady dopisała,pozdrawiam i słodkich snów ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam za oknem słońce i zimno!

Tereniu zatem prognoza musi się sprawdzić :D

Bea rudbekie zakwitną na pewno, ale nasion moje nie wytworzyły a po zimie ich już nie było :wink: a może by je tak do donicy i schować na zimę?
Bardzo proszę przesuńmy wszelkie ruchy roślinowe na po powrocie. Teraz niestety jestem przykuta do domu, żeby się wyleczyć i jechać całkiem zdrowa więc kilka dni stracone. Ja wsadzę do doniczek co trzeba koniecznie ale na pewno wysyłać będę w czerwcu.

Aniu Anabuko wczoraj nie widziałam owadów mimo że słońce świeciło, ale jak piszesz zimno. Nie wspomnę już o śniegu, który padał na przemian ze słońcem :wink: Teraz jak patrze to wiele krzaków i drzew ma niektóre końce młodych listków poprzypalane mrozem, żeby tylko tyle było szkód ;:131

Basiu ważne żeby foliak stał w jasnym miejscu (takie jest moje zdanie). Niestety u mnie jeszcze wiatry mają znaczenie i poprzedni foliak straciłam przez mocne wiatry. Jeszcze jedna uwaga uważam warta zastanowienia. Staraj się żeby nad nim nie stało żadne drzewo, bo bywają mokre śniegi albo gorzej mrozowe zjawiska gdzie drzewo przygina ciężar tego co na nim leży a ono przyciska tunel i niszczy folię! Lipa jak starsza to nie powinna grozić ;:219

Zuziu moi młodzi zrobili sobie pieczenie kiełbaski nad ogniskiem i mieli pierwszą kiełbasę w śniegu. W pewnym momencie jak zrobiło się biało za oknem zaklęłam szpetnie ;:306 Mam nadzieję, że i Twoje rośliny przetrwały atak zimy. Dobrego tygodnia ;:196

Tereniu tawuła zmarzła ;:oj a mnie się wydawały takie niewzruszone! Języczka odbije a serduszka zakwitnie za rok ;:168 Szkoda tylko że zmarzłaś więc grzej się, a murarki mądre to na razie nie wylecą :D

Aga u mnie bez grzmotów ale było różnie! ;:202

Aniu z Brzegu nie trać nadziei ja znajduję po roku tulipany, które zniknęły, co prawda było ich kiedyś kilka, rok temu jeden listek a w tym 3 tulipany zakwitną. Moje/Twoje rosną w doniczkach a nie wykopałam rok temu i w tym są same liście, ale nie tracę nadziei że za rok zakwitną znowu! Ile zdążę to wsadzę, najważniejsze pomidory i papryka a jak część kwiatków zostanie w doniczce to najwyżej później zakwitną i będzie ładnie do jesieni :D

Aniu anabuko ważne żeby nie zmarzły całe rośliny same kwiatki to strata na jeden sezon :lol: Wczasy zapowiadają się dobrze, bo oderwanie od codzienności na 3 tygodnie dobrze robi dla kondycji i psychiki ;:215 Dziękuję ;:196

Iwonko o to widzę że masz doświadczenie i znasz smak takich ogórków. Ja poszukam w Kołobrzegu, bo na pewno gdzieś można kupić i spróbować ;:215

Martusiu a może jednak spotkamy się po moim powrocie, bo rozmawiałam z Małgosią i jej zdrowie może nie pozwolić na jazdę w najbliższym czasie. Nie ma nic na siłę więc mamy tydzień na uzgodnienia ;:168 U Ciebie sypnęło wieczorem, a u mnie od południa straszyło sypiąc krypami śnieżnymi ;:202 Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”