Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelinko, wczoraj opalałam się na działce, dzisiaj zmarzłam podczas wyprawy na pobliski ryneczek. :shock:
Prawdziwy kwiecień w tym roku: lato miesza z zimą, brrr! ;:145
W domu też jest co robić i to w zasadzie zawsze, a najgorsze jest to, że tej roboty nie widać, :( dlatego nie lubię domowych zajęć. Zdecydowanie chętniej pracuję na działce. ;:303 Tylko dzisiaj się nie da. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja się dopiero zreflktowałem, że mnie o szkółki namiar prosiłaś ;:224 Ale to i lepiej, bo takich sadzonek nigdzie nie dostaniesz jakie kupiłaś ;:108
Głóg kup, jak zobaczysz gdzieś duży kwitnący okaz to tylko płakać będziesz, że jeszcze go nie masz ;:108
Ooo,może jak u mnie w okolicy będzie kwitnąć to dam radę zrobić zdjęcie ;:oj
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko Ewelinko rabatki się zielenią, a zaraz zaczną być kolorowe:). Jak wszystko bujnie będzie cudnie.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Jeszcze zapytam o hortensje na pierwszej stronie - trzymają się sztywno na tych pędach, nie obwisają? Co to za odmiana?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit .

Pogoda nie była taka zła bo po południu pokazywało się słońce chociaż zimnawo było. Wiatr też nie był przyjemny ale dla chcącego ... ;:224 . Sypnęłam nawóz na kolejne rabaty i przesadziłam jednego miskanta ;:108 . Poza tym zrobiłam kilka fotek bo zakwitły nowe roślinki :tan .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu n szkoda, że nie miałaś czasu na ogród . Czasem tak bywa :roll: . Na magnolię ciągle ostrzę sobie zęby ale czekam na odpowiedni moment i na dobre miejsce dla niej . Nie chcę sadzić na siłę bo ona nie lubi przesadzania. Rzeczywiście taka w formie drzewka byłaby najlepszym rozwiązaniem ;:108 . Tamaryszka nigdy nie widziałam na żywo ale czytałam, że on lubi być spory ;:224 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .

Obrazek

Obrazek

Lucynko faktycznie kwiecień jest taki jak w przysłowiu ;:173 no ale co zrobić :roll: . Musimy to przetrwać i liczyć na piękny maj . W domu zawsze jest coś do zrobienia to i nudy nigdy nie ma :;230 . Ja też dużo bardziej wolę popracować w ogródku niż w domu no ale na obowiązki domowe też trzeba znaleźć czas i chęci. Słoneczka Ci życzę ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Mati nie kuś tym głogiem ja Cię proszę ;:306 . Z sadzonek jestem zadowolona i mam nadzieję, że szybko urosną i będą cieszyć oczy . Na zdjęcie kwitnącego głogu oczywiście będę czekała bo oczy z przyjemnością nacieszę ;:224

Obrazek

Obrazek

Karolino na razie jest więcej zieleni niż koloru ale przecież zielony to też kolor ;:173 . Czekam na kolejne kwitnienia ;:3 . Pytasz o hortensje , z tego co kupiłam to powinny być Limelight, Cendlelight a trzeciej nie pamiętam ;:306 . Mam wątpliwości co do zgodności odmian no ale jak na takie maluchy to pędy miały sztywne. Wiązałam je jedynie po deszczach bo jednak trochę leżały. Szybko rosną i w tym roku powinny być już całkiem spore .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko a może dasz tam, na te rabatę "wsadzi się" jakiś zimozielone przy płocie? Będziesz mieć spokój cały rok od spojrzeń ludzkich?
Pięknie się zieleni, masz rację, oj pięknie. O tej porze uwielbiam tę cudowną, soczystą zieleń. ;:215
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Ewelinko, bardzo mi się podobały Twoje narcyze ;:108 Fajny mają kolorek, jasne na zewnątrz, pomarańczowe w środku, super są ;:215
Ja czekam aż rozkwitną moje narcyze, pąki już mają ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko u mnie niestety z czasem te odmianowe narcyzy znikają ...niektóre ! miałam to "jajeczko sadzone" i było ze dwa sezony ale już nie widzę :wink: Dzisiaj zwrócę uwagę na sąsiedztwo, tzn masz szczęście że sąsiedzi koszą trawkę i utrzymują swoje ogródki w przyzwoitym stanie. U mnie z jednej strony sąsiad mieszka w Krakowie i przyjeżdża rzadko dom koszenia wtedy jak już wszystko się wysieje ;:223 Drugi niby kosi, ale kosą spalinową i przy siatce zostawia wszystko co przychodzi do mnie ...pokrzywy na 2 m! Koszmar wczoraj wpadł na pomysł i wszystko psikał roudapem, starsza pani chodzi i łamie gałęzie które jej wchodzą ode mnie, ale swoich nie i oczywiście tych pokrzyw tez nie likwiduje, a z mojej strony trudno je wyrwać ;:224 Dlatego zwróciłam uwagę na trawki po obu stronach siatki! wiesz nieraz wybrzydzamy się na betonowe ogrodzenia, ale one chyba najlepiej spełniają swoje zadanie, brzydkie ale na ścianki ceglane nas nie stać :wink: Rozpisałam się wybacz, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Pięknie tam już u Ciebie, widać że wiosna "galopuje" :D u mnie jeszcze zimno, a od wczoraj ciągle pada.
Tamaryszek rośnie u mnie w mieście ma jakieś 3 m wysokości ale jest fantastyczny :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

