Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Florianie ale tak urokliwie działka wyglądała krótko, raptem dwa dni ale obejrzałam, obfociłam i się pochwaliłam a teraz oglądam swoje karpy daliowe jak wyglądają....wydaje mi się, że jest dobrze.

Lucynko do widoków wracam jak zajrzę na Forum, zaglądam ale coś weny twórczej mi brakowało ;:306 myślę, że idzie na lepsze z moją weną.

Pela 11 masz rację, wiele zyskałam, że sama poszłam na spacer zimowy, nikt mi nie mamrotał że mu zimno, ze już się szaro robi...robiłam co chciałam :tan

Kasiu okazuje się, że cała Wielkopolska była spowita szadzią ale w lesie chyba więcej uroku można było dojrzeć.

Iwonka a może jeszcze zdarzy się u ciebie taka szadź... nie siedź wtedy w domku idź przed siebie koniecznie z aparatem w ręku.

Ewka i ja się cieszę że do mnie dotarłaś, śniegu u mnie tej zimy to jak na lekarstwo, nie wiele było ale nadal delikatnie mrozi.

Ewarost dobre masz skojarzenia z tymi widokami zimowymi, mnie natomiast natychmiast kojarzą z dzieciństwem, jak się spotykamy z rodzeństwem to żałujemy, że nie mamy żadnych zdjęć z zim z naszego dzieciństwa.

Reniu ja myślę, że u Ciebie też było trochę zimy tej zimy :;230

A teraz dam Wam troszkę do :;230 :;230 nie będzie to temat ogrodowy, nie mam co pokazać więc temat dziadkowy

Oto mój portret który wyszedł spod pędzla mojego siedmioletniego wnusia.
Dzień Babci i Dzień Dziadka w szkole, były występy, tańce, kawka i paczuszki, ciasteczka i niespodzianka.
Na tablicy były przypięte portrety babć i dziadków wykonane przez wnuków, każdy z nas musiał się odnaleźć, ja nie miałam żadnych trudności.

Oto mój portret

Obrazek

Dziadek też się znalazł

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu cudne portrety jak na siedmioletniego malarza bardzo staranne i dokładne ;:215
mam też wnuka w podobnym wieku i na pewno tak nie potrafi ;:196
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu dla wnuka wielkie ;:138 bardzo dobre potraktowanie tematu i jaka dbałość o szczegóły . Zdolny młody człowiek ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
mili17199
100p
100p
Od: 23 lut 2016, o 11:29

Post »

Krysiubardzo piękny ogród masz, a zima bajeczna.
Gosia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu piękna działeczka :), no a krajobrazy zimowe jak malowane ;:138
Wnusio utalentowany, ale teraz nie będziesz miała problemu i możesz wrzucić na Avatar swoją podobiznę :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jaka wspaniała para ogrodników ;:63 Wnuczek ma talent!
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu do malowania i szkicowania ma talent ale do nauki bardzo niechętny, poszedł jako sześciolatek i jeszcze jest na etapie zabaw czym doprowadza swoją mamulkę jak mówi nieraz do furii.
Ale już dość luzackich tematów w ogrodach bo mnie pogonią ;:108
Za oknem dzisiaj piękne słoneczko co napawa do prac ogrodowych, popikowałam kilka pelargonii, nie wiem co z nich będzie ale próba dokonana.
A tak wygląda moja Bugenvilla wysiana w ubiegłym z nasion

Obrazek

Stoi w sypialni w oknie tarasowym, ma dużo światła więc liczę na to, że w tym sezonie zakwitnie.

Obrazek

Z ogrodowych poczynań wsadziłam do doniczek nasiona Magnolii przywiezione z Krynicy, teraz będę wyczekiwała co się ukaże, mam jeszcze nasionka tejże Magnolii ale na razie leżą w zamrażarce może zdążę jeszcze dzisiaj wsadzić.

Maniolek jak tylko sobie poradzę z Avartem to wstawię.

Mili dziękuję za miłe słowa, ale mój ogród taki sobie on od niedawna się rodzi więc wiele mu brakuje.

