Jesteście doskonałą grupą wsparcia, inspiracją do lepszego zajmowania się roślinami i ich tutaj pokazywania - dziękuję Wam BARDZO.

A wiesz, że zauważyłem? Myślałem że to tak... po starej znajomości?gracesz napisał(a):
Nie wiem jak to się stało, ale ja chyba w tym wątku jeszcze nie pozostawiłam żadnego śladu

Oby tylko zdrowie dopisało bo już swoje lata mam to będę się starał te wirusy roślinne rozsiewać, a co - na zdrowie!Heniu to jest taka fabryka wirusów, która co rusz rozsiewa kolejne szczepybył już wirus haworcji, potem gymnocalycium, parodii, hybryd echinopsis, rebutii, itd.... a teraz jeszcze hybryd trichocereus-ów. A wszystko pokazane tak pięknie, że większej reklamy dla tych rodzajów nie da się stworzyć... I wszystko od razu chciałoby się mieć u siebie... aby na własne oczy pooglądać... pięknie
pięknie
i oby jeszcze przed długie lata pięknie było

Tylko nie wiem co by tu teraz przygotować aby samych literek nie było...

Wszystko już było a że roślinki po urlopie i tak daję z "poślizgiem" to i wybrać mogę.
Ale, ale... Może by tak niespodziankę?
Jeszcze kwiaty lipcowe, fotki robione częściowo przez pomocnika - rośliny z grupy rzadko tu pokazywanej ale coraz mocniej u mnie reprezentowanej:
Lobivia pugionacantha var. cornuta fa. adpressispina WR 651

Lobivia saltensis var. multicostata J 49

Lobivia saltensis var. zapallarensis LT 328

Reszta niestety przekwitła bez fotek, może będę miał więcej szczęścia w roku przyszłym?