EWELINKO :wit
Sporo wiosennych kwiatów już u Ciebie :!:
Mnie,a pewno wszystkich,te wiosenne najbardziej cieszą ;:108
Chyba u was było zimniej,bo widzę jeszcze sporo kwiatów w pąkach ;:108
Pozdrawiam serdecznie,
Sławek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Bardzo lubię takie obwódki, szpalery i wszelkie regularności w ogrodach. To daje wrażenie, że wszystko jest zaplanowane i przemyślane (a nie tak, jak u mnie ;:306 ). Różne kępki w jednej linii na wiekszej powierzchni wygladają super.

A już wiem dlaczego u mnie się tak nie da - ja nigdzie nie mam tzw "większej powierzchni" :lol:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A wiesz, że ja nie mogę znaleźć żadnego narcyza w ogrodzie, choć miałam sporo i posadziłam kilka jesienią! Może się jeszcze ujawnia, ale nie widzę! Twoje piękne, takie fajne odmiany!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale ładne te narcyzy pełne kremowe, i kształt mają śliczny i kolor :D A u mnie dalej malutkie pączki i wolno rosnący szczypior, coś nie tak musiałam zrobić przy sadzeniu, za późno, albo za głęboko, a może ziemia zbyt uboga, już sama nie wiem ;:131 Próbuję ratować sytuację i podlałam je w weekend florovitem, ale czy to pomoże... ;:224
Wypatrzyłam szczypior czosnku główkowatego, masz go pierwszy raz czy już kolejny sezon? Kiedy on zakwita? A Twoje poduchy lawendowe dają po oczach, ja swoich dalej nie ciachnęłam, ale to już taka kosmetyka została, bo to siewki zeszłoroczne i podcinałam je po trochu cały zeszły sezon.
Ty nie przepadasz za Wielkanocą, a ja wolę ją od gwiazdki, nie ma tego ganiania po sklepach za prezentami (u nas albo wcale nie ma prezentów, albo jakieś drobiazgi dla dzieci), tradycyjne potrawy są lżejsze i w ogóle jest cieplej i ładniej, można z rodziną usiąść na tarasie przy kawie, wszyscy mają czas, nikt się nie spieszy :wink: Też pojeździmy trochę do rodziny mojej i męża, ale nawet podróż jest przyjemniejsza wiosną niż zimą ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Lubię do Ciebie zajrzeć, bo zawsze mam okazję zobaczyć śliczne zdjęcia. No i ten porządek na rabatach, gratulacje ;:333
A ja bym się zasłoniła Ewelinko zimozielonym żywopłotem. One szybko rosną, dają poczucie intymności, i są fajnym tłem.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ewelinko pogoda jest okropna, co to za wiosna pytam się ? ;:306
Tak patrzę na Twoje rabaty..... jakie one są wielkie ;:oj Tyle plewienia, nie to co moje ;:306
Ta niby śliwa to chyba czereśnia jest, może być dzika. Zrób proszę zdjęcie z bliska to Ci powiem dokładnie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”