Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu - ten bodziszek "żyłkowany" jest prześliczny.
A przetaczniki uwielbiam, też śliczne je masz.
U mnie też zaczynają już kwitnąć, mam jak na razie tylko dwa. Teraz czekam na trzeciego ;:65
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani. :wit
Mati dziękuję ci bardzo , jakie to miłe jak się słyszy że mój ogród może się komuś podobać. ;:196
Daleko mi do takich ogrodów nowoczesnych ,jakie teraz zakłada się przy tych nowych modnych domkach.
Nie mam takiego i nie będę miała. A swój kocham bardzo... ;:108
Teraz taki okres że chyba każdy ma zaległości na FO. Nadrobimy to zimą...

Obrazek

Beatko mnie też ten bodziszek bardzo się podoba...
Przetaczniki kupiłam w zeszłym roku , fioletowy i różowy. Fioletowy już ładny ;:333 i kwitnie a ten drugi choruje, takie miał liście jakby zasuszone , może grzyb je zaatakował. Pourywałam je i spryskałam preparatem. Teraz czekam czy się pozbiera...
A białego dokupiłam na wiosnę...

Obrazek

Dzisiaj jadę się odchamić i zrelaksować.Obrazek
Obiecałam córce i jej koleżankom że zabiorę je na festyn. W Będzinie niedaleko nas , są dni miasta i występują sami najnowsi wykonawcy...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie z poniedziałkowo. :wit
Jak tam u was ? Jesteście wypoczęci , zrelaksowani, pełni sił aby zacząć nowy tydzień ?
Ja niedzielę przesiedziałam i przeleżałam na leżaku w pełnym słonku...Super. ;:3
Sobotni wypad z Justyną na koncert , zakończył się dla mnie czekaniem pod sceną na autografy i fotki z zespołem Afromental.
Ale moja młodzież wyszła stamtąd usatysfakcjonowana , więc to najważniejsze. Tylko że przez tych paparazzi byłam w domu o godz. 00:30!!!! ;:223

Wczoraj napstrykałam parę zdjęć , więc chętnych zapraszam na małe oglądanie...
Na większości róż walczę ciągle z mszycami...wredne ,małe, zielone istoty. ;:134
Trzeba znowu zrobić oprysk. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Co ja widzę :shock: Olu , lilie już u Ciebie??? ;:63 ;:333 U mnie tak dobrze jeszcze nie ma...Lilii mam zresztą niewiele bo dziki je przetrzebiły coś niecoś udało mi się uratować...Teraz drżę, żeby sarence buszującej po działkach nie posmakowały pąki...róże załatwia równo... :twisted:
Miłego dnia Olu!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ola fajnie że mogłaś się zrelaksować i wyciągnąć na słoneczku. Ja takowy plan mam na przyszły weeked ;:198
Powojniki u Ciebie szleją, a hosta już prawie całkiem zasłoniła ten fajny kamień ;:oj
Lilie to chyba masz na sterydach, u mnie wciąż pąki (poza tymi dwoma karłami które u mnie wyrosły ;:306 )
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże, lilie, cudne masz!!
Ja je też uwielbiam ;:167
a ta czerwona surfinia wygląda przepięknie :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hee, hee fakt taki sam irysek i prawie takie samo ujęcie..I mróweczka.
Ale mam się udało ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu magnificum mam w kilku miejscach od pełnego słońca po cień i wszędzie mi kwitną, mimo że wiosną dzieliłam dużą kępę i je rozsadzałam. Pogróź mu trochę :wink: Ten irys biało-żółty ma bardzo ciekawą budowę ;:333 Powojniczki (zwłaszcza Piilu) oglądam u ciebie z przyjemnoscią. Róże i lilie również śliczne
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani goście witajcie. :wit
Ja trwam w oczekiwaniu na deszcz. Gdzieś tam z oddali słychać że grzmi , chmurzy się a popadać nie chce.
Przed chwilą dzwoniła moja mama , u rodziców przeszła porządna burza, lało dobrze z 20 min. A to tylko odległość między nami 15 km...Więc deszczu, przybywaj-czekam !

Maryniu tak , pierwsze lilie już się ukazały. Teraz już pójdzie z górki...Któreś musiały zacząć. ;:306
Róże muszę spryskać na dniach środkiem na mszyce i załatwić gadziny jedne. ;:134
Tylko dziennie czekam , bo zanosi się na deszcz a nie chcę aby mi to wszystko spłynęło...

Obrazek

Zuzka przyszły weekend ma być bardzo upalny ,więc będziemy się chować na leżaczkach w cieniu... ;:3
Moje lilie tylko jedna odmiana jak na razie taka wyrywna , reszta jeszcze w pąkach.
Hosta dzielona była na jesień i ładnie przyrasta. Mam problem z hostami posadzonymi pod śliwką.
Ma ona tyle mszyc , mimo pryskania , że leci z niej taki słodki ,lepiący sok i osadza się na roślinach poniżej.
Hosty mam oblepione a nawet i hortensje. Boję się że jak przygrzeje w to miejsce słońce , popali liście.
Takie miałam w zeszłym roku liście hortensji i zastanawiałam się skąd to? Teraz już wiem... ;:222
Próbowałam nawet zmywać to lepiące z roślin , ale nic to nie daje.

Obrazek

Aniu tą czerwoną surfinię kupiłam na dzień matki dla teściowej. Tyle miała kwiatów ale szybko przekwitła. Myślałyśmy że teraz długo zostanie łysa, ;:306 tymczasem ona zaraz dostałą mnóstwa następnych pąków i kwitnie nieprzerwanie. ;:333
No zgrałyśmy się z tym iryskiem... Mróweczka moja czy twoja pozuje na tych fotkach? Modelka jedna.... ;:306

Obrazek

Małgosiu już nakrzyczałam na tego bodziszka , co sobie myśli? Będzie miejscówkę zajmował i nie nie da nic za to?
Na powojniki jeszcze czekam. Bardzo dużo pąków ma Błękitny Anioł i Purpurea Plena Elegants . Justa też nie zostaje z tyłu. :heja
Bardzo mnie zaskoczyły że takie młode a tak obficie będą kwitły. Nawet zakupiony w Biedr... Miss Bateman ma w tym roku pąki.
W końcu sprawdzę czy to na pewno on!

Obrazek

Trochę moich ogrodowych kwitnień...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Spadły raptem dwie krople deszczu...Czekam dalej... ;:222
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu u Ciebie też rozmyte... :) ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Olu czy ta hosta przy kamieniu to szybko Ci przyrasta? Czy raczej wolno?Mam taką (chyba, bo wiem, że odmiany potrafią się różnić maleńkim szczególikiem) i w zeszłym roku, roku zakupu miała jeden kieł. W tym ma dwa. ;:224 Fiu fiu... ;:224 To ja sobie jeszcze poczekam... :oops:
Kochana jakże piękne masz powojniki. ;:180 Widać, że im u Ciebie dobrze. ;:215 Justę uwielbiam! Moja jeszcze w pąkach.
Piwonie uwielbiam. Bardzo mi się podobają. Mimo to sama nie mam ich za wiele.
I wilec ziemniaczany też bardzo lubię. Niestety nie udało mi się w tym roku go upolować. A tak mi się marzył do donic z różami. ;:224
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu no rozmyte , ale u ciebie takie szczególnie , bardzo mocno. Pewnie masz dobry sprzęt. ;:7
Ja nie narzekam ale do poważnej lustrzanki z moim sprzętem mi daleko...

Anusia aż się zdziwiłam że nowe powojniki tak ładnie zakwitły... ;:oj
Hosta kupowana dawno , dawno temu. Rosła w bardzo słonecznym miejscu i jesienią postanowiłam ją przesadzić. Przy okazji podzieliłam ją na dwie części...
Nie zauważyłam aby rosła bardzo powoli... Może nie będziesz aż tak długo czekać. ;:108
Dziś kupiłam bulwę batata w Biedr... i wsadziłam do ziemi. Będę eksperymentować co z niej wyrośnie.
Czy taka sama roślina jak zakupiona w ogrodniczym? Ktoś ,coś?

W końcu popadało, może nie mocno , ale z godzinę tak równomiernie... ;:333
Roślinki się napiły i na jakiś czas im starczy...Liczę jeszcze na ciąg dalszy w nocy...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu a u mnie wreszcie dzisiaj pada ;:138 Może i do ciebie dotrze... Magnificum wynagrodzi ci czekanie, gdy tylko zakwitnie ;:108 To najbardziej widowiskowy bodziszek, w końcu nie na próżno nadano mu imię "Wspaniały" ;:224 Na powojniki czekam razem z tobą ;:65
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu popadało i u mnie. Nie tak długo jakbym sobie tego życzyła, ale zawsze cos.
Teraz znów od rana piękne ;:3 i tak powinno być. Deszcz i zaraz ciepło a roslinki ruszą ze zdwojoną siłą... ;:138
Rankiem wyskoczyłam na obchód z aparatem i powojnik Błękitny Anioł zaczyna się otwierać. Będzie się działo... ;:215
Fotki później , teraz jestem z teściem na badaniach.
Miłego dzionka dla wszystkich... :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, bardzo fajne te wilce ziemniaczane, czemu ja nigdzie takich nie widziałam :twisted:
Ze śliwki leci Tobie spadź z mszyc a nie z samej rośliny, taki słodki płyn który zazwyczaj spijają z nich mrówki. To dziadostwo jest nie do zmycia ;:222
Hosty i ja miałam kiedyś na słońcu, niestety białe ich części były całkowicie popalone. Odkąd poszły w półcień dużo lepiej sobie radzą i rosną jak szalone.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”