Ewarost maluje ładnie i ma lepszą wyobrażnię przestrzeną jak ja, ;:108 ;:108

Julcia za to Twój wnusio na pewno robi inne rzeczy lepiej od mojego, mój jest antytalent w majsterkowaniu, nie pociaga go deska i młotek ;:306

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Moja córcia też jako sześciolatka poszła do szkoły. Na początku nie było źle, bo trafiła na fantastyczną i mądrą nauczycielkę. Gdy dotarła do klasy IV okazało się, że nauczyciele zaczęli traktować te dzieci jako duże, a one ciągle emocjonalnie były niedojrzałe, chciały się tulić do pani, biegać, bawić się. Teraz jest w kl. VI, z nauką nie ma żadnych problemów, ale gadulstwo jej nie przeszło. Najważniejsze jest to, że mamy kogo kochać!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Uwielbiam, Krysiu Bugenvillę.
Przymierzam się do niej jak już będę ganeczek miała zrobiony by miała gdzie zimować.
Ale na pewno nie odważę się jej siać. Gratuluję, że tak Ci się udała z nasion ;:303
Portrety super! ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu , nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci tylu parapetów i możliwości wysiewów . Bardzo mi tego brak , muszę chyba zrobić jakieś dodatkowe półki na bocznych ściankach przy oknach .Z drugiej strony to jak pomyślę o wiosennych wysiewach i gdybym miała tyle miejsca co Ty , to nie wiem na jakiej ilości by się mogło skończyć . ;:306 , więc może lepiej że jest jak jest . Pozdrawiam ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bugenvilla z nasion.... No, no! :roll: Zdolna z Ciebie, Krysiu, ogrodniczka! ;:138 ;:138

Portrety wykonane rączką dziecka fantastyczne! ;:215 Widać, że dziecko ma predyspozycje malarskie.
Szczególnie warta uwagi jest dbałość o szczegóły i proporcje! ;:333
Wielkie brawa dla dziecka. ;:433 ;:433 ;:433
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Portrety bardzo udane, zdolniacha z wnuka ;:63 Takie święta są bardzo wzruszające dla obu stron.
Wszędzie zaczyna się sianie. Bugenville są cudne, ale u mnie dla nich za zimno.Trzymam kciuki za Twoje ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko chodzę nad tymi swoimi Bugenwillami i chucham, liczę ze w tym sezonie będą kwitły. Nadal stoją w sypialni w której kaloryfery zakręcone więc nie jest gorąco ale spoglądam na nie i chyba poczuły wiosnę, idą jak burza.

Lucynko a ja po wysianiu i wyhodowaniu Bugenwilli pokuszę się jeszcze o wysianie innych trudnych :;230 roślin.
Dzisiaj wyszłam na chwilkę do ogrodu i oczkom nie wierzyłam, krokusy na powierzchni...czyżby poczuły wiosnę.

Obrazek

Elunia rozumię Cię doskonale co znaczy brak parapetów a chęci są wielkie, pamiętam jak mieszkałam w bloku wysiałam Kobee i zaczęła się wspinać po firanie, nie wiedziałam co z nią dalej zrobić a wysadzenie do gruntu było nie możliwe na pogodę.U mnie już się zaczęło, przesadziłam Agawę bo była w małej donicy i urodziła trójkę małych, trzeba było odsadzić od cycka ;:306
Teraz sama się panoszy w donicy, zostawiłam ją w domu chyba jej to nie zaszkodzi.

Obrazek

Bea a czemu się nie odważysz wysiać Bugenwilli, warto.
Ja teraz przymierzam się do wysadzenia pestek Migdałów, dzieciaki będąc na Chorwacji trafi na sezon kiedy one dojrzewały i przywieźli, leżą w domu już chyba ze dwa lata ale Bugenwilla mnie zmotywowała do spróbowania z Migdałowcem.

Ewka masz rację z tym kochaniem naszych wnuków...inna miłość ;:108 nasz nadal jest jeszcze na etapie zabaw, problemów z nauką niema ale i chęci do niej też nie, przypilnowany odrabia lekcje ale nie zdarzyło się aby rzekł....idę odrobić lekcje ;:306

Pogoda u mnie ponura ale już nie mrozi i myślę, że do wiosny żabi skok.

:wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Żeby ta żaba tylko nie zamarzła jak będzie skakać po mrozie :;230 Niestety znowu zapowiadają spory mróz. A śniegu niestety nie ma ;:202 . Bugenwilla nie wymarznie zimą? Ona chyba taka bardziej ciepłolubna. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że będę ją u Ciebie oglądać ;:65
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - no jakoś mam pietra, że Bugenvilla jest trudna do siania, i że pewnie długo trzeba będzie czekać na jej pierwsze kwiaty. U nas Bugenvilla powinna być dostępna, więc spróbuję sadzonkę kupić.
Kiedyś, jak miałam dostęp do oranżerii to już ją miałam, śliczna jest.
No to teraz czekam na Twojego Migdałowca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”