Kochani, oficjalnie mogę odtrąbić koniec nasadzeń ogrodowych w tym roku
Powsadzałam zaległe tulipany, posadziłam nawet pchełki krokusowe.. myślałam, że 200 to tak dużo, a nawet nie wiem kiedy skończyły się cebulki w połowie rabaty

Za rok pewnikiem dokupię przynajmniej drugie tyle

marzy mi się taka łączka z krokusów..
Teraz czeka mnie tylko kopcowanie róż i późniejsze obwijanie włókniną tych bardziej wrażliwych.
Co więcej.. dopadł mnie w końcu przymrozek, a właściwie dopadł moje Dalie

Wczoraj jeszcze zachwycałam się kolejnymi pączkami, a dzisiaj wszystko czarne i zważone, aż przykro było patrzeć. Czy od razu powinnam je obciąć i wykopać? Podobno zapowiadają na jutro piękną pogodę, wiec byłaby ku temu idealna okazja
Rafik, dalia, która ci się spodobała to odmiana Peaches and Cream zakupiona w OBI. W tym roku mieli naprawdę niesamowity wybór kolorystyczny
Ann_85, z tym śledzeniem wyprzedaży to wcale nie bywa tak jak się wydaje. Zwykle o wszystkim dowiaduję się na forum, a często bywa tak, ze zanim uda mi się wybrać do danego marketu to.. jest już po fakcie

Chociaż faktycznie 2-3 km do 45km to nawet nie ma co porównywać
Ewelina, no cóż, mróz się dzisiaj postarał i zostało ledwie kilka kończących kwitnienie róż. Pozostałe kwiaty i pączki pożegnały się z sezonem

Nawet nie wiesz jak ciężko mi teraz usiedzieć spokojnie na tyłku i czekać do marca na jakiekolwiek kwitnienie

Dobrze, że mamy archiwalne zdjęcia..
Jeśli można wiedzieć, jakie różyce zamówiłaś??
Sonia, FL zawsze zamykała kwitnienie róż w moim ogrodzie i zawsze wybarwiała się nadzwyczaj intensywnie w trzeciej czy nawet czwartej serii kwitnięć. nie potrafię rozszyfrować tego fenomenu. Może to faktycznie zmniejszona intensywność słońca, może brak nawożenia, może obniżone temperatury.. No nie wiem, ale wygląda jak całkowicie inna róża
Miałam wam wkleić zdjęcia padniętych Dalii, ale co tam, nie bądźmy pesymistami.. jeszcze tyko listopad, grudzień, styczeń, luty i zaczynamy nowy sezon, ba, ja zaczynam go już w styczniu siejąc kobeę

Ani się nie obejrzymy przyjdzie kwiecień i zakwitną tulipany