Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko - wąchałaś Candelight? Tak cudownie pachnie! Uwielbiam tę różę, to jedna z moich faworytek. Jeśli u Ciebie jest od niedawna, to zobaczysz, że będziesz ją lubiła. Potrzebuje dość sporo miejsca. Podobają mi się też inne Twoje różyczki. Szczególnie zainteresowała mnie Jazz. Ja mam The Jazz - jest pnąca i czerwona, to pełna róża. Twoja Jazz, jest zupełnie inna i chyba ciekawsza od The Jazz. Napisz mi trochę o niej.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem co chwalić najpierw? Dalie, które zawsze podziwiam za różnorodność kolorów, formę kwiatów i ogromną różnorodność? ;:224 Czy może jednak róże? :wink:
Wszystkie Twoje rośliny zasługują na pochwały, bo kwitną i rosną pięknie ;:138 Masz zielone ręce i to widać szczególnie po różach, które chociaż u Ciebie takie młode, to zachwycają bujnością kwitnienia.
Jalitah podziwiam w kolejnym ogrodzie i w brodę sobie pluję, że do tej pory jej nie odkupiłam ;:223

A co powiesz o Anahe?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie ma kolejnych fotek hortensji :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, Lady Emma pięknie się rozrosła i świeci złotym blaskiem. Mogłaby dłużej utrzymywać kwiaty, ale ja jej wszystko wybaczę ;:108
Jaguś, nurkowanie korciło mnie od dawna. Wreszcie spróbowałam i było warto :heja Próbuję nurkować na basenie, ale to nie to samo ;:224
Lady of Shalot, dopóki jest w pączkach, to wygląda zupełnie przyzwoicie. Ale jak zakwitnie to cienkie gałązki nie dają rady utrzymać kwiatów. Ten pęd jest grubszy, więc może będzie lepiej ;:224 I am Grateful jest urocza ;:108 To śliczna różyczka
Florian, Kobea tak właśnie w tym roku wygląda. Jak nie z tego świata ;:63 Nigdy nie miałam tak obficie kwitnącej kobei
Aniu-Anes77, dokładnie nie pamiętam :oops: Ale myślę, że około czterech, może pięciu. Ten czas tak szybko mija ;:224
Aniu-Anabuko1, dębolistna zakwitła dopiero po kilku latach. Była już całkiem sporym krzakiem ;:108
Lucynko, to wszystko dlatego, że jestem zodiakalnym rakiem :;230 To gdzie mam leźć?
Bea,zupełnie nie rozumiem dlaczego ja do tej pory nie miałam róż. Są cudnym elementem każdego ogrodu. Bałam się ich, a one zupełnie nie straszne ;:306
Karolinko, wszystkie moje róże to jesienne nasadzenia, też są młodziutkie. Jedynie Rhapsody jest u mnie już kilka lat. Kobea jest jednorocznym pnączem, ale w dobrych warunkach bardzo silnie przyrasta ;:108
Ewuniu, oczywiście, że wąchałam. W tej chwili już wszystkie są dokładnie obwąchane ;:306 Skoro piszesz, że potrzebuje dużo miejsca, to może dobrze się stało, że z sąsiedztwa wypadł Red Leonardo ;:224 O Jazz napisałam u Ciebie. Jeżeli gdzieś ją dorwiesz, to łap i się nie zastanawiaj ;:108
Dorotko, oj, pluj sobie w tę brodę, pluj ;:306 Nawet się nie zastanawiaj. To jest cudo- nie róża ;:108
A Anahe? Jest piękna i bardzo elegancka. Na pewno warta posiadania ;:108 Zdecydowanie krócej trzyma kwiaty niż Jalitah, ale nie jest tak źle. Zdrowiutka od góry do dołu. Jedyne co mnie w niej wkurza, że po przekwitnięciu kwiat zasycha na krzaku i szpeci ;:222

Zgadniecie jaka roślina wytwarza takie śmieszne trzepaczki?

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Jestem ciekaw, co to za cudo? :shock:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Florian Silesia pisze:Jestem ciekaw, co to za cudo? :shock:
Ja również.
Gimnastykuję umysł i gimnastykuję, ale nic mi do głowy nie przychodzi. ;:185
Jedynie to, że zdjęcie fantastyczne. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie mam pojęcia co to za dziwna roślinka??
Ja też Jestem bardzo ciekawa jej :)
x-ja-a

Post »

Ha, ha, faktycznie trzepaczki Obrazek Eeee.... też nie wiem co to jest Obrazek
Zazdroszczę Ci takiej fajnej pasji. Kocham wodę, lubię pływać, ale za leniwa jestem, żeby się zająć czymś bardziej ekscytującym, tak jak nurkowanie. Ech, może w przyszłym życiu.
Mocno trzymam kciuki za Twoją Lady of Shalott, żeby się pokazała z jak najlepszej strony. Po I'm Grateful myślisz o innych różach z tej serii?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko czekam na rozwiązanie zagadki ;:65 może jakiś powojnik?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie powojnik, Marysiu ;:185
Dam Wam czas do rana :uszy Na pewno w końcu ktoś rozpozna ;:196
x-ja-a

Post »

Ale mamy się rozglądać w AGD, czy bardziej botanicznie? Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagno, jeżeli w AGD, to tylko w takim z towarem z najwyższej półki. To nie byle jaki sprzęt ;:306
Zagadka okazała się zbyt trudna. Jest to kwiat, który gości w wielu ogrodach, ale rzeczywiście nie w każdym. Może stąd ta trudność ;:224

Pokaże Wam jeszcze jedną taką trzepaczkę, tym razem w kolorze białym. Bo tak zazwyczaj jest, że towar sprzedawany jest w różnych kolorach, w zależności od upodobań klienta ;:108

Obrazek

A teraz jak? Coś Wam świta? Nie?
To jest kwiat Kleome. Proste? Proste ;:306 Na tym zdjęciu jest to widoczne doskonale

Obrazek

I na do widzenia jeszcze hortensje

Obrazek

Obrazek

Lecę do pracy. Już najwyższa pora ;:202 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 Nie przyglądałam się aż tak kleome, ale dzisiaj dokładnie obejrzę! Hortensje bogate ;:215
Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zagadka ;:oj , też bym nie zgadła, a Cleome mam w ogrodzie ;:215 , hortensje piękne grubaski ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, moi drodzy....Zaczęło się ;:oj Kupiłam pierwsze cebulki tulipanów. Na razie co prawda tylko pięć, ale to tak na dobry początek. Jeszcze mnie swędziały łapki na jeden, ale 17,99 za jedną sztukę zbiła mój zapał. Muszę sięgnąć po swoje zapiski, zobaczyć co mam zapisane, a następnie kupić zupełnie inne :;230 Dzisiaj świeci słoneczko, ale jest zdecydowanie rześko. Ale to i tak nieźle, bo zapowiadali deszcz. Mam nadzieję, że jednak padać nie będzie, bo pojechałam do pracy rowerem. Ale za to wzięłam kurtkę przeciwdeszczową. Jestem przygotowana :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”