Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu u mnie też sporo paków Rh przemarzło, więc większość musiałam oberwać, a tak się jesienią cieszyłam na ich kwitnienie ;:222 Ciekawe jak z azaliami japońskimi będzie bo powoli zaczynają otwierać kwiaty a tu znów przymrozek .W takich wypadkach najlepiej wychodzi trawie jej nic nie ima ;:108 .Też mam parę takich karłowych tulipanków w calutkiej kępie, może to rzeczywiście jakaś zaraza .Sama juz nie wiem. Siewka piwonii drzewiastej też mi sie rozmieniła na drobne, lecz zauważyłam to dopiero jak ja wykopałam, bo już parę latek miała, więc powinna zakwitnąć, a ona nic
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, sprawdzałam Rododendrony i liscie mają zdrowe, bez ciemnych plam, jedynie te zaschnięte paki, więc mam nadzieję że nie jest to choroba grzybowa. Wszystkie tulipany mam sadzone w doniczkach, wiec te karłowate odseparuje od pozostałych. Jadziu, zmarzły mi wszystkie szałwie, całą wiosnę pielęgnowałam były takie śliczne już miały pąki, za wczas je wysadziłam do gruntu ;:223

Zuziu,ja też nie pamiętam takiej zimnej wiosny. Co do cebulek to je zasiliłam jak zaschną liście to je wykopie i zobaczę w jakim
stanie będą cebulki. W internecie jeszcze poszukam coś na temat chorób tulipanów.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ta rabatka jest cudowna. Ile w niej jest radości, aż chce się żyć :tan

Obrazek

Wandziu, będę pamiętać o żywokoście, ale najpierw rzeczywiście poszukam u siebie. Jeżeli nie znajdę, to się wtedy do Ciebie odezwę. Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, jak zaświeci słonko to smagliczka, mocno pachnie a malutkie skrzydlate udzielają darmowego koncertu ;:74 Taka mała górka a daje tyle radości , pomyśleć że nie miałam co zrobić z kupą ziemi z wykopu pod wiatę, obsadziłam kwiatkami i to był strzał w dziesiątkę ;:3
Ok co do żywokostu, żaden problem. ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wandziu - z prawdziwą przyjemnością pooglądałam sobie Twoje zdjęcia. Jakby na przekór zimnym dniom pokazujesz słoneczne rabaty. Moje tulipany też przez chwilę nie chciały pokazać pączków, te późne, ale dziś w przerwie między deszczami, zobaczyłam, że jednak się pokażą. Nie byłam już kilka dni w ogrodzie, więc może nie zauważyłam, że rosną ;:131
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Mam nasionka tej żółtej smagliczki. Muszę wysiać jak zrobi się wiosna.... ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie również urzekła ta fotka jest bardzo energetyczna .Moim Rh też zaschły pąki z mrozu nie tylko mnie brat tez mi dzisiaj mówił ,że u niego też pomarzły paki w azaliach wielkokwiatowych .Oby juz tylko słonko nam towarzyszyło
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, bardzo lubię tą rabatkę, nawet w deszczowe dni, gdy wyjrzę przez okno to jakby słoneczko świeciło pod świerkiem,
lubię też słoneczniki, teraz ich nie sieję, bo nie mam na nie miejsca , ale w ogrodzie mam parę słonecznych akcentów. ;:168

Olu, ja swoją smagliczkę, posiałam 5 - 6 lat temu , to ,,słoneczko,, to raj dla pszczółek . ;:168

Jadziu, oglądałam moją azalie, ma bardzo mało paków, i już puszcza listki, wiec będzie słabo kwitła. W tym roku sobie odpocznie nabierze sił i na pewno w przyszłym roku pięknie zakwitnie. ;:306 Przez te dwa dni, pracowałam w ogrodzie, już wysadziłam pomidorki, jutro jak pogoda pozwoli to posadzę ogórki i cukinie. Musieliśmy wybrać inne miejsce pod pomidorki, bo miejsce co miałam wcześniej uprawione
pod warzywnik to błotne bajorko, można by tam pole ryżowe założyć ;:306
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie w ten majowy słoneczny dzień ;:167 Skorzystaliśmy ze słonecznej niedzieli i pojechaliśmy
na wycieczkę rowerową, okazało sie ,że z moją ,, kulawą,, nóżką lepiej mi sie jeździ na rowerku niż drepta ;:65 teraz rowerek
odstawiam tylko do następnego weekendu i będą kolejne wycieczki na dwóch kółkach a w tygodniu mam jeszcze dużo zaległej pracy w ogrodzie, już pokazały sie mszyce wiec będę musiała je przepędzić z moich różyczek ;:124
Parę fotosów z mojej wycieczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Żeremia bobrowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdy stanęłam pod tą gałęzią to krzyknęłam z przerażenia- na pierwszy rzut okiem , myślałam, że nade mną wisi wąż, ale mieli ze mnie
ubaw ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu, to samo sobie pomyślałam, jak spojrzałam na to ostatnie zdjęcie! ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ja też w pierwszej chwili pomyślałam, gdzie dorwałaś takiego "gada" ;:202 Gałąź do złudzenia przypomina węża ;:oj , też bym uciekała :shock: Super fotka ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Jednak co kobieta to kobieta, ja też pomyślałam, że to wąż ;:306 . Fotki bardzo ładne ;:333 . Uwielbiam wszelakie owady na zdjęciach ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało ci sie Wandziu zrobić fajna fotkę Biegaczowi wręgowatemu, a drugi to chyba Żuk wiosenny, a także widać działania bobrów.Fajna wycieczka czy na jednej z fotek to storczyk, albo jakiś inny kwiatek w kolorze lila kaczeńce .Jednak chyba wszyscy mieli to samo skojarzenie tej prążkowanej gałęzi :;230 ;:333
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gdzie tu jechać, żeby uraczyć się kaczeńcem? Czy one jeszcze gdzieś są. Kiedyś rosły przy rzeczce koło mojego domu. Było ich pełno. Cywilizacja i ot co moi drodzy.
Piękna wiosnenka w Twoim ogrodzie!
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit przepraszam, że nie odpisywałam, ale miałam bardzo pracowity tydzień, nadrabiałam wszystkie zaległości na działce
po deszczowych tygodniach.

Basiu, Daysy, Ewo, ;:167 Gdy stanęłam pod tą gałęzią, spojrzałam w górę, na moment mnie niemal sparaliżowało ze strachu,
uciekając z pod tej gałęzi, z krzykiem, niemal nie dotykałam ziemi ;:202 Zdjęcie zrobiła Agnieszka, bo ja już nie odważyłam się
tam wrócić ;:306

Jadziu, nazwy żuczków, zapiszę a ten niebieski kwiatuszek z robaczkiem w środku to fiołek znaleziony na ścieżce leśnej.

Moniko, uwielbiam kaczeńce, w naszej okolicy też jest mało skupisk tych pięknych kwiatów, ale pamiętam lata, kiedy w naszych
okolicach, podmokłe łąki złociły się od kaczenicy i bocianów.